Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Γιώργος Στάσσης: Στόχος της ΔΕΗ η κορυφαία θέση στη Νοτιοανατολική Ευρώπη
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γιώργος Στάσσης: Στόχος της ΔΕΗ η κορυφαία θέση στη Νοτιοανατολική Ευρώπη

Γιώργος Στάσσης: Η ομιλία του προέδρου για επέκταση στη Ρουμανία - Οι στόχοι και οι επενδύσεις του ομίλου

Η ΔΕΗ έχει ως στόχο να αναδειχθεί ως ο κορυφαίος παίκτης στον τομέα της καθαρής ενέργειας και των κρίσιμων υποδομών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη δημιουργώντας έναν ενεργειακό διάδρομο που θα προσφέρει αξία σε όλες τις χώρες. Αυτό τόνισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Γιώργος Στάσσης, στην ομιλία του στο Βουκουρέστι, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου Ziarul Financiar Power Summit 24. Ταυτόχρονα, ο όμιλος προγραμματίζει επενδύσεις ύψους 9 δισ. ευρώ για την τριετία 2024-2026 με τον ίδιο στόχο για τις υποδομές και τις υπηρεσίες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Το νέο Στρατηγικό Σχέδιο της εταιρείας παρουσιάστηκε τον Ιανουάριο στο Λονδίνο από τον πρόεδρο. Μεταξύ άλλων, ένα από τα πλάνα είναι η αύξηση της εγκατεστημένης ισχύος κατά 18% σε ετήσια βάση, παρά την παράλληλη απόσυρση όλων των λιγνιτικών μονάδων έως το 2026. Στόχο αποτελεί, επίσης, η αύξηση της εγκατεστημένης ισχύος από ΑΠΕ. Οι ίδιες θα αποτελούν παραπάνω από τα 2/3 της συνολικής εγκατεστημένης ισχύος το 2026 από 43% σήμερα. Επενδύσεις θα γίνουν σε σταθμούς αποθήκευσης ενέργειας. Ο Όμιλος ΔΕΗ σκοπεύει να διαθέτει 8,9 GW εγκατεστημένη ισχύ από ΑΠΕ το 2026.

Η ομιλία του προέδρου

«Η Ρουμανία αποτελεί βασικό μέρος του στρατηγικού μας σχεδίου. Για το λόγο αυτό σχεδιάζουμε να επενδύσουμε σημαντικά σε όλους τους επιχειρηματικούς τομείς στη Ρουμανία και κυρίως σε νέα καθαρή δυναμικότητα και να εκσυγχρονίσουμε και να ψηφιοποιήσουμε περαιτέρω τα δίκτυα, καθιστώντας τα πιο αποδοτικά, σταθερά και ανθεκτικά ώστε να ικανοποιήσουν τις ανάγκες της ενεργειακής μας μετάβασης» δήλωσε.

Επιπλέον, πρόσθεσε: «Η Ρουμανία βρίσκεται σε ιδανική θέση για να απολαύσει τα οφέλη αυτής της νέας εποχής, επαναπροσδιορίζοντας τον τρόπο παραγωγής και κατανάλωσης ενέργειας από νοικοκυριά και βιομηχανίες. Έχω πλήρη εμπιστοσύνη στην εξέλιξη της ενεργειακής μετάβασης στη Ρουμανία. Η ΔΕΗ και, ιδιαίτερα, η τοπική μας ομάδα είναι εδώ για να προσφέρει τον απαραίτητο ρόλο της».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις