Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Η αλλοδαπή καλλονή, ο «δικηγόρος» και ο συνεργός
ΕΛΛΑΔΑ

Η αλλοδαπή καλλονή, ο «δικηγόρος» και ο συνεργός

Η 42χρονη αλλοδαπή που προσκάλεσε μέσω διαδικτύου στη Χίο κάτοικος του νησιού ήταν τελικά μέλος σπείρας απατεώνων.

Είδε τη φωτογραφία αλλοδαπής καλλονής σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ξεκίνησε την επικοινωνία, συμφώνησε να πληρώσει τα εισιτήρια για να ταξιδέψει εκείνη από την πατρίδα της, αλλά, τελικά, όχι μόνο δεν την είδε ποτέ, έκλεψαν κι από τον λογαριασμό του, ποσό κοντά στα 6.000 ευρώ! Την υπόθεση εξαπάτησης δια της… αλλοδαπής, είχαν αναλάβει οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Χίου. Οι τελευταίοι, με βάση την κατάθεση του θύματος, έπρεπε μέσα από τον διαδικτυακό… λαβύρινθο, να ταυτοποιήσουν την αλλοδαπή, έναν άνδρα, που εμφανίστηκε κάποια στιγμή σαν ο…δικηγόρος της και έναν ακόμη συνεργό τους.

Μετά την πολύμηνη έρευνα ανακοίνωσε η Αστυνομία ότι, εν τέλει, ταυτοποιήθηκαν για την εμπλοκή τους στην υπόθεση αυτή, τρία άτομα (42χρονη αλλοδαπή, 47χρονος ημεδαπός και 31χρονος ημεδαπός), σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για το αδίκημα της απάτης. Και περνάει η Αστυνομία, στην εξιστόρηση της μεγάλης περιπέτειας του πολίτη από τη Χίο και το βαρύ κόστος της επιθυμίας του να φιλοξενήσει την αλλοδαπή. Λέει η Αστυνομία:

Τα έξοδα του ταξιδιού

«Ειδικότερα και σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, ο παθών ημεδαπός, μετά από διαδικτυακή επικοινωνία σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης με γυναίκα αλλοδαπής καταγωγής, πείστηκε να της καλύψει τα έξοδα ταξιδιού της από χώρα του εξωτερικού στην Ελλάδα. Ακολούθησε τηλεφωνική επικοινωνία του παθόντα με έτερο άτομο (άνδρα) αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, ο οποίος, υποδυόμενος συνήγορο της παραπάνω αλλοδαπής και επικαλούμενος διαδικαστικές και νομικές εκκρεμότητες της τελευταίας, τον έπεισε να αποστείλει, μέσω εταιρείας μεταφοράς χρημάτων αλλά και μέσω τραπέζης, συνολικά το χρηματικό ποσό των 5.950 ευρώ, για να πραγματοποιηθεί το επίμαχο ταξίδι».

Κατά τη διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης, συνεχίζουν οι αστυνομικοί, που την εξιχνίασαν και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων και δεδομένων, «διακριβώθηκε ότι, η 42χρονη παρέλαβε από εταιρεία μεταφοράς χρημάτων το ποσό των 1.400 ευρώ, ενώ το υπόλοιπο ποσό των 4.550 ευρώ, κατατέθηκε σε λογαριασμό της».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις