Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ελικόπτερο κρεμάστηκε σε γέφυρα: Τρομακτικό βίντεο από την Κολομβία
ΚΟΣΜΟΣ

Ελικόπτερο κρεμάστηκε σε γέφυρα: Τρομακτικό βίντεο από την Κολομβία

Ελικόπτερο κρεμάστηκε σε γέφυρα: Το βίντεο με τους επιβάτες κατά τη διάρκεια της πτώσης - Παρόμοιο περιστατικό και στη Νορβηγία

Σοκαριστική η είδηση για ένα ελικόπτερο στην Κολομβία που απέφυγε σφοδρή σύγκρουση καθώς κρεμάστηκε από μια γέφυρα. Η προγραμματισμένη πτήση του τουριστικού ελικοπτέρου για τη Δευτέρα (26/02) θα βρισκόταν στον αέρα για 12 λεπτά με σκοπό την μεταφορά των έξι επιβατών σε ένα δείπνο. Το αεροσκάφος έχασε τον έλεγχο και πέφτοντας πιάστηκε στην πλευρά ενός πολυώροφου κτιρίου στο Μεντεγίν.

Οι έξι επιβαίνοντες κατάφεραν να επιζήσουν. Στο βίντεο που δημοσιεύθηκε, ο 36χρονος Φρανσίσκο Σάλας, ενώ ήταν παρόν στο ατύχημα τηλεφωνούσε  στον πατέρα μέσω βιντεοκλήσης. Ταυτόχρονα, πάλευε να μην μετακινηθεί καθώς η μετατόπιση βάρους στην εν λόγω περίσταση θεωρείται ριψοκίνδυνη. Ο 36χρονος ανέφερε: «Μπαμπά πέσαμε με το ελικόπτερο. Είμαστε πολύ ψηλά. Σε αγαπώ, σε ευχαριστώ που με προστάτευσες. Θα επιβιώσω μπαμπά».

Άλλη μια εξίσου συγκλονιστική είδηση

Συναγερμός στις νορβηγικές Αρχές σήμερα με ένα ελικόπτερο και έξι επιβαίνοντες να πέφτει στη θάλασσα. Σχεδόν πενήντα λεπτά έπειτα από την πτώση του ελικοπτέρου κοντά στο νησί Σότρα στάλθηκε βοήθεια. Συγκεκριμένα, συνεργεία διάσωσης βρήκαν και περιέθαλψαν τους έξι επιβαίνοντες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν άμεσα σε νοσοκομεία. Στην εν λόγω περιοχή κυριαρχούσαν πολύ έντονοι άνεμοι, όπως δήλωσε αξιωματούχος της υπηρεσίας διάσωσης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Stavanger Aftonblad, το ελικόπτερο τύπου Sikorsky S-92 άνηκε στην εταιρεία Bristow και είχε αναλάβει τη μεταφορά  προσωπικού από και προς υπεράκτιες πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου. Εκπρόσωπος της εταιρίας κατέθεσε ότι: «Είμαστε ενήμεροι για το περιστατικό και είμαστε έτοιμοι να υποστηρίξουμε τις ανακριτικές αρχές και τον πελάτη μας. Η ασφάλεια είναι η πρώτη μας προτεραιότητα».

Όλα τα τεκμήρια και δεδομένα της εναέριας κυκλοφορίας ανέδειξαν ότι αρκετά διασωστικά ελικόπτερα έκαναν κύκλους στον αέρα κοντά σε ένα νησί δυτικά του Μπέργκεν. Πρόκειται για τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στη Νορβηγία και έναν δημοφιλή κόμβο για τη νορβηγική υπεράκτια βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Παλαιότερο περιστατικό

Περιστατικά σαν αυτό δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνουν στην περιοχή. Ελικόπτερο Airbus Super Puma, το 2016, είχε συντριβεί προκαλώντας το θάνατο σε δεκατρείς επιβαίνοντες. Το δυστύχημα επέφερε την αναστολή της χρήσης αυτού του τύπου ελικοπτέρου από τη νορβηγική βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις