Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

06

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Δεν ξανάγινε: Μέλη συμμορίας απατεώνων έκλεισαν ταξί… στο θύμα τους
ΕΛΛΑΔΑ

Δεν ξανάγινε: Μέλη συμμορίας απατεώνων έκλεισαν ταξί… στο θύμα τους

Την είχαν πείσει ότι ο γιος της είχε προκαλέσει δήθεν τροχαίο

Εγκέφαλοι συμμορίας που εξαπατά πολίτες στην Ελλάδα, έκλεισαν ταξί (!) με τηλεφώνημά τους από τη Βουλγαρία για να μεταφέρει ηλικιωμένη γυναίκα-θύμα τους, από την Κοζάνη στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να τους «λαδώσει»!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Την είχαν πείσει στο τηλεφώνημα του τρόμου που είχαν πραγματοποιήσει νωρίτερα, παριστάνοντας τους αστυνομικούς, ότι ο γιος της είχε προκαλέσει δήθεν τροχαίο δυστύχημα αλλά αυτοί, οι…αστυνομικοί (!), ήταν διατεθειμένοι να τον απαλλάξουν από την κατηγορία, αρκεί να πλήρωνε η μητέρα. Η 74χρονη συγκέντρωσε το απίστευτο ποσό των 50.000 ευρώ και με το ταξί που είχαν κλείσει οι κακοποιοί από τη Βουλγαρία, έφθασε στη Θεσσαλονίκη και απέθεσε τη σακούλα με το ποσό σε συγκεκριμένο σημείο που της υπέδειξαν. Το επίσης απίστευτο είναι ότι, αρχικά της είχαν πει ότι θα πάει στο σπίτι της στην Κοζάνη ο ίδιος ο 52χρονος «αστυνομικός» -επρόκειτο για Βούλγαρο «εισπράκτορα», αλλά καθώς η συμμορία είχε “μπει” στο μάτι των Αρχών για ίδιες απάτες, οι Αρχές τον συνέλαβαν. Αυτό βέβαια δεν πτόησε τους αδίστακτους εγκεφάλους που κατευθύνουν με τα τηλεφωνήματα του τρόμου τις απάτες από τη Βουλγαρία. Τηλεφώνησαν και πάλι στην 74χρονη και την έστειλαν με το ταξί στη Θεσσαλονίκη.

Εκείνη άφησε τα χρήματα, κάποιος άλλος «εισπράκτορας» τα πήρε και έχει ξεκινήσει νέα έρευνα.

Έχει ενδιαφέρον η παρουσίαση των απίστευτων γεγονότων, από την ίδια την Αστυνομία:

 «Οι συνεργοί του 52χρονου, εξαπάτησαν 74χρονη ημεδαπή στην πόλη της Κοζάνης, οι οποίοι, αφού επικοινώνησαν τηλεφωνικά μαζί της και προσποιούμενοι τους αστυνομικούς, με το πρόσχημα ότι προτίθενται να υποθάλψουν συγγενικό της πρόσωπο (υιό της), το οποίο έχει προκαλέσει θανατηφόρο ατύχημα, απαίτησαν μεγάλο χρηματικό ποσό, το οποίο και θα παραλάμβανε ο 52χρονος. Αντιλαμβανόμενοι οι συνεργοί του 52χρονου, ότι έγινε αντιληπτός από τις Αστυνομικές Αρχές και κατά συνέπεια δεν μπορούσε να παραλάβει τα χρήματα, ξαναπροσπάθησαν και κατεύθυναν τηλεφωνικά την 74χρονη να επιβιβαστεί σε ταξί, το οποίο κάλεσαν οι ίδιοι για να τη μεταφέρει από την Κοζάνη στη Θεσσαλονίκη, όπου κι απόθεσε σε σημείο που της υπέδειξαν το χρηματικό ποσό των 50.000 ευρώ». Η έρευνα έδειξε ότι οι ίδιοι δράστες είχαν καταφέρει  να αποσπάσουν από 2 θύματα σε Κατερίνη- Καρδίτσα,  5.700 ευρώ και -15.000 ευρώ αντίστοιχα, τα οποία και  είχε παρέλαβε ο 52χρονος, πριν βρεθεί με χειροπέδες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις