Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Οργάνωση διακίνησης κοκαΐνης στα πρότυπα της αλβανικής μαφίας
ΕΛΛΑΔΑ

Οργάνωση διακίνησης κοκαΐνης στα πρότυπα της αλβανικής μαφίας

5 συλλήψεις

Ομάδα κακοποιών, τμήμα της αλβανικής μαφίας, πάνω στα πρότυπα της οποίας ήταν δομημένη, δρούσε στη διακίνηση κοκαΐνης και άλλων ναρκωτικών ουσιών, στα Μέγαρα! Τα μέλη της, υπό την αρχηγία 30χρονου Αλβανού, ακολουθούσαν πιστά τους κανόνες συνωμοτισμού, έχοντας το καθένα τον ρόλο του, ενώ τα ξέπλυμα του μαύρου χρήματος γινόταν μέσα από επιχειρήσεις των οποίων είναι μέτοχοι!

Πέτρος Καρσιώτης
Του Πέτρου Καρσιώτη

Η συμμορία έκανε και delivery, ενώ τονίζει η Αστυνομία ότι στους «καλούς και συνεπείς» πελάτες έκανε…εκπτώσεις, αλλά έδινε και πίστωση σε περίπτωση μη έγκαιρης εξόφλησης των οφειλόμενων. Αντίθετα, ιδιαίτερα απειλητικοί ήταν οι διακινητές σε εκείνους που δεν ξεπλήρωναν τα χρέη έγκαιρα… Σε μεγάλη επιχείρηση των αστυνομικών της Ασφαλείας Μεγάρων, της Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, της Ο.Π.Κ.Ε και αστυνομικών σκύλων, συνελήφθησαν 5 μέλη της οργάνωσης, τέσσερις Αλβανοί και ένας ημεδαπός, ηλικίας 30, 35, 44 και 52 ετών. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία –κατά περίπτωση- για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος και άλλων 4 μελών της οργάνωσης για διακίνηση ναρκωτικών, οι οποίοι αναζητούνται. Όλα ξεκινούν από τον περασμένο Ιούνιο όταν, λέει η Αστυνομία, αποδομήθηκε η δράση άλλης  εγκληματικής οργάνωσης με τη σύλληψη 4 μελών της, τότε. Από την έρευνα που ακολούθησε τις συλλήψεις, προέκυψε ότι εκείνη η οργάνωση, λειτουργούσε για λογαριασμό αυτής που εξαρθρώθηκε τώρα και της οποίας η δράση στη διακίνηση,  εκτείνεται αρκετά χρόνια νωρίτερα με αρχηγό 30χρονο Αλβανό.

Λέει η Αστυνομία για τη δομή της οργάνωσης:

«Κατά την προανακριτική έρευνα, προέκυψε ότι πρόκειται για εγκληματική ομάδα, οργανωμένη στα πρότυπα αλλοδαπής οργάνωσης (σ.σ. αλβανική μαφία), διατηρώντας με αυτόν τον τρόπο την αδιαπερατότητα, την αξιοπιστία και την ενδογενή σταθερότητα. Τα μέλη της οργάνωσης, επιδίδονταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, κυρίως κοκαΐνης, με σκοπό την αποκόμιση παράνομων περιουσιακών οφελών, τα οποία νομιμοποιούνταν μέσω επιχειρήσεων που διατηρούσαν ορισμένοι εκ των μελών. Προκειμένου να επικρατήσουν στις αγορές των περιοχών και να εξαλείψουν τον ανταγωνισμό, ανέπτυσσαν συνεργασίες και κοινή μεθοδολογία δράσης με άλλα άτομα της περιοχής, έχοντας κοινό «τιμοκατάλογο» και «πελατολόγιο».

Ως  προς τη μεθοδολογία δράσης τους, «τα μέλη επικοινωνούσαν μέσω διαδικτυακών εφαρμογών, με  σύντομες συνομιλίες και χρησιμοποιώντας ψευδώνυμα, προκειμένου να περιορίσουν τον κίνδυνο εντοπισμού τους. Αποθήκευαν τις ναρκωτικές ουσίες σε σημεία «καβάντζες» που διατηρούσαν, ενώ την απόκρυψη των ουσιών αναλάμβαναν και τρίτα πρόσωπα που δεν εμπλέκονταν στην περαιτέρω διακίνηση. Επιπλέον, προμηθεύονταν τις ναρκωτικές ουσίες από διάφορα άτομα, σε ελεγχόμενες ποσότητες προκειμένου να διατηρούν τον έλεγχο και να μειώσουν τις πιθανότητες εντοπισμού τους».

Στη συνέχεια αναλύεται ο τρόπος των συναλλαγών:

«Οι συναλλαγές πραγματοποιούνταν με τους εξής τρόπους: Με απευθείας παραλαβή από τις κατοικίες τους, πλησίον αυτών καθώς και από τα καταστήματα που διατηρούν, με παράδοση από τα στέκια τους (καταστήματα, οικίες άλλων προσώπων κ.λπ), με παράδοση από προσυμφωνημένα σημεία (delivery) και με παραλαβή από τις «καβάντζες» που απέκρυπταν τις ποσότητες.

Η πληρωμή για την προμήθεια των ναρκωτικών πραγματοποιούνταν με μετρητά, διατραπεζικές μεταφορές, πληρωμές μέσω μηχανημάτων POS που διέθεταν οι επιχειρήσεις που διατηρούσαν ή με υλικές απολαβές. Πραγματοποιούσαν ακόμα εκπτώσεις και πιστώσεις στους «καλούς πελάτες», ενώ παρουσιάζονταν ιδιαίτερα απειλητικοί σε αυτούς που δεν ήταν συνεπείς στις πληρωμές τους».

Στο πλαίσιο της ίδιας επιχείρησης, σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην κατοχή τους, σε οικίες και επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή των Μεγάρων βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν: 219,07 γραμμ. κοκαΐνης, 180 γραμμ. κάνναβης, φαρμακευτικά δισκία, το χρηματικό ποσό των 22.460,5 ευρώ και  50 λίρες Αγγλίας, αεροβόλο πιστόλι, 3 αυτοκίνητα, 2  μοτοσυκλέτες, 8 κινητά τηλέφωνα, 3  ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις