Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Συνελήφθη 51χρονη που παρίστανε τη δικηγόρο
ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη 51χρονη που παρίστανε τη δικηγόρο

Τι αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ για τον τρόπο δράσης της συλληφθείσας

Μέχρι και αντίγραφο λευκού ποινικού μητρώου (!) έδειχνε στα υποψήφια θύματά της 51χρονη, η οποία, παριστάνοντας τη δικηγόρο-υπάλληλο συμβολαιογραφικού γραφείου της Αθήνας, έταζε αγορές σπιτιών και αυτοκινήτων που δήθεν είχαν κατασχεθεί από τις τράπεζες, σε…απίστευτες τιμές!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Μόνο που, όπως, αναφέρουν οι αστυνομικοί του Τμήματος Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας Αττικής, που τη συνέλαβαν, το έγγραφο ποινικού μητρώου που έδειχνε περιείχε ψεύτικα στοιχεία, όπως ψέμα ήταν και το ότι ήταν δικηγόρος. Το ζήτημα είναι, ότι από τη μέχρι τώρα έρευνα των αστυνομικών, οι οποίοι πήραν με τα στοιχεία τους ένταλμα από τον ανακριτή και τη συνέλαβαν, έχει εξαπατήσει τουλάχιστον 11 πολίτες, από τους οποίους έλαβε προκαταβολές για δήθεν «έξοδα φακέλου», όπως ανέφερε πριν εξαφανιστεί. Το ποσό που έχουν χάσει τα θύματα ξεπερνά τις 120.000 ευρώ, αλλά φαίνεται ότι είναι πολύ πάρα πάνω, αφού η συλληφθείσα «πουλούσε» και κατοικίες, τις οποίες μάλιστα, λέει η Αστυνομία, προέτρεπε τα θύματα να ελέγχουν εξωτερικά!!!

Τι αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ για τον τρόπο δράσης της συλληφθείσας:

«Ειδικότερα η 51χρονη μαζί με συνεργούς, οι οποίοι αναζητούνται, προσποιούμενη δικηγόρο ειδική σε συμβολαιογραφικά θέματα, κατάφερε να αποσπάσει μεγάλο χρηματικό ποσό με το πρόσχημα πώλησης ακινήτων και αυτοκινήτων τα οποία έχουν κατασχεθεί από τράπεζες. Όπως προέκυψε από την προανάκριση, η κατηγορούμενη, παρουσιαζόμενη ως υπάλληλος συμβολαιογραφικού γραφείου της Αθήνας, που διαχειριζόταν ακίνητα και αυτοκίνητα, τα οποία είχαν περιέλθει σε πιστωτικά ιδρύματα μετά από κατασχέσεις, προσέγγιζε ανυποψίαστους πολίτες και τους έπειθε να καταβάλουν χρηματικά ποσά ως προκαταβολή για έξοδα φακέλου μέχρι την υπογραφή προσυμφώνου για αγορά ακινήτων και αυτοκινήτων. Για το σκοπό αυτό κατήρτιζε υπεύθυνες δηλώσεις με ψευδή στοιχεία, ενημέρωνε για όλες τις λεπτομέρειες τους υποψήφιους αγοραστές για να εδραιώσει το κλίμα εμπιστοσύνης, προτρέποντας τους παράλληλα να ελέγχουν εξωτερικά τα ακίνητα ενώ επιδείκνυε αντίγραφο λευκού ποινικού μητρώου με ψευδή στοιχεία χωρίς ουδέποτε να ολοκληρώνεται η συμφωνηθείσα αγοραπωλησία, αποκομίζοντας με τον τρόπο αυτό παράνομο περιουσιακό όφελος».

«Δίδυμη» υπόθεση

Μια ανάλογη υπόθεση εξαπάτησης πολλών πολιτών, με δέλεαρ την πώληση σ αυτούς κατασχεμένων αυτοκινήτων από τράπεζες, ήρθε στο φως τον Ιούλιο του 2023, πάλι από την ίδια υπηρεσία. Η ίδια η Αστυνομία, είχε χαρακτηρίσει εκείνη την απάτη  «μαεστρικά σχεδιασμένη»! Γιατί; Γιατί οι δράστες, κατάφερναν, για πολύ καιρό, να μετατρέπουν τα θύματά τους σε…διαφημιστές τους, ανοίγοντάς τους τον δρόμο, να προσθέτουν νέα θύματα στη λίστα τους!

Τι έκαναν: Πλησίαζαν άτομα με οικονομική επιφάνεια και ευρύ κοινωνικό κύκλο. Τα έπειθαν ότι είχαν τις «κατάλληλες γνωριμίες», ούτως ώστε, να τους εξασφαλίσουν κατασχεμένα από τράπεζες,  αυτοκίνητα, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, σε πολύ χαμηλή τιμή. Τους πρώτους κάθε «κύκλου», όμως,  δεν τους… εξαπατούσαν. Παρέδιδαν- άγνωστο πως- όσα υπόσχονταν και εισέπρατταν τα χρήματα. Εκεί, όμως, ήταν και η μεγάλη παγίδα. Ενθουσιασμένοι αυτοί, έδιναν στον κύκλο τους…μυθικές διαστάσεις στα άτομα αυτά, τα οποία δρούσαν με επικεφαλής έναν 53χρονο, που εντοπίστηκε τότε και συνελήφθη, κάπου στην Πετρούπολη.

Έτσι η…πελατεία μεγάλωνε και τότε άρχιζε η εξαπάτηση! Αφού έπειθαν και τους νέους…θαυμαστές να καταθέσουν χρήματα σε τράπεζες για να παραλάβουν κι αυτοί κατασχεμένα, πολυτελή οχήματα και άλλες συσκευές, εξαφανίζονταν!!! Πάνω από 600.000 έχασαν τα 39 θύματα εκείνου του κυκλώματος και πέντε εταιρίες μεταξύ αυτών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις