Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Μπάιντεν για Πούτιν: Η σκληρή απάντηση της Ζαχάροβα
ΚΟΣΜΟΣ

Μπάιντεν για Πούτιν: Η σκληρή απάντηση της Ζαχάροβα

Μπάιντεν για Πούτιν: Ψύχραιμη απάντηση Πούτιν

Σκληρή απάντηση στον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έδωσε μέσω Telegram η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ χαρακτήρισε τον Βλαντίμιρ Πούτιν «τρελό γιο @@@» με αφορμή τη δολοφονία του Αλεξέι Ναβάλνι «Την επόμενη φορά που ο Τζο Μπάιντεν θα αποφασίσει να χρησιμοποιήσει τον όρο ‘’τρελός γιος της σκύλας’’, βοηθήστε τον να θυμηθεί ότι οι Αμερικανοί τον ταυτίζουν περισσότερο με τον δικό του απόγονο, τον Χάντερ Μπάιντεν» ανέφερε χαρακτηριστικά στον λογαριασμό της στο Telegram η Ζαχάροβα.

Το σχόλιο του Τζο Μπάιντεν σχετικά με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν εξευτελίζει τις ΗΠΑ και εκείνους που χρησιμοποιούν τέτοια φρασεολογία και πρόκειται για μια αποτυχημένη απόπειρα να εμφανιστεί ο πρόεδρος των ΗΠΑ ως “κάουμποϊ του Χόλιγουντ”, ανακοίνωσε νωρίτερα το Κρεμλίνο.

Ψύχραιμη απάντηση Πούτιν

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν τοποθετήθηκε μάλλον ψύχραιμα, κάνοντας λόγο για «κατάλληλη αντίδραση». Μάλιστα, επανέλαβε αυτό που είχε πει προ ημερών, στη συνέντευξή του στον Αμερικανό δημοσιογράφο Τάκερ Κάρλσον, λέγοντας πως «προτιμά να συνεργάζεται με τον Μπάιντεν» σε σχέση με τον Τραμπ. «Είπα ότι θα συνεργαστούμε με οποιονδήποτε πρόεδρο, αλλά πιστεύω ότι για εμάς, για τη Ρωσία, ο Μπάιντεν είναι προτιμότερος. Και κρίνοντας από αυτά που είπε, αποδεικνύεται πως έχω απόλυτο δίκιο… Αυτή ήταν αγενής, αλλά μια επαρκής και κατάλληλη αντίδραση απέναντι σε όσα αναφέρθηκαν από την πλευρά μας. Δεν ήταν δυνατό να πει “σας ευχαριστώ πολύ για τη βοήθειά σας…”», τόνισε ο Πούτιν, που βρέθηκε στο Καζάν.

Ο Μπάιντεν είπε, αναφερόμενος στον Ρώσο πρόεδρο ότι «έχουμε τρελούς π…. γιους όπως αυτός ο Πούτιν και πρέπει πάντα να ανησυχούμε για μια πυρηνική σύγκρουση». Ο Ρώσος πρόεδρος ευχήθηκε ακόμα στον Αμερικανό ομόλογό του «να έχει υγεία», προσθέτοντας ότι η αξιολόγηση των άλλων ανθρώπων «είναι σαν να κοιτάζεις σε καθρέφτη».

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου του προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ χαρακτήρισε αυτή ρητορική απαράδεκτη και ασυγχώρητη για τον ηγέτη μιας χώρας της οποίας οι βόμβες σκότωσαν εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις