Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

13

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ανεύρυσμα – γυμναστήριο: Πώς κατάφεραν στον Ευαγγελισμό να σώσουν μια 46χρονη
ΕΛΛΑΔΑ

Ανεύρυσμα – γυμναστήριο: Πώς κατάφεραν στον Ευαγγελισμό να σώσουν μια 46χρονη

Ανεύρυσμα - γυμναστήριο: Το πιο ανησυχητικό σύμπτωμα

Τυχερή στάθηκε μία 46χρονη μητέρα που κατέρρευσε στο γυμναστήριο από ανεύρυσμα εγκεφάλου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega η 46χρονη έκανε την συνηθισμένη της προπόνηση με βάρη, όταν ένιωσε ξαφνική αδιαθεσία και έντονο πονοκέφαλο -που δεν έμοιαζε με οποιοδήποτε άλλο πονοκέφαλο που είχε αντιμετωπίσει στο παρελθόν- αλλά και έντονο πόνο στον αυχένα. Η γυναίκα κατευθύνθηκε προς τα αποδυτήρια όπου στη συνέχεια κατέρρευσε. Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, όπου εδώ και 6 μήνες, επαναλειτουργεί ένα ειδικό Κέντρο Ανευρυσμάτων Εγκεφάλου και Αρτηριοφλεβωδών Δυσπλασιών. Οι γιατροί διέγνωσαν υπαραχνοειδή αιμορραγία αποτέλεσμα εγκεφαλικού ανευρύσματος, μια απειλητική για τη ζωή κατάσταση που προκαλείται από αιμορραγία στο χώρο που περιβάλλει τον εγκέφαλο.

Παρόλα αυτά το ανεύρυσμα της ασθενούς αντιμετωπίστηκε άμεσα με επιτυχή εμβολισμό από την Ομάδα Εμβολισμών του νοσοκομείου. Σύμφωνα με το Mega πως πάνω από 35 περιστατικά έχουν αντιμετωπιστεί επιτυχώς στο Κέντρο Ανευρυσμάτων Εγκεφάλου και Αρτηριοφλεβωδών Δυσπλασιών.

Τα συμπτώματα του ανευρύσματος

«Παίζει ρόλο να καλύψουμε τους παράγοντες κινδύνου, την πίεση, το κάπνισα έχει ενοχοποιηθεί αρκετά με τη ρήξη και την εμφάνιση ανευρυσμάτων, αλλά δεν υπάρχει κάτι να κάνουμε για να το προλάβουμε ή να κάνουμε μία έγκαιρη διάγνωση», ανέφερε στο MEGA η Μαρία Πολίτη, υπεύθυνη του ειδικού κέντρου. Όπως είπε η ίδια, δεν υπάρχει τρόπος πρόληψης των ανευρυσμάτων, ενώ ιδιαίτερα σημαντική είναι η μαγνητική τομογραφία.

«Συνήθως οι ασθενείς έρχονται αμέσως, γιατί τα συμπτώματα είναι έντονα και δραματικά. Έχουν έντονους πονοκεφάλους και μπορεί να καταρρεύσουν», συμπλήρωσε και εξήγησε ότι ο πονοκέφαλος που προκαλεί το ανεύρυσμα είναι τέτοιος που οι ασθενείς λένε ότι δεν τον έχουν ξανανιώσει ποτέ στη ζωή τους. «Δεν μπορεί κάποιος να μείνει σπίτι του, τον οδηγεί έτσι και αλλιώς στο νοσοκομείο», σημείωσε. Το 1-2% του πληθυσμού μπορεί να εμφανίσει ανεύρυσμα, με κάποια περιστατικά να είναι συμπτωματικά, ενώ άλλα δεν προλαβαίνουν να φτάσουν στο νοσοκομείο και καταλήγουν.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις