Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ολική επαναφορά Σακελλαρίδη-Υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ολική επαναφορά Σακελλαρίδη-Υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά θα είναι ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, καθώς η υποψηφιότητά του έχει κλείσει σηματοδοτώντας την επιστροφή του στην ενεργό πολιτική.

Στις 17:30 ο πρόεδρος της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης, θα έχει συνάντηση στα γραφεία της Κ.Ο. στη Βουλή με τον κ. Σακελλαρίδη, πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο της πρώτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, που υπήρξε στενός συνεργάτης του Αλέξη Τρίπρα, επιστρέφει στην ενεργό πολιτική ως υποψήφιος της Νέας Αριστεράς στις ευρωεκλογές Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ είχε παρευρεθεί σε εκδήλωση της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Αριστεράς στις 24 Ιανουαρίου, στη Νέα Σμύρνη.

 

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης μετά την παραίτησή του από βουλευτής το 2015 διετέλεσε διευθυντής του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας αλλά και διευθυντής του ινστιτούτου Eteron. Εξηγώντας τους λόγους της παραίτησής του τότε, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης είχε αναφέρει ότι αδυνατεί να συμβάλει «στην υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής» και ως εκ τούτου «η επιλογή της παραίτησης αλλά και της απόσυρσης από την κεντρική πολιτική σκηνή αποτελούν μονόδρομο για τον ίδιο» ευχαριστώντας παράλληλα τον Αλέξη Τσίπρα για την εμπιστοσύνη που του έδειξε αναθέτοντάς του μία κρίσιμη κυβερνητική θέση.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις