Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

22

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Πύργος του Άϊφελ: Κλειστός για 5η μέρα
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πύργος του Άϊφελ: Κλειστός για 5η μέρα

Πύργος του Άϊφελ: Το ιστορικό μνημείο του Παρισιού παραμένει κλειστό για πέμπτη ημέρα εξαιτίας απεργίας του προσωπικού

Κλειστός θα παραμείνει για πέμπτη συνεχόμενη μέρα ο Πύργος του Άϊφελ στο Παρίσι λόγω απεργίας εργαζομένων κάτι το οποίο έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση καθώς εμποδίζει χιλιάδες επισκέπτες και τουρίστες να επισκεφτούν το δημοφιλέστερο μνημείο της γαλλικής πρωτεύουσας. Άξιο αναφοράς είναι ότι αν η απεργία διαρκέσει μέχρι το απόγευμα της Κυριακής, θα πρόκειται για την μεγαλύτερη απεργία στην πρόσφατη ιστορία του μνημείου. Το φθινόπωρο του 1998, ο Πύργος του Άιφελ είχε παραμείνει κλειστός επί εξίμισι μέρες.

Οι εργαζόμενοι στον Πύργο του Άιφελ καταγγέλλουν το μοντέλο διαχείρισης του δημοφιλούς γαλλικού μνημείου που υποτιμά το κόστος της συντήρησης και λειτουργίας του. Οι διαπραγματεύσεις με την Εταιρεία Εκμετάλλευσης του Πύργου του Άιφελ (Sete ), όπου ο δήμος του Παρισιού κατέχει το 99% των μετοχών, άρχισαν χθες και χαρακτηρίσθηκαν «εποικοδομητικές» από την εταιρεία.

Τα αίτια

Συγκεκριμένα οι εργαζόμενοι κατηγορούν την εργοδοτική εταιρεία για την οικονομική διαχείριση, αλλά και την δημοτική αρχή για τις πολύ υψηλές οικονομικές απαιτήσεις επί των εσόδων του μνημείου που δεν αφήνουν περιθώρια πραγματοποίησης εργασιών επιδιόρθωσης και συντήρησης, ενώ παράλληλα περιορίζουν τις προσλήψεις και τις αμοιβές του προσωπικού.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις