Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

13

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ / Χάρης Δούκας: Ευκαιρία μέσα από τον τελικό του Conference League να προβληθεί η Αθήνα σε παγκόσμιο επίπεδο
ΕΛΛΑΔΑ

Χάρης Δούκας: Ευκαιρία μέσα από τον τελικό του Conference League να προβληθεί η Αθήνα σε παγκόσμιο επίπεδο

Ο τελικός της διοργάνωσης του Conference League θα διεξαχθεί στις 29 Μαΐου 2024, ένας τρόπος για να προβληθεί η Αθήνα, σύμφωνα με τον Χάρη Δούκα

Με αφορμή τις 100 ημέρες πριν τη διεξαγωγή του Τελικού του UEFA Europa Conference League 2024, συνέντευξη τύπου πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο της πλατείας Κοτζιά, με την Αθήνα διοργανώτρια πόλη. Ο κ. Χάρης Δούκας Δήμαρχος Αθηναίων, υποδέχτηκε τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού, κ. Γιάννη Βρούτση, τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κ. Παναγιώτη Μπαλτάκο και τον Δήμαρχο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας κ. Ιωάννη Τομπούλογλου. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, κάλεσε τις Αθηναίες και τους  Αθηναίους, να συμμετάσχουν στη μεγάλη αθλητική γιορτή στις 29 Μαΐου του 2024: «O Τελικός του UEFA Europa Conference League είναι μια ευκαιρία να προβάλουμε την Αθήνα σε παγκόσμιο επίπεδο, να επιδείξουμε την πλούσια πολιτιστική μας κληρονομιά, να ενισχύσουμε την τουριστική μας βιομηχανία και να επιβεβαιώσουμε την ικανότητα και την επιθυμία μας να φιλοξενούμε εκδηλώσεις παγκόσμιας κλάσης, βιώσιμες και προσβάσιμες σε όλους. Στην πλατεία Κοτζιά και σε άλλα σημεία της πόλης οργανώνουμε πλούσιες αθλητικές δράσεις, για μικρούς και μεγάλους, προσφέροντας σε όλους την ευκαιρία να φωτογραφηθούν με το πολυπόθητο τρόπαιο. Θα συνεργαστούμε για να καταστήσουμε την Αθήνα έναν κορυφαίο αθλητικό προορισμό καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.»

Το τρόπαιο του Conference League

Υπάρχει κάτι αξιόλογο για να προβληθεί η Αθήνα κατά τον Μπαλτάκο

Ο Πρόεδρος της ΕΠΟ, κ. Παναγιώτης Μπαλτάκος, σημείωσε: «Σήμερα είναι μια μέρα πολλαπλής τιμής. Αρχικά για την Ελλάδα, και φυσικά για την Αθήνα και για το νέο Δήμαρχο κ. Δούκα, στον οποίον εύχομαι πλήρη ευόδωση κάθε έργου που έχει αναλάβει όπως και για τον Δήμαρχο Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας κ. Τομπούλογλου. Είναι τιμή και για μένα τον ίδιο ως πρόεδρος της ΕΠΟ γιατί η UEFA δεν συνηθίζει να κάνει λάθη. Για να αναθέσει τον τελικό σε μια ομοσπονδία πάει να πει ότι υπάρχει κάτι αξιόλογο. Είναι αξιόλογη η χώρα, η ομοσπονδία και ο δήμος. Προσωπικά, είμαι απόλυτα ικανοποιημένος με την εξέλιξη αυτή και εύχομαι ο τελικός που θα διεξαχθεί σε 100 ημέρες να είναι αντάξιος των προσδοκιών αυτών.» Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, κ. Γιάννης Βρούτσης, τόνισε τη σημασία αυτού του γεγονότος:

«Μας χωρίζουν 100 ημέρες από το μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού της Ευρώπης που θα διεξαχθεί στις 29 Μαΐου 2024, ο τελικός της Europa Conference League. Είναι ένα γεγονός που αποτελεί μια μεγάλη κατάκτηση. Η Ελλάδα βροντοφωνάζει ότι επανέρχεται στη διοργάνωση μεγάλων αθλητικών γεγονότων. Η Αθήνα, η Νέα Φιλαδέλφεια, μαζί με το Λονδίνο (Γουέμπλεϊ για Champions League) και το Δουβλίνο (Ιρλανδία για Europa League) θα είναι το κέντρο του ποδοσφαιρικού κόσμου τον ερχόμενο Μάιο». Ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας, κ. Γιάννης Τομπούλογλου, αναφέρθηκε στην ΑΕΚ ΑRΕΝΑ, στην οποία θα φιλοξενηθεί ο αγώνας. «Το ομορφότερο και πιο σύγχρονο γήπεδο της Ελλάδας φιλοξενεί τον τελικό Europa Conference League.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Χάρης Δούκας, υποδέχτηκε τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού, κ. Γιάννη Βρούτση, τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κ. Παναγιώτη Μπαλτάκο και τον Δήμαρχο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας κ. Ιωάννη Τομπούλογλου.

Η σημασία του αθλητικού γεγονότος ως θριάμβου

Η πόλη μου δοκιμάστηκε σκληρά όταν τον περασμένο Αύγουστο έγινε θέατρο σκληρών συμπλοκών με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας νέος. Να καταπολεμηθεί η οπαδική βία. Να κυριαρχήσει το ωραίο, το μεγάλο και το αληθινό.» Επίσης, οι παρευρισκόμενοι ήτανο εκτελεστικός διευθυντής της ΕΠΟ, κ. Ιάκωβος Φιλιππούσης, ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, κ. Ευάγγελος Ασλανίδης, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr. Αντώνης Αυγερινός, ο πρωταθλητής Ευρώπης με την Εθνική 2004, Τάκης Φύσσας, ο Πρόεδρος του ΔΣ Δήμου Αθηναίων, κ. Μανόλης Βελεγράκης, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Αθηναίων, μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΟ, μέλη ΔΣ και στελέχη της ΠΑΕ ΑΕΚ, εκπρόσωποι του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, στελέχη της ΕΠΟ και της οργανωτικής επιτροπής, εκπρόσωποι ΕΛ.ΑΣ., ΣΤΑΣΥ, ΟΣΥ, ΟΑΚΑ και ΔΑΑ. Ο Τραϊανός Δέλλας, ο πρεσβευτής του Τελικού και Πρωταθλητής Ευρώπης το 2004,στη συνέντευξη τύπου μίλησε μέσω βίντεο, ενώ τη συζήτηση συντόνισε ο Διευθυντής Επικοινωνίας και ΜΜΕ της ΕΠΟ, Σωτήρης Τριανταφύλλου. Ο Τελικός του UEFA Europa Conference League 2024, θα διεξαχθεί στην ΑΕΚ ARENA στις 29 Μαΐου 2024, με διοργανώτρια πόλη την Αθήνα.

Conference League

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις