Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μπράβοι Γκάζι: Χειροπέδες σε οκτώ άντρες, πώς δρούσαν
ΕΛΛΑΔΑ

Μπράβοι Γκάζι: Χειροπέδες σε οκτώ άντρες, πώς δρούσαν

Μπράβοι Γκάζι: Στην κατοχή τους, βρέθηκε πλήθος οπλισμού

Στη σύλληψη οκτώ ανδρών, Ελλήνων και Αλβανών, προχώρησαν τα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών και σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος τους –κατά περίπτωση- για επικίνδυνη και βαριά σωματική βλάβη, που τελέσθηκε στο πλαίσιο συσταθείσας συμμορίας, παράβαση των νόμων περί όπλων, ναρκωτικών, φωτοβολίδων και βεγγαλικών και περί ερασιτεχνικού και επαγγελματικού αθλητισμού, για Κ.Ο.Κ., διατάραξη κοινής ειρήνης και φθορά ξένης ιδιοκτησίας. Σύμφωνα με την έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας, οι οκτώ κατηγορούμενοι είναι εργαζόμενοι ως «μπράβοι» σε δύο νυχτερινά κέντρα στο Γκάζι και με αυτήν την ιδιότητά τους εμπλέκονται σε τουλάχιστον δύο περιστατικά θαμώνων τον Μάρτιο και τον Σεπτέμβριο του περασμένου χρόνου, ενώ κάποιοι από αυτούς είχαν ενεργό συμμετοχή και σε επεισόδια με οπαδικό κίνητρο.

Τον Ιούνιο του 2022 σε γήπεδο στο Ρουφ, τουλάχιστον 3 από τα μέλη της συμμορίας είχαν επιτεθεί κατά των αστυνομικών δυνάμεων με πέτρες, πλαστικά καθίσματα, πλαστικά και γυάλινα μπουκάλια, φωτοβολίδες χειρός και με χρήση πυροσβεστήρων, τραυματίζοντας δύο ενστόλους, ενώ στις 18 Φεβρουαρίου στο γήπεδο του Απόλλωνα, στον Ασπρόπυργο, δύο από τους κατηγορούμενους ενεπλάκησαν σε περιστατικό με πυροβολισμούς.

Από τις σωματικές έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, αλλά και τις έρευνες σε οικίες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

μεταλλική σιδερογροθιά με ενσωματωμένο αναδιπλούμενο μαχαίρι,
-3-μπαλτάδες,
πτυσσόμενο γκλοπ,
νάιλον συσκευασίες, που περιείχαν 1,5 γραμμάριο ακατέργαστης κάνναβης,
τσαντάκι ώμου,
γάντια μηχανής με κοκάλινη επένδυση,
αναδιπλούμενο μαχαίρι και αναδιπλούμενος σουγιάς,
-15- φιαλίδια και -5- δισκία αγνώστων ουσιών, πιθανών αναβολικών,
-3- αεροβόλα πιστόλια,
τσεκούρι μεσαίου μεγέθους,
πινακίδα Ι.Χ.Ε. καταφανώς πλαστή,
μονόκαννο κυνηγετικό όπλο άνευ αδείας,
-20- φυσίγγια καραμπίνας,
-2- αυτοσχέδιες συσκευασίες χρήσης ναρκωτικών ουσιών (φρίμπα) προσαρμοσμένες σε πλαστικά μπουκάλια,
χάρτινη συσκευασία με -1,8- γραμμάρια κοκαΐνη,
-20- χαρτονομίσματα των -50- ευρώ και χαρτονόμισμα των -200- ευρώ, καταφανώς πλαστά,
ρουχισμός, ο οποίος είχε χρησιμοποιηθεί κατά τη διάπραξη των εκνόμων ενεργειών και
το χρηματικό ποσό των -320- ευρώ.

Επτά από τους κατηγορούμενους έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν για υποθέσεις ναρκωτικών, εκβιάσεων και παραβάσεις του νόμου περί όπλων.

Κέρασμα πριν την επίθεση

Παρέα που διασκέδαζε σε γενέθλια τα ξημερώματα της 16ης Σεπτεμβρίου – ανάμεσά τους και αστυνομικός – έζησε τον εφιάλτη. Κατάγματα, κακώσεις στα δόντια, εκχυμώσεις στο μέτωπο, τραύμα στο μάτι, βαρύ κάταγμα στη γνάθο, κακώσεις στο κεφάλι και κάταγμα στο χέρι. Όλα ξεκίνησαν από ένα κατά λάθος σκούντημα του σερβιτόρου. Αφού ηρέμησαν τα πνεύματα, ο μετρ κέρασε… σφηνάκια την παρέα, όμως λίγο αργότερα όταν είχαν χαλαρώσει, τα οκτώ μέλη της συμμορίας, εμφανίστηκαν δίπλα τους και τους ξυλοκόπησαν. Οι δύο από τους δράστες, κρατούσαν στα χέρια τους πιστόλια. Μερικούς μήνες πριν, τα ξημερώματα της 12ης Μαρτίου, σε άλλο μαγαζί στο Γκάζι, μέλη της ίδιας συμμορίας, επιτέθηκαν σε παρέα πελατών, μεταξύ των οποίων και τότε ήταν ένας αστυνομικός. Οι δράστες, φορούσαν κοκάλινα γάντια μοτοσυκλέτας, με σκοπό να προκαλέσουν μεγαλύτερης έκτασης σωματικές βλάβες στα θύματα.

Σε άλλη περίπτωση, τον Ιούνιο, ομάδα χούλιγκαν πραγματοποίησε επίθεση στις αστυνομικές δυνάμεις στο γήπεδο της οδού Πέτρου Ράλλη. Οι συλληφθέντες που συμμετείχαν με… αμοιβή σε γηπεδικά επεισόδια, επιχείρησαν να μπουν στον αγωνιστικό χώρο, κατά της διάρκεια του αγώνα μεταξύ των ομάδων “ΠΑΟ ΡΟΥΦ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ”, για να επιτεθούν στους φιλοξενούμενους.

Την περασμένη Κυριακή μέλη της συμμορίας, πρωταγωνίστησαν σε συμπλοκή φιλάθλων κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα “ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ – ΜΑΝΔΡΑΪΚΟΣ”, με έναν εξ αυτών, να πυροβολεί τέσσερις φορές στον αέρα με TOKAREV. Λίγη ώρα μετά, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ και της Ο.Π.Κ.Ε. εντόπισαν τα αυτοκίνητα των δραστών και συνέλαβαν τον πιστολέρο και ένα ακόμα μέλος της συμμορίας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις