Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

06

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: “Είναι όλο λάθος”
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: “Είναι όλο λάθος”

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Λάθος η παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα -Λάθος του Κασσελάκη να πάει σε εκλογές

Πυρά τόσο κατά της παρέμβασης του Αλέξη Τσίπρα, όσο και της επιλογής του Στέφανου Κασσελάκη να θέσει μόνος του θέμα εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του, εξαπέλυσε από το συνέδριο ο Γιώργος Τσίπρας, ο οποίος τάχθηκε κατά των εσωκομματικών εκλογών. «Ο Αλέξης Τσίπρας έπρεπε να είναι εδώ σήμερα και να μιλήσει μπροστά στους συνέδρους. Είπε ότι ”ο κ. Κασσελάκης έθεσε καθαρά θέμα εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του στην ΠΓ και καλά έκανε” και τι απάντησε ο κ. Κασσελάκης, ”πάμε σε νέες εσωκομματικές εκλογές”». «Είναι όλο λάθος» τόνισε ο Γιώργος Τσίπρας και συνέχισε «λάθος που ο Στέφανος Κασσελάκης έθεσε θέμα εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του, είναι λάθος του Αλέξη Τσίπρα που είπε ότι ορθά έπραξε».

«Είναι αυτοκτονία για όλους μας, πριν τις ευρωεκλογές, εκτός αν δεν μας ενδιαφέρει η κρίσιμη αυτή μάχη, εκτός αν δεν μας ενδιαφέρει η ανάκαμψη του ΣΥΡΙΖΑ» είπε ο Γιώργος Τσίπρας. «Συνεπώς, εδώ και πέντε μήνες χάνουμε έδαφος, η έλλειψη σοβαρότητας και το έλλειμμα αξιοπιστίας το οποίο προϋπήρχε, συνεχώς μεγαλώνει. Είναι κρίσμο αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι δεύτερος ή τρίτος στις ευρωεκλογές. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει δυναμική και δεν πρόκειται να την αποκτήσει όταν λειτουργούμε έτσι» τόνισε ο Γιώργος Τσίπρας.

«Το τελευταίο δίμηνο η κυβέρνηση Μητσοτάκη βρέθηκε μπροστά σε πολλά μέτωπα και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κέρδισε τίποτα από αυτό. Αγρότες και νεολαία είναι στο δρόμο, υπάρχει ψήφισμα στο ευρωκοινοβούλιο και την ίδια στιγμή υπήρξε και το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, όπου η ΝΔ βγήκε λαβωμένη και εμείς καταφέραμε το ίδιο» πρόσθεσε.

Γιώργος Τσίπρας: Ο Κασσελάκης σε πολλά αποφάσιζε μόνος του, καμία πολιτική λειτουργία

«Όπως στο παρελθόν την ευθύνη την είχε ο Αλέξης Τσίπρας έτσι και τώρα την έχει ο Στέφανος Κασσελάκης και έχει ίσως λίγο περισσότερο, καθώς σε πολλά αποφάσιζε μόνος του» σημείωσε ο Γιώργος Τσίπρας. «Μην μπερδεύετε τη δυναμική του Σ. Κασσελάκη και την δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ στη κοινωνία. Αυτό που πρέπει να μας ενδιαφέρει είναι η αξιοποστία του κόμματος στην κοινωνία. Ο Στέφανος Κασσελάκης κέρδισε την Έφη Αχτσιόγλου γιατί ο κόσμος δεν ήθελε αυτή την πτέρυγα και καλά έκανε και γιατί είπε πως μπορεί να κερδίσει τον Μητσοτάκη. Για το δεύτερο δυστυχώς έχουμε πολύ δρόμο ακόμα μπροστά μας και κινδυνεύουμε να είμαστε τρίτο κόμμα» υπογράμμισε.

Γιώργος Τσίπρας: Υπάρχει βουβαμάρα και παγωμάρα στο συνέδριο

«Έχω πάρει μέρος σ όλα τα συνέδρια. Υπάρχει βουβαμάρα και παγωμάρα, δεν μπορούσαμε να βρούμε σύνεδρους και δυστυχώς ο κ. Κασσελάκης δεν είπε τίποτα για αυτό. Εκτός αν τον ενδιαφέρει μόνο η αρχηγεία. Υπάρχει μόνο μία αιτία για την πορεία του κόμματος του τελευταίους μήνες, το γεγονός πως δεν υπάρχει καμία πολιτική λειτουργία στο κόμμα εδώ και πέντε μήνες. Χωρίς πολιτική λειτουργία δεν υπάρχει κόμμα» τόνισε. «Ο πρόεδρος για πολλά θέματα αποφασίζει μόνος του. Θα είχαν γίνει πολύ λιγότερα λάθη. Υπήρξε υπονόμευση; Αν θέλει ο πρόεδρος να αναζητήσει εσωτερικούς εχθρούς, έτσι δεν πάμε πουθενά» ανέφερε ο Γιώργος Τσίπρας.

«Πέντε μήνες τώρα, η κοινοβουλευτική ομάδα, η Κεντρική Επιτροπή, η Πολιτική Γραμματεία δεν υπονόμευσαν ούτε στο ελάχιστον τον Στέφανο Κασσελάκη. Ο ίδιος ο πρόεδρος δεν έδειξε εμπιστοσύνη στα στελέχη του και απομακρύνθηκε. Ο ίδιος υπονόμευσε τον εαυτό του.» είπε.

Γιώργος Τσίπρας: Να γίνουν εκλογές μόνο για τις νομαρχιακές οργανώσεις

Τέλος ο κ. Τσίπρας τόνισε πως οι μόνες εκλογές που πρέπει να γίνουν είναι αυτές που αναβλήθηκαν, των νομαρχιακών οργανώσεων και τόνισε πως συντάσσεται με τον Σ. Φάμελλο και το Νίκο Παππά, ώστε να μην γίνουν εκλογές και μάλιστα υπογράμμισε πως θα κατέβει η πρότασή τους στο συνέδριο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις