Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πατροκτόνος Τρίκαλα: «Καλό παιδί και φιλότιμο, δεν είναι ψυχοπαθής» λέει η θεία
ΕΛΛΑΔΑ

Πατροκτόνος Τρίκαλα: «Καλό παιδί και φιλότιμο, δεν είναι ψυχοπαθής» λέει η θεία

Πατροκτόνος Τρίκαλα: Όπως εξηγεί η αδελφή του θύματος και θεία του δράστη, ο θάνατος της μητέρας του τον επηρέασε πολύ

«Πώς θα το ξεχάσουμε; Πώς θα το ξεχάσουμε αυτό το πράγμα; Δεν το περίμενα…» δηλώνει η αδελφή του θύματος και θεία του πατροκτόνου στα Τρίκαλα. Μιλώντας στο Mega και την εκπομπή Live News, σχολίασε για τον ανιψιό της πως είναι «καλό παιδί, φιλότιμο», προσθέτοντας: «Μόλις τον παίρναμε τηλέφωνο ερχόταν». Σε ερώτηση για τη σχέση του δράστη με τον 77χρονο πατέρα του τον οποίο σκότωσε και αν είχαν τσακωμούς, απάντησε: «Ε καλά, σαν πατέρας με γιο δεν μαλώνουν; Εσύ δεν μάλωσες με τον πατέρα καμία φορά; Δεν ήταν και του σκοτωμού».

Επίσης, η αδελφή του θύματος και θεία του πατροκτόνου είπε μιλώντας στην εκπομπή: «Εδώ και 15 με 20 χρόνια ο ανιψιός μου είχε κατάθλιψη, δεν ήταν ψυχοπαθής. Έπαιρνε χάπια, αλλά τα σταμάτησε αφού ήταν καλά. Τον ”τίναξε” ο θάνατος της μητέρας του που τώρα έκλεισε τέσσερις μήνες». Από την πλευρά του, ο γαμπρός του θύματος και θείος του δράστη δήλωσε «ότι είχανε καβγαδάκια πατέρας και γιος ναι, αλλά τώρα τελευταία εδώ και τέσσερις μήνες έχασε τη μητέρα του.

Σε κλίμα οδύνης η κηδεία του 77χρονου θύματος

Σε κλίμα οδύνης έγινε η κηδεία του 77χρονου θύματος το μεσημέρι της Δευτέρας (19/2) στα Τρίκαλα, με τους συγγενείς του να προσπαθούν ακόμη να συνειδητοποιήσουν όλα όσα έχουν συμβεί.

Το χρονικό της πατροκτονίας

Το στυγερό έγκλημα αποκαλύφθηκε το μεσημέρι της Κυριακής (18/2) όταν ο 46χρονος κάλεσε τις Αρχές και ανέφερε πως δολοφόνησε τον πατέρα του με ένα αλυσοπρίονο μετά από καβγά. Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί και το σκηνικό που αντίκρισαν μέσα στον βοηθητικό χώρο της βιοτεχνίας επίπλων όπου έγινε το έγκλημα παρέπεμπε σε ταινία τρόμου.

Μέσα στον χώρο της βιοτεχνίας υπήρχε ένα δωμάτιο με δύο κρεβάτια στα οποία, πατέρας και γιος, συνήθιζαν να ξεκουράζονται μετά τη δουλειά. Στο σημείο αυτό τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. αντίκρισαν τη σορό του 77χρονου αποκεφαλισμένη καθώς και ανθρώπινα μέλη μέσα σε μία λίμνη αίματος. Το κεφάλι είχε αποκοπεί τελείως, ενώ τα χέρια του θύματος ήταν και αυτά σχεδόν αποκομμένα, το αριστερό από τον βραχίονα και το δεξί από το ύψος του ώμου, με τον δράστη να λέει στους αστυνομικούς ότι τα πάνω άκρα του πατέρα του κόπηκαν την ώρα που προσπαθούσε να αμυνθεί από το πριόνι.

Ο δράστης είχε αυτοτραυματιστεί στο πίσω μέρος του κεφαλιού του με το αλυσοπρίονο λέγοντας πως ήθελε να αυτοκτονήσει. Αυτή την ώρα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο και εξετάζεται αν έχει ψυχολογικά προβλήματα. Πάντως, όπως προέκυψε από τη σχετική έρευνα, δεν είχε απασχολήσει ποτέ κατά το παρελθόν τις Αρχές, ούτε είχε νοσηλευτεί σε κάποια ψυχιατρική κλινική.

Σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής , πατέρας και γιος είχαν συχνά καβγάδες μεταξύ τους, οι οποίοι μάλιστα εντάθηκαν μετά και τον θάνατο της μητέρας του δράστη. Από τον χώρο του εγκλήματος κατασχέθηκαν ένα αλυσοπρίονο, είδη ρουχισμού καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα, εκ των οποίων το ένα από την κατοχή του κατηγορούμενου. Φως στον τρόπο που συντελέστηκε το έγκλημα αναμένεται να δώσει η ιατροδικαστική εξέταση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις