Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / LIFESTYLE / Eurovision 2024: Αυτοί είναι οι παρουσιαστές
LIFESTYLE

Eurovision 2024: Αυτοί είναι οι παρουσιαστές

Eurovision 2024: Πότε θα προβληθεί

Η Eurovision έχει τις ρίζες της στο μακρινό 1950, όπου ιδρύθηκε η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση. Ως σκοπό της είχε την συνεργασία μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών κατά τα έτη μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, μέσω διασυνοριακών τηλεοπτικών εκπομπών. Ο χαρακτηρισμός Eurovision χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1951 σε ένα πρόγραμμα του BBC, που μεταδόθηκε από την ολλανδική τηλεόραση, από τον Βρετανό δημοσιογράφο Τζορτζ Κάμπεϊ. Η Ελλάδα μετρά ήδη πολλά χρόνια συμμετοχής στον Διεθνή Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision. Η πρώτη της συμμετοχή ήταν το 1974 και έκτοτε μετράει 43 συνεχόμενες συμμετοχές. Έχει προκριθεί πολλές φορές στους τελικούς του διαγωνισμού, ενώ έχει κερδίσει μία φορά, το 2005, με την σπουδαία τραγουδίστρια Έλενα Παπαρίζου και το τραγούδι «My Number One».

Η ΕΡΤ λοιπόν, ανακοίνωσε την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου, τα ονόματα των δύο αντρών που θα αναλάβουν την παρουσίαση της Eurovision 2024 στο ελληνικό κοινό. Ο λόγος για τον Θανάση Αλευρά και τον Ζερόμ Καλούτα. Οι δύο ηθοποιοί θα είναι οι σχολιαστές της ΕΡΤ στον 68o Διαγωνισμό Τραγουδιού της Εurovision, που θα διεξαχθεί από τις 7 έως τις 11 Μαΐου 2024, στο Μάλμε της Σουηδίας. Οι δύο αγαπητοί καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν στους Έλληνες θεατές, με τον δικό τους μοναδικό τρόπο, τα 37 τραγούδια και τους καλλιτέχνες που θα τα ερμηνεύσουν στο Malmö Arena της Σουηδίας, στους δύο Ημιτελικούς και στον Μεγάλο Τελικό.

Πού έγιναν τα γυρίσματα του βιντεοκλίπ

Η παρουσίαση του τραγουδιού της Μαρίνας Σάττι, που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον 68ο Διαγωνισμό της Eurovision, θα γίνει σε μια έκτακτη βραδινή εκπομπή, που θα μεταδοθεί την Πέμπτη 7 Μαρτίου, στην ΕΡΤ1, όπου παρουσιαστές θα είναι ο Φώτης Σεργουλόπουλος και η Τζένη Μελιτά. Τα γυρίσματα για το βιντεοκλίπ της έχουν ήδη ολοκληρωθεί, με φόντο εμβληματικές τοποθεσίες της Αθήνας, όπως η Ακρόπολη, η Πλάκα, το Μοναστηράκι και το Ωδείο Ηρώδου Αττικού. Την καλλιτεχνική διεύθυνση της εμφάνισης της Μαρίνας Σάττι στη σκηνή της Eurovision έχει αναλάβει ο Φωκάς Ευαγγελινός, τη χορογραφία και το movement direction ο Mecnun Giasar (Majnoon), ενώ το art direction οι NMR.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις