Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

01

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / PSV Αϊντχόφεν – Ντόρτμουντ: Δυνατό παιχνίδι απόψε για την φάση των 16
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

PSV Αϊντχόφεν – Ντόρτμουντ: Δυνατό παιχνίδι απόψε για την φάση των 16

PSV Αϊντχόφεν - Ντόρτμουντ: Τα δεδομένα των ομάδων

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Απόψε (20/2, 22:00) η Αϊντχόφεν φιλοξενεί την Ντόρτμουντ στον πρώτο γύρο για την φάση των 16 του Champions League, αλλά και την πρόκριση στους 8 στο “Philips Stadion”. Οι δύο ομάδες έχουν έρθει αντιμέτωπες και πιο παλιά, συγκεκριμένα το 2017 με σκορ νίκης της γερμανικής ομάδας (4-1) αλλά και το 2001 στους ομίλους του Champions League με σκορ 1-1 και 3-1 υπέρ της Ντόρτμουντ.

Τα δεδομένα της Αϊντχόφεν

Η Αϊντχόφεν στο πρωτάθλημα, Eredivisie, είναι το φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, έχοντας χτίσει διαφορά 10 βαθμών από τη Φέγενορντ. Η ομάδα του Πέτερ Μποζ, προέρχεται από δύο νίκες στο πρωτάθλημα η μια κόντρα στην Χέρακλες με σκορ (2-0) και η άλλη κόντρα στην Φόλενταμ με σκορ 5-1. Δεν θα αγωνιστεί απόψε ο Lang (Μυικός τραυματισμός), ενώ αμφίβολο είναι για τους Bakayoko (Ασθένεια), Bella-Kotchap (Τραυματισμός στον ώμο) και Til (Χτύπημα).

Τα δεδομένα της Ντόρμουντ

Η Ντόρτμουντ αν κι έχει μείνει αρκετά μακριά από την κορυφή της Bundesliga, συγκεκριμένα στην 4η θέση με 41 βαθμούς, “τρέχει” ένα αήττητο σερί 11 αγώνων (2 παιχνίδια φιλικά), με την τελευταία τους ήττα να ήταν κόντρα στην Λειψία με σκορ 3-2 στις 9/12/2023. Να σημειωθεί ότι, στον όμιλό της στο Champions League τερμάτισε πρώτη, αφήνοντας δεύτερη την Παρί και στέλνοντας τη Μίλαν στο Europa League, ενώ γνώρισε μόλις μία ήττα. Η ομάδα του Έντιν Τέρζιτς, δεν θα έχει στην διάθεσή του, τους Adeyemi (Μυικός τραυματισμός),
Haller (Τραυματισμός στον αστράγαλο) και Nmecha (Τραυματισμός στο ισχίο), ενώ αμφίβολο είναι για τον Malen (Μυικός τραυματισμός).

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις