Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

21

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Εφιλατικές στιγμές για 21χρονη στην Αργυρούπολη
ΕΛΛΑΔΑ

Εφιλατικές στιγμές για 21χρονη στην Αργυρούπολη

Με την έγκαιρη καταγγελία της, οι τρεις ληστές εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν

Στιγμές τρόμου στα χέρια ληστών, κάποιοι από τους οποίους ήταν ανήλικοι, έζησαν δύο γυναίκες σε Αργυρούπολη και Κολωνάκι την ώρα που περπατούσαν αμέριμνες. Η πρώτη, ηλικίας 21 χρόνων, που δέχθηκε ληστρική επίθεση από τρία άτομα, δύο εκ των οποίων 17χρονοι, οπλισμένοι με αναδιπλούμενα μαχαίρια και σιδερογροθιά, κατάφερε μετά από μάχη που έδωσε να απεμπλακεί και να ξεφύγει παρά το γεγονός ότι την ακινητοποίησαν με κεφαλοκλείδωμα!

Πέτρος Καρσιώτης
Του Πέτρου Καρσιώτη

Τρέχοντας στους δρόμους της περιοχής και καλώντας σε βοήθεια, μόλις βρέθηκε σε ασφαλές σημείο ενημέρωσε την Αστυνομία. Με την έγκαιρη καταγγελία της, οι τρεις ληστές, δύο 17χρονοι κι ένας 18χρονος, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν ενώ κατασχέθηκαν στην κατοχή τους τα όπλα που προαναφέρθηκαν. Στο Κολωνάκι, επί της οδού Μονής Πετράκη 10, αντιμέτωποι με δυο κακοποιούς που της επετέθησαν και άρπαξαν την τσάντα της με μικρό χρηματικό ποσό και προσωπικά έγγραφα ήρθε μια γυναίκα 61 ετών. Μετά την καταγγελία της, υπό το σοκ της ληστρικής επίθεσης με μοτοσικλέτα, στην οποία επέβαιναν, οι δράστες εντοπίστηκαν στους Αμπελόκηπους, συνελήφθησαν και ερευνάται η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες αρπαγές τσαντών.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ, για την περίπτωση της 21χρονης, συνελήφθησαν, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, πρώτες πρωινές ώρες από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ελληνικού- Αργυρούπολης,  3 άτομα, ηλικίας 17 και 18 ετών, για απόπειρα ληστείας κατά συναυτουργία και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, ενώ σε βάρος των γονέων τους έχει σχηματισθεί δικογραφία για παραμέληση της εποπτείας τους .

Με λαβή κεφαλής

«Ειδικότερα»,  συνεχίζει η Αστυνομία «οι κατηγορούμενοι, προσέγγισαν 21χρονη και με χρήση σωματικής βίας (λαβή κεφαλής) την ακινητοποίησαν και αποπειράθηκαν να της αφαιρέσουν προσωπικά της αντικείμενα. Η 21χρονη κατάφερε να απεμπλακεί και οι δράστες διέφυγαν. Περιπολούντες αστυνομικοί, μετά από στοχευμένες αναζητήσεις εντόπισαν τους κατηγορουμένους και τους οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Ελληνικού- Αργυρούπολης, όπου ταυτοποιήθηκαν ως δράστες της ανωτέρω αξιόποινης πράξης».

Στην κατοχή τους, οι αστυνομικοί στη διάρκεια της έρευνας, που ακολούθησε, βρήκαν και κατάσχεσαν:

·   Σιδερογροθιά, δύο αναδιπλούμενα μαχαίρια, κόφτη και ένα κινητό τηλέφωνο. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα, ενώ η Αστυνομία θα ερευνήσει το ενδεχόμενο να έχουν διαπράξει στην ευρύτερη περιοχή Ελληνικού-Αργυρούπολης, παρόμοιες επιθέσεις. Για την περίπτωση της 61χρονης γυναίκας, στο Κολωνάκι, γίνεται γνωστό ότι οι δράστες, 28 και 43 χρόνων, επέβαιναν σε μοτοσικλέτα, χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας,  στοχοποίησαν το θύμα ενώ περπατούσε και περνώντας δίπλα επί της οδού Μονής Πετράκη, ο συνοδηγός άρπαξε βίαια την τσάντα.

Η 61χρονη, αλλά και πολίτες συγκράτησαν χαρακτηριστικά της μοτοσικλέτας και των ιδίων και η Αστυνομία τους εντόπισε στην οδό Τιμολέοντος Βάσσου, στους Αμπελόκηπους, όπου και τους συνέλαβε. Στην κατοχή του ενός εκ των συλληφθέντων βρέθηκαν και ναρκωτικά δισκία. Και οι πέντε συλληφθέντες για τις δύο ληστείες παραπέμφθηκαν στις Δικαστικές Αρχές.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις