Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Δένδιας Κρήτη: Μήνυμα μετά την πτήση με F-16 Viper
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας Κρήτη: Μήνυμα μετά την πτήση με F-16 Viper

Δένδιας Κρήτη: «Η αποτελεσματικότητά της και η μεγάλη ικανότητα των στελεχών αποτελούν εγγύηση για την ασφάλεια της πατρίδας αλλά και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή»

Το μήνυμα ότι η Πολεμική Αεροπορία αποτελεί πυλώνα αποτροπής κάθε επιθετικότητας και κάθε αναθεωρητισμού έστειλε ο Νίκος Δένδιας μετά την πτήση του με F-16 Viper στην Κρήτη. «Η Κρήτη έχει τεράστια στρατηγική σημασία. Είχα πριν από λίγη ώρα τη μοναδική ευκαιρία να πετάξω και να καταλάβω τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες τα στελέχη μας επιτελούν το σπουδαίο έργο τους. Θέλω να τους συγχαρώ και να τους εκφράσω την πιο βαθιά ευγνωμοσύνη όλων μας» ξεκίνησε τις δηλώσεις του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Όπως τόνισε «η Πολεμική Αεροπορία αποτελεί πυλώνα αποτροπής της χώρας αλλά και πυλώνα προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο. Η αποτελεσματικότητά της και η μεγάλη ικανότητα των στελεχών αποτελούν εγγύηση για την ασφάλεια της πατρίδας αλλά και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή για την αποτροπή κάθε επιθετικότητας και κάθε αναθεωρητισμού».

Ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε, επίσης, στην προσπάθεια του ελληνικού κράτους για «ενίσχυση και εκσυγχρονισμό της Πολεμικής Αεροπορίας. Η παραλαβή των Rafale και των F-16 ενισχύουν τις μοίρες. Ήδη συζητάμε την απόκτηση του F-35 που θα ενισχύσει την αποτρεπτική ικανότητα της πατρίδας μας». Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, τέλος, αναφέρθηκε στο ότι «η Ελλάδα προσπαθεί επίσης να αναγεννήσει την αμυντική βιομηχανία και να δημιουργήσει ένα νέο σύστημα καινοτομίας για να παράγουμε εμείς αμυντικά συστήματα» ενώ ευχαρίστησε τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας για την προσφορά τους στην πατρίδα.

Η πτήση με το F-16 Viper

O Νίκος Δένδιας αξιοποίησε την ευκαιρία να πετάξει με F-16 Viper της Πολεμικης Αεροπορίας με αφορμή την επίσκεψή του στην 340 μοίρα της 115 Πτέρυγας Μάχης στο πλαίσιο της διήμερης παρουσίας του στην Κρήτη. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αφού ολοκλήρωσε την ενημέρωση, επιβιβάστηκε στο F-16 Viper για πτήση πάνω από το Αιγαίο Πέλαγος σε σχηματισμό με αεροσκάφη στα οποία επέβαιναν, επίσης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας.

Nωρίτερα ο Νίκος Δένδιας ενημερώθηκε από τον Διοικητή της 340 μοίρας της 115 ΠΜ Ιωσήφ Δασκαλομαρκάκη ενώ στην επίσκεψή του τον συνοδεύουν ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Γιάννης Κεφαλογιάννης, και οι βουλευτές Χανίων Σέβη Βολουδάκη και Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης

Συνολικά η 115 Πτέρυγα Μάχης διαθέτει 23αεροσκάφη F16 viper, από τα οποία 10 η 340 Μοίρα και 13 η 343 Μοίρα. Συνολικά 84 αεροσκάφη θα αναβαθμιστούν στη διαμόρφωση Viper έως το 2027. Η διαμόρφωση Viper παρέχει νέες και ενισχυμένες δυνατότητες ασφαλείας, δικτύωσης και αισθητήρων, που θα επιτρέψουν στην Πολεμική Αεροπορία να αντιμετωπίζει με επιτυχία τις αναδυόμενες απειλές και να υποστηρίζει συμμαχικές αποστολές παγκοσμίως.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις