Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Επίθεση από πιτ μπουλ: 35χρονος στο Λος Άντζελες βρήκε τραγικό θάνατο
ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση από πιτ μπουλ: 35χρονος στο Λος Άντζελες βρήκε τραγικό θάνατο

Η επίθεση εγείρει ερωτήματα σχετικά με τα πρωτόκολλα ασφαλείας του εκτροφέα

Ένας κτηνοτρόφος από το Λος Άντζελες κατακρεουργήθηκε από μια αγέλη 13 πιτ μπουλ στην πίσω αυλή του σπιτιού του στο Κόμπτον. Η επίθεση σημειώθηκε καθώς ο άνδρας, ένας 35χρονος που ζούσε μόνος του, προσπάθησε να ταΐσει τα ζώα το βράδυ της Πέμπτης.

Η Αστυνομία του Λος Άντζελες ειδοποιήθηκε για το ζοφερό σκηνικό νωρίς το πρωί της Παρασκευής, αφού ένας φίλος, που δεν μπόρεσε να τον εντοπίσει, πήγε σπίτι του και ανακάλυψε το αιμόφυρτο σώμα του. Πλάνα από ελικόπτερο αποκάλυψαν αργότερα τα χαοτικά επακόλουθα, με το θύμα να βρίσκεται μπρούμυτα περιτριγυρισμένο από τα σκυλιά, πέντε ενήλικα και οκτώ κουτάβια, τα οποία συνέχισαν να επιδεικνύουν επιθετική συμπεριφορά.

Ανησυχία στην περιοχή

Ο άνδρας ήταν γνωστός στην κοινότητα για την εκτροφή και την πώληση πιτ μπουλ, μια πρακτική που πλέον ελέγχεται μετά το θανατηφόρο περιστατικό. Η επίθεση δεν εγείρει μόνο ερωτήματα σχετικά με τα πρωτόκολλα ασφαλείας του εκτροφέα, αλλά και σχετικά με τους εγγενείς κινδύνους της εκτροφής σκύλων γνωστών για τη δύναμή τους.

Οι αστυνομικοί και οι πυροσβέστες χρειάστηκε να περιηγηθούν προσεκτικά στην ιδιοκτησία, σε ορισμένα σημεία σκαρφαλώνοντας την οροφή για να μαντρώσουν με ασφάλεια τα σκυλιά μακριά από το θύμα, ώστε να επιτραπεί η πρόσβαση στο σώμα του. Εν μέσω της επιχείρησης, μια γυναίκα που προσπαθούσε να διαφύγει από την αυλή χρειάστηκε να διασωθεί από τους πυροσβέστες.

Το Τμήμα Φροντίδας και Ελέγχου Ζώων της κομητείας του Λος Άντζελες ανέλαβε την επιμέλεια των σκύλων, μετά την απόφαση του πατέρα του θύματος να τους παραδώσει για κατάσχεση και εξέταση. Η διευθύντρια του ιδρύματος Marcia Mayeda εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια και τους φίλους του θύματος, τονίζοντας την τραγικότητα του περιστατικού.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις