Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Δένδιας Φινλανδία: Στόχος μας να μεταβούν εκεί Έλληνες αξιωματικοί
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας Φινλανδία: Στόχος μας να μεταβούν εκεί Έλληνες αξιωματικοί

Χαίρομαι ιδιαίτερα που βλέπω ότι η βασική επιλογή που έχει κάνει και η Ελλάδα, όπως και η Φινλανδία, είναι μία σωστή επιλογή, τόνισε ο υπουργός Άμυνας

«Στόχος μας είναι να μεταβούν Έλληνες Αξιωματικοί στην Φινλανδία οι οποίοι θα εμβαθύνουν ακόμα περισσότερο στο συγκεκριμένο σύστημα στρατιωτικής εκπαίδευσης» σημείωσε σε ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας, μετά την παρακολούθηση της εκπαίδευσης εφέδρων σε στρατιωτική μονάδα της Φινλανδίας, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη σκανδιναβική χώρα. «Χαίρομαι ιδιαίτερα που βλέπω ότι η βασική επιλογή που έχει κάνει και η Ελλάδα, όπως και η Φινλανδία, είναι μία σωστή επιλογή» συμπλήρωσε μεταξύ άλλων.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Νίκου Δένδια:

«Παρακολούθησα την εκπαίδευση στρατεύσιμων σε μονάδα της Φινλανδίας και διαπίστωσα στην πράξη πώς σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα νέοι άνθρωποι μπορούν να μετατρέπονται σε στρατιώτες και να υπερασπίσουν τον εαυτό τους, με εκπαίδευση στα δάση και σε συνθήκες πραγματικής μάχης. Στόχος μας είναι να μεταβούν Έλληνες Αξιωματικοί στην Φινλανδία οι οποίοι θα εμβαθύνουν ακόμα περισσότερο στο συγκεκριμένο σύστημα στρατιωτικής εκπαίδευσης. Αυτό το οποίο καθίσταται προφανές είναι ότι μπορεί ένας Στρατός πολιτών να ανταποκριθεί στις ανάγκες του 21ου αιώνα.

Και χαίρομαι ιδιαίτερα που βλέπω ότι η βασική επιλογή που έχει κάνει και η Ελλάδα, όπως και η Φινλανδία, είναι μία σωστή επιλογή. Χρειαζόμαστε επαγγελματικά στελέχη, είμαστε περήφανοι για τα επαγγελματικά μας στελέχη, αλλά ο κορμός μας είναι πάντα ο Στρατός των πολιτών». Νωρίτερα, ο κ. Δένδιας δήλωσε εντυπωσιασμένος από το γεγονός ότι «σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, νέοι άνθρωποι μετατρέπονται σε στρατιώτες, οι οποίοι μπορούν να πολεμήσουν και να υπερασπίσουν τον εαυτό τους», όπως επίσης και από το γεγονός ότι «γίνεται μεγάλη, εκτεταμένη χρήση πυρομαχικών και υπάρχει εκτεταμένο διάστημα εκπαίδευσης στα δάση και σε συνθήκες πραγματικής μάχης».

«Θα έρθουν Έλληνες αξιωματικοί οι οποίοι θα εμβαθύνουν ακόμα περισσότερο, αλλά αυτό το οποίο καθίσταται προφανές, είναι ότι μπορεί ένας στρατός πολιτών να ανταποκριθεί στις ανάγκες του 21ου αιώνα. Και χαίρομαι ιδιαίτερα που βλέπω ότι η επιλογή που έκανε πάντα η Ελληνική Δημοκρατία, να βασίζεται στο στρατό των πολιτών, είναι μία σωστή επιλογή. Χρειαζόμαστε επαγγελματικά στελέχη, είμαστε περήφανοι για τα επαγγελματικά μας στελέχη, αλλά ο κορμός μας είναι πάντα ο στρατός των πολιτών. Αυτοί υπερασπίζουν την πατρίδα, αυτοί υπερασπίζουν τη Δημοκρατία», κατέληξε.

 

 

Περαιτέρω, ο κ. Δένδιας ενημερώθηκε στο ευρωπαϊκό κέντρο Αριστείας για την αντιμετώπιση υβριδικών απειλών – όπου είναι τοποθετημένος Έλληνας αξιωματικός – από τη διευθύντρια του κέντρου Τeija Tiilikainen, ενώ συναντήθηκε με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών και μέλος του φινλανδικού Κοινοβουλίου Pekka Haavisto.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις