Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

22

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / ΕΚΠΑ – Δημοσκόπηση ALCO: «Πρωτοκαθεδρία» στη δημόσια τριτοβάθμια εκπαίδευση
ΕΛΛΑΔΑ

ΕΚΠΑ – Δημοσκόπηση ALCO: «Πρωτοκαθεδρία» στη δημόσια τριτοβάθμια εκπαίδευση

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης

Την «πρωτοκαθεδρία» του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθήνας αναδεικνύει δημοσκόπηση για τα δημόσια πανεπιστήμια
Ειδικότερα, δημοσκόπηση που διενήργησε η ALCO αξιολογεί θετικά σε συντριπτικό βαθμό τη δημόσια πανεπιστημιακή εκπαίδευση στην χώρα μας, ποσοστό πολύ μεγαλύτερο από τις άλλες βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης

Το 70% των Ελλήνων αξιολογεί θετικά τη δημόσια πανεπιστημιακή εκπαίδευση στη χώρα μας, ποσοστό σημαντικά μεγαλύτερο από την αξιολόγηση της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Σε όλους τους δείκτες αναγνωρισιμότητας και κύρους (σε επίπεδο πρώτης αυθόρμητης ανάκλησης) ξεχωρίζει με διαφορά το Ε.Κ.Π.Α., ακολουθούμενο από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Το Ε.Κ.Π.Α. καταγράφει εξαιρετικά υψηλό ποσοστό θετικής γνώμης 78% για το κύρος του και το επίπεδο σπουδών του.

Επιπλέον, το Ε.Κ.Π.Α. καταγράφει πολύ υψηλά ποσοστά σε επιμέρους χαρακτηριστικά: Α) Ιστορία / φήμη 88%, Β) Ποιότητα σπουδών 76%, Γ) Υψηλό κύρος πτυχίου 74%.

Εξαιρετικά υψηλό ποσοστό 79% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι η πρώτη προτεραιότητα της Πολιτείας πρέπει να είναι η ενίσχυση των δημόσιων πανεπιστημίων.
Ως κύρια προβλήματα των δημόσιων Πανεπιστημίων καταγράφονται: η έλλειψη χρηματοδότησης για εκπαιδευτικά προγράμματα και έρευνα, η έλλειψη υποδομών και τα περιστατικά βίας και παραβατικότητας με σχεδόν ισοδύναμα ποσοστά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις