Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κινηματογραφική καταδίωξη δύο (!) οχημάτων – Ο ρόλος του προπομπού
ΕΛΛΑΔΑ

Κινηματογραφική καταδίωξη δύο (!) οχημάτων – Ο ρόλος του προπομπού

Κατασχέθηκαν 81,5 κιλά κάνναβης

Όχι ένα, αλλά δύο αυτοκίνητα καταδίωκαν συγχρόνως αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, για να φθάσουν στην κατάσχεση άνω των 80 κιλών κάνναβης και στη σύλληψη τεσσάρων εμπλεκομένων με τη μεταφορά τους!

Πέτρος Καρσιώτης
Του Πέτρου Καρσιώτη

Το ένα εκ των οχημάτων, που μπήκε στο στόχαστρο της ομάδας των αστυνομικών που είχε και τις σχετικές πληροφορίες για τη μεταφορά που θα γινόταν, λειτουργούσε ως προπομπός. Δηλαδή οι δύο εκ των τεσσάρων ημεδαποί που επέβαιναν σ αυτό, είχαν το όχημά τους «καθαρό» και σε οποιονδήποτε έλεγχο δεν θα βρισκόταν το παραμικρό. Επίσης, ο ρόλος τους ήταν να προηγούνται με ικανή απόσταση από το δεύτερο όχημα με επιβάτες τους άλλους δύο, για να παρατηρούν την κίνηση και την τυχόν εμφάνιση αστυνομικών οχημάτων. Αυτό για να ειδοποιήσουν τους επιβάτες, που μετέφεραν και τα ναρκωτικά να αλλάξουν γρήγορα κατεύθυνση και να αποφύγουν τον αστυνομικό έλεγχο!

Ωστόσο, δεν τα κατάφεραν. Οι αστυνομικοί κατάλαβαν το σχέδιο και έκαναν σήμα στους οδηγούς και των δύο οχημάτων να σταματήσουν για έλεγχο. Και οι δύο ανέπτυξαν ταχύτητα και επιχείρησαν να διαφύγουν. Οι αστυνομικοί τους ακολούθησαν και σε σημείο που προσφερόταν τους έκλεισαν τον δρόμο, τους ακινητοποίησαν και βρήκαν τη μεγάλη ποσότητα κάνναβης, που έφθανε τα 81,5 κιλά. Για την υπόθεση, ανακοίνωσε η Αστυνομία,  συνελήφθησαν 4 ημεδαποί, οι οποίοι κατηγορούνται – κατά περίπτωση – για τα αδικήματα της μεταφοράς και διακίνησης ναρκωτικών, επικίνδυνης οδήγησης, απείθειας και βίας κατά υπαλλήλων.

Ανά οι δύο οι επιβάτες στα οχήματα

«Ως προς το χρονικό της υπόθεσης», προσθέτει  «πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, σε περιοχή των Ιωαννίνων, οι κατηγορούμενοι, επιβαίνοντες ανά δύο σε δύο διαφορετικά Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, έχοντας το ένα εξ αυτών ρόλο προπομπού, δε σταμάτησαν σε σήμα στάσης των αστυνομικών με σκοπό να διαφύγουν τον έλεγχο. Οι αστυνομικοί ακολούθησαν τα οχήματα και αφού εξασφαλίστηκαν οι κατάλληλες συνθήκες, κατάφεραν να τα ακινητοποιήσουν και να συλλάβουν τους κατηγορούμενους σε περιοχή του Νομού Γρεβενών, παρά τη σθεναρή αντίσταση που πρόβαλαν.

Σε 77 δέματα

Κατά την έρευνα που ακολούθησε βρέθηκαν στο ένα από τα αυτοκίνητα και κατασχέθηκαν 77 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 81 κιλών και 516 γραμμαρίων». Κατασχέθηκαν επιπλέον τα παραπάνω οχήματα και 6 κινητά τηλέφωνα, ενώ  οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον  Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων. Μέσα από τις επαφές των έξι κινητών τηλεφώνων που χρησιμοποιούσαν οι τέσσερις συλληφθέντες θεωρείται βέβαιο ότι θα προκύψουν και οι προμηθευτές της μεγάλης ποσότητας, αλλά πιθανόν και οι μετέπειτα αγοραστές.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις