Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πώς θα χυλώσουν τα ρεβίθια: Χρήσιμα tips για τέλειο αποτέλεσμα
PLUS

Πώς θα χυλώσουν τα ρεβίθια: Χρήσιμα tips για τέλειο αποτέλεσμα

Πώς θα χυλώσουν τα ρεβίθια: Σε πόση ώρα βράζουν

Οι καλοχυλωμένες ρεβιθόσουπες είναι από τις πλέον ενδεδειγμένες λύσεις θρεπτικού και υγιεινού φαγητού. Πόσο χρόνο χρειάζονται για να γίνουν και πώς θα τις χυλώσετε;
Τα ρεβίθια είναι πηγές πρωτεϊνών φυτικής προέλευσης και θαυμάσια διατροφική εναλλακτική του κρέατος για τις μέρες που το αποφεύγουμε, προσπαθώντας να υιοθετήσουμε μια διατροφή πιο φιλική στην υγεία μας και τον πλανήτη.

Σε πόση ώρα βράζουν τα ρεβίθια

Μισό κιλό ρεβίθια που χρησιμοποιεί συνήθως κανείς για την οικογενειακή κατσαρόλα (4-5 μερίδες) χρειάζονται σε κλασική κατσαρόλα (όχι χύτρα ταχύτητας) περίπου 1 με 1½ ώρα μαγειρέματος. Με την προϋπόθεση βέβαια να έχουν αφεθεί επαρκώς να φουσκώσουν από την προηγούμενη μέρα. Στο χρόνο αυτό δεν συνυπολογίζεται και ένα 10λεπτο προβρασμού, κατά το οποίο στόχος είναι να αφαιρέσετε τον αφρό που θα σχηματιστεί.

Πώς χυλώνουν τα ρεβίθια;

Τα ρεβίθια, όπως και άλλα όσπρια, χυλώνουν πρώτα και κύρια με την …υπομονή. Δηλαδή με το να τους δίνουμε το χρόνο να απορροφήσουν τα υγρά τους ανακατεύοντάς τα προς το τέλος με ξύλινη κουτάλα ώστε να μην κολλήσουν στον πάτο της κατσαρόλας. Στο χύλωμα βοηθάει φυσικά και το κρεμμύδι, που θα διαλυθεί στα υγρά και θα τους προσδώσει πιο δεμένη υφή και τη γλύκα του, το ελαιόλαδο, αλλά και το καρότο αν επιλέξετε να το λιώσετε μέσα στη σούπα. Μπόλικο λεμόνι και καλή απόλαυση! Επιπλέον: Για να βοηθήσουν τη γεύση και το χύλωμα κάποιοι σεφ προσθέτουν μια δυο κουταλιές ταχίνι, ενώ άλλη επιλέγουν να περάσουν μια δυο κουταλιές βρασμένου οσπρίου από το μπλέντερ και έπειτα να το ξαναρίξουν στην κατσαρόλα για να πυκνώσουν τους ζωμούς.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις