Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Άρωμα διάρκεια: Κόλπα για να κρατάει πιο πολύ η μυρωδιά
PLUS

Άρωμα διάρκεια: Κόλπα για να κρατάει πιο πολύ η μυρωδιά

Άρωμα διάρκεια: Τι προτείνει η Coco Chanel

Αν νιώθετε πως το αγαπημένο σας άρωμα δεν διαρκεί με το που βγαίνετε από το σπίτι, τότε υπάρχουν ορισμένοι χρυσοί κανόνες που πρέπει να γνωρίζετε. Ένα καλό trick, το οποίο υποστηρίζει και η Coco Chanel είναι να τοποθετείτε το άρωμα εκεί όπου θέλετε να σάς φιλήσουν. Θα βοηθήσει το να ψεκάζετε σε απόσταση 10 έως 20 cm από το δέρμα και σε σημεία όπου εντοπίζεται ο παλμός, πράγμα που θα αυξήσει την διάχυσή του.

Ποια είναι τα σωστά σημεία για να ψεκάζεις

1. Στις δύο πλευρές του λαιμού

2. Σε κάθε πλευρά στη βάση του αυτιού, στη γραμμή των μαλλιών

3. Στο εσωτερικό του στήθους

4. Στο εσωτερικό των καρπών

5. Στο κλείσιμο του αγκώνα

6. Για όσους θέλουν ακόμα μεγαλύτερη διάρκεια, τελειώστε ψεκάζοντας στον αέρα και μετά περάστε από αυτή την περιοχή.

Δοκιμάστε το άρωμά σας σε παραλλαγές

Σαπούνι, body milk, ενυδατική κρέμα, ακόμη και αποσμητικό. Πολλά brands προσφέρουν την επιλογή eau de parfum, που συνιστά έναν καλό τρόπο για να ενισχυθεί το άρωμα χωρίς να αδειάσετε όλο το μπουκάλι. Το πιο αποτελεσματικό από αυτά είναι ίσως το hair mist, όπου το άρωμα θα έχει πολύ μικρότερη διάρκεια από αυτή του eau de toilette. Η μυρωδιά του είναι ακόμη πιο έντονη, διότι το κεφάλι είναι η πιο ζεστή περιοχή του σώματος, άρα και αυτή που διαχέει καλύτερα το άρωμα.

Το άρωμα πρέπει να εφαρμόζεται σε καλά ενυδατωμένο δέρμα

Το άρωμα δεν απορροφάται επαρκώς από ένα ξηρό δέρμα. Συνεπώς, το ιδανικό είναι η εφαρμογή ενυδατικής κρέμας σώματος αμέσως μετά το ντους. Τα μόρια του αρώματος θα προσκολληθούν στην ενυδατική κρέμα με αποτέλεσμα να κρατήσουν περισσότερο όλη την ημέρα. Καλό θα ήταν να προτιμήσετε μία ενυδατική με ουδέτερο άρωμα ή ακόμα καλύτερα την ενυδατική κρέμα ή λοσιόν σώματος του αρώματός σας.

Αποφύγετε να τρίβετε το άρωμά σας

Είναι χαρακτηριστικό ότι το πρώτο αντανακλαστικό όταν δοκιμάζουμε ένα άρωμα είναι να το ψεκάζουμε στους καρπούς μας και μετά να τους χτυπάμε τον έναν πάνω στο άλλο, τρίβωντάς τους μεταξύ τους. Αυτό αποτελεί ένα σοβαρό λάθος, όπως εξηγεί ο Francis Kurkdjian για το Vogue.com. Πιο συγκεκριμένα, «Αυτή η σχεδόν ασυνείδητη συνήθεια εφαρμογής, συνίσταται όταν ψεκάζετε λίγο άρωμα στους καρπούς σας και στη συνέχεια να τους πιέζετε πριν φτάσετε στο λαιμό σας, είναι στην πραγματικότητα ένα πολύ κακό αντανακλαστικό. Η τριβή που δημιουργείται από την επαφή, θερμαίνει το δέρμα, το οποίο παράγει φυσικά ένζυμα που τροποποιούν την εξέλιξη του αρώματος. Οι νότες που επηρεάζονται περισσότερο είναι οι νότες κορυφής και οι μεσαίες νότες, καθώς και η ξηρότητα (η τελευταία και μεγαλύτερη περίοδος διάχυσης του αρώματος σας)».

Το πιο σωστό tip είναι  να ψεκάσετε το άρωμά σας σε στρατηγικά σημεία και μετά μην το αγγίζετε πια, απλά αφήστε τα μόρια να ξεδιπλωθούν φυσικά. Επιπλέον, μπορείτε να έχετε πάντα μαζί σας ένα travel size στο οποίο μπορείτε να βάλετε το αγαπημένο σας άρωμα, ώστε να το ανανεώνετε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

Αρωματίστε ρούχα και ντουλάπες

Πρόκειται για μια αμφιλεγόμενη συμβουλή, καθώς κανένα μέσο δεν ξεπερνά το δέρμα για να ξεδιπλωθεί πλήρως ένα άρωμα. Αλλά το να αρωματίζετε τα ρούχα σας, ειδικά το φθινόπωρο και τον χειμώνα, παραμένει ένας πολύ καλός τρόπος για να ενισχύσετε τη διάρκεια. Ψεκάστε λίγο άρωμα σε ένα κασκόλ ή μέσα σε ένα παλτό. Το άρωμα θα ξεδιπλωθεί παντού γύρω σας μέσω του ανέμου και θα παραμείνει μέσα από το ύφασμα για μέρες. Ακόμη, τα φυσικά υλικά όπως το μαλλί, το βαμβάκι ή το κασμίρι διοχετεύουν τις οσμές πολύ καλύτερα από τα συνθετικά υλικά. Προσοχή ωστόσο, σε εύθραυστα υλικά, όπως μετάξι ή σατέν, καθώς ενδέχεται να λερωθούν αμέσως. Μια άλλη επιλογή είναι να προμηθευτείτε ένα scented puck και να ψεκάσετε με το άρωμά σας στα ντουλάπια και στα συρτάρια σας. Αυτό θα απλωθεί εκεί αρωματίζοντας όλα σας τα ρούχα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις