Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Kύπελλο Ελλάδος ΟΠΑΠ: Δύο άνετες νίκες και πρόκριση στους “4” για Ολυμπιακό και Προμηθέας
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Kύπελλο Ελλάδος ΟΠΑΠ: Δύο άνετες νίκες και πρόκριση στους “4” για Ολυμπιακό και Προμηθέας

Kύπελλο Ελλάδος ΟΠΑΠ: Τα δύο παιχνίδια του ημιτελικού

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Χθες (16/2) ολοκληρώθηκε η 4αδα για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος ΟΠΑΠ που θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο Κρήτης “Δύο Αοράκια”. Στο ένα χθεσινό παιχνίδι αναμετρήθηκαν Ολυμπιακός – Περιστέρι και στο άλλο παιχνίδι Προμηθέας Πατρών – Πανιώνιος. Οι νικητές Ολυμπιακός και Προμηθέας Πατρών, πέρασαν στα ημιτελικά και θα αγωνιστούν μεταξύ τους απόψε 17/2 στον πρώτο ημιτελικό για μία θέση στον τελικό. Στο άλλο παιχνίδι θα αγωνιστούν οι Παναθηναϊκός – Άρης.

Ολυμπιακός – Περιστέρι (87-68)

Με τον Ράγκλαντ να προκαλεί πολλά προβλήματα στο ξεκίνημα, ο Ολυμπιακός στηρίχθηκε στο σκοράρισμα του Παπανικολάου που έβαλε οκτώ πόντους για το 11-12 στο πέμπτο λεπτό. Ο αρχηγός των ερυθρόλευκων ήταν αποτελεσματικός, έφτασε τους 13 με τρίποντο για το 21-16 της περιόδου, με την ομάδα του Σπανούλη να μετράει έξι λάθη, αριθμό μεγάλο για τέτοιο ματς.

Οι Πειραιώτες πάτησαν το γκάζι στις αρχές της δεύτερης (27-16 στο 11′), η διαφορά πήγε και στους 14 (34-20 στο 15′) και ο Σπανούλης ήταν απογοητευμένος στον πάγκο του την ώρα που σε εκείνον του Ολυμπιακού επικρατούσε ηρεμία. Ο Ράγκλαντ συνέχισε να είναι ο κορυφαίος της ομάδας του, που με ένα μικρό καλό διάστημα μείωσε στους οκτώ (40-32 στο 18′), που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Δεύτερο μέρος

Το Περιστέρι ήθελε να μπει καλά στο β’ μέρος, δεν είχε όμως τις δυνάμεις για να προβληματίσει τον αντίπαλό του. Το 52-36 στο 25′ και το 59-47 στο 29′ από κάρφωμα του Ράιτ κράτησαν τον Ολυμπιακό σε απόσταση, αλλά και σε ένα κλίμα ευφορίας καθώς ο Λαρεντζάκης είχε πάρει τη σκυτάλη στο σκοράρισμα και δεν άφηνε περιθώρια αισιοδοξίας στην ομάδα του Σπανούλη.

Και πράγματι, η τελευταία περίοδος είχε διαδικαστικό χαρακτήρα για τις δύο ομάδες. Οι Πειραιώτες πήραν το αποτέλεσμα και συνεχίζουν με φόντο τον τελικό της Κυριακής (18/2), το Περιστέρι bwin επιστρέφει στη βάση του έχοντας πολύ σημαντικούς αγώνες μπροστά του, σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Προμηθέας Πατρών – Πανιώνιος (88-48)

Ο Προμηθέας μπήκε στο ματς με το πόδι πατημένο στο γκάζι και με 6/10 τρίποντα στην πρώτη περίοδο κατάφερε να χτίσει μια διαφορά 14 πόντων (30-16, 10′). Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου άνοιξε ακόμα περισσότερο την ψαλίδα μέχρι την ανάπαυλα (51-29, 20′), ενώ έτρεξε ένα σερί 12-0 στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου για να προηγηθεί με 63-29.

Διαδικαστικό χαρακτήρα απέκτησε το υπόλοιπο της αναμέτρησης, με τους δύο προπονητές να δοκιμάζουν σχήματα και να δίνουν χρόνο σε όλους τους παίκτες τους, σκεπτόμενοι ήδη τις επόμενες υποχρεώσεις τους.

Πρόγραμμα ημιτελικού (17/2)

Παναθηναϊκός – Άρης (18:00)

Ολυμπιακός – Προμηθέας Πατρών (21:00)

Τελικός (18/2)

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη (@hellenicbf)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις