Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

01

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ηλίας Λογοθέτης – Φίνος Φιλμ: Το αποχαιρετιστήριο βίντεο για τον ηθοποιό
ΕΛΛΑΔΑ

Ηλίας Λογοθέτης – Φίνος Φιλμ: Το αποχαιρετιστήριο βίντεο για τον ηθοποιό

Ηλίας Λογοθέτης - Φίνος Φιλμ: Τα συγκινητικά λόγια για τον ηθοποιό - Δείτε το βίντεο

Ο Ηλίας Λογοθέτης τιμάται από τη Φίνος Φιλμ ως «Σπουδαίος ηθοποιός και άνθρωπος του πνεύματος. Θα μας λείψει η αβίαστη ευγένεια και το τακτ του». Με ανάρτηση στο Facebook ανακοινώθηκε ότι ο ηθοποιός απεβίωσε σε ηλικία 85 ετών. Η δημοσίευσή της στο Facebook για το θανάτου το εξαίρετου ηθοποιού, η Φίνος Φιλμ, καταγράφει: «Άλλη μια απώλεια μετράμε σήμερα, με τον χαμό του Ηλία Λογοθέτη, του βέρου επτανήσιου που υπηρέτησε πάνω από πενήντα χρόνια την υποκριτική τέχνη, χωρίς ποτέ να αποκλίνει από τις αρχές του.»

Συνεχίζοντας, παραθέτει: «Σοβαρός, ευρυμαθής και με ιδιαίτερη παιδεία, ο Ηλίας συνεργάστηκε δύο φορές με την Φίνος Φιλμ, στον ξακουστό ”Παπαφλέσσα” (1971) και στο ιδιαίτερο φιλμ ”Ο Θανάσης στη Χώρα της Σφαλιάρας” (1976), μια από τις τελευταίες ταινίες της εταιρείας. Θα μας λείψει η αβίαστη ευγένεια και το τακτ που χαρακτήριζε αυτόν τον σπουδαίο ηθοποιό και άνθρωπο του πνεύματος. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του.»

Η καριέρα του ηθοποιού

O Ηλίας Λογοθέτης αναγνωρίστηκε με την τηλεοπτική και κινηματογραφική του επιτυχία. Γεννημένος στη Λευκάδα (15 Απριλίου 1939), αποφοίτησε από το τμήμα Πολιτικών Επιστημών της Παντείου. Από νεαρή ηλικία σπούδασε στο Θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν, από όπου αποφοίτησε το 1967. Εκεί, έλαβε μέρος σε μια σειρά παραστάσεων και αργότερα εμφανίστηκε για πρώτη στον κινηματογράφο το 1970 με το έργο «Βαβυλωνία». Η κλήση του και η επιτυχία του έγινε γνωστή από κωμικούς ρόλους της τηλεόρασης και του κινηματογράφου. Μάλιστα, το 2000 έλαβε τη θετική κριτική του Χάρολντ Πίντερ για την παρουσία του στη θεατρική παράσταση «Νεκρή Ζώνη».

Άφησε το αποτύπωμά του σε πολλά θεατρικά έργα της τηλεόρασης στο φημισμένο «Θέατρο της Δευτέρας» (ΕΡΤ1). Είχε λάβει μέρος, επίσης, σε μουσικές παραστάσεις. Τέλος, συνεργάστηκε με τους θιάσους Γιάννη Φέρτη – Ξένιας Καλογεροπούλου, Κάκιας Αναλυτή – Κώστα Ρηγόπουλου, Νίκου Ξανθόπουλου, Θανάση Βέγγου, Άγγελου Αντωνόπουλου – Μιράντας Κουνελάκη, με το «Αμφιθέατρο» του Σπύρου Ευαγγελάτου κ.ά.

«Πιστεύω ότι ζούμε στη χαρά και την διανθίζουμε με λίγο αλατάκι λύπης, για να θυμόμαστε καλύτερα” – Ηλίας Λογοθέτης (1939 – 2024)».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις