Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Γεωργιανός ισοβίτης “σήκωσε” την Αστυνομία “στο πόδι”
ΕΛΛΑΔΑ

Γεωργιανός ισοβίτης “σήκωσε” την Αστυνομία “στο πόδι”

Απέδρασε, αλλά τον έπιασαν

Εκμεταλλευόμενος τη λοιμώδη νόσο από την οποία προσπαθούν να τον θεραπεύσουν οι γιατροί, Γεωργιανός κακοποιός, καταδικασμένος σε ισόβια για τη δολοφονία φούρναρη στον Κολωνό με σκοπό τη ληστεία, κατάφερε να δραπετεύσει από το Νοσοκομείο της Λάρισας, αλλά βρέθηκε και πάλι στα χέρια των Αρχών.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ο επικίνδυνος, όπως έχει χαρακτηριστεί από την Αστυνομία, κακοποιός, είχε μεταφερθεί, σύμφωνα με πληροφορίες από τις φυλακές Δομοκού όπου εκτίει την ποινή των ισοβίων, για νοσηλεία στο Τμήμα Λοιμωδών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου. Λόγω του σοβαρού προβλήματος υγείας που αντιμετώπιζε, οι αστυνομικοί- φρουροί τηρούσαν το πρωτόκολλο και δεν έμεναν στο θάλαμο με τον ασθενή. Τον επιτηρούσαν ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ανοίγοντας την πόρτα του δωματίου. Λίγο μετά τις 6 το πρωί, άνοιξαν την πόρτα και διαπίστωσαν ότι ο 43χρονος Γεωργιανός είχε εξαφανιστεί. Είχε παραβιάσει το παράθυρο, εκμεταλλευόμενος ότι ήταν μόνος. Σήμανε συναγερμός και άρχισαν έρευνες για τον εντοπισμό του. Αστυνομικοί της Ασφάλειας και της Ο.Π.Κ.Ε. με φωτογραφίες του δραπέτη στα χέρια τους, «όργωσαν» την περιοχή σε μεγάλη ακτίνα από το νοσοκομείο.

Τον εντόπισαν

Μετά από δύο ώρες αναζητήσεων δικυκλιστές της ΕΛ.ΑΣ τον εντόπισαν και τηρώντας όλα τα μέτρα υγιεινής, του πέρασαν χειροπέδες και τον μετέφεραν και πάλι στο θάλαμο του τμήματος Λοιμωδών. Η αιματηρή ληστεία με τον βαρύ τραυματισμό  αρτοποιού από την Αλβανία, που εργαζόταν σκληρά,  έλαβε χώρα στις 3 το πρωί της Κυριακής 21 Αυγούστου 2021,  επί της οδού Βορείου Ηπείρου 55, στον Κολωνό. Καθώς ο αρτοποιός, όπως επιβάλλουν οι ανάγκες του σκληρού επαγγέλματός του, προετοίμαζε το ψωμί, που θα φούρνιζε, ο δράστης,  εισέβαλε στο αρτοποιείο  και απειλώντας τον ιδιοκτήτη, άρπαξε την ταμειακή μηχανή. Ο αρτοποιός τον ακολούθησε και τότε ο ληστής, φοβούμενος ότι θα τον ακινητοποιήσει η θα ειδοποιήσει την Αστυνομία, γύρισε και τον πυροβόλησε τρεις φορές με περίστροφο.

Λίγο αργότερα ο βιοπαλαιστής υπέκυψε στα τραύματά του στο νοσοκομείο, όπου μεταφέρθηκε. Λίγα λεπτά αργότερα, αστυνομικοί στην Πλατεία Αττικής, εντόπισαν έναν άνδρα,  ο οποίος είχε ακόμα μαζί του ταμειακή μηχανή και περίστροφο!

Έλεγε, μεταξύ άλλων, η Αστυνομία, τότε:

«Ο κατηγορούμενος, τον πυροβόλησε τρεις φορές, τραυματίζοντας τον στην κοιλιακή και θωρακική χώρα. Ακολούθως, αφαίρεσε την ταμειακή μηχανή και διέφυγε πεζός. Εκδόθηκαν άμεσα αναζητήσεις κατά τις οποίες εντοπίστηκε ο δράστης με την ταμειακή μηχανή στα χέρια. Στη θέα των αστυνομικών δυνάμεων, ο 40χρονος εκσφενδόνισε την ταμειακή μηχανή σε βάρος τους. Ακολούθησε καταδίωξη με τους αστυνομικούς να τον εγκλωβίζουν. Με τις κατάλληλες τακτικές αυτοάμυνας και αποκλιμάκωσης, ακινητοποιήθηκε, παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλε και αφού προηγουμένως είχε προτάξει το όπλο προς το μέρος τους.

Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

·       Περίστροφο που έφερε -3- άδειους κάλυκες και -3- φυσίγγια.

·       Τσαντάκι που περιείχε αναδιπλούμενο σουγιά και δερμάτινη θήκη με -6- φυσίγγια.

·       Σακίδιο πλάτης που περιείχε διαρρηκτικά εργαλεία, σφυρί, κουκούλα τύπου «full face» και γάντια».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις