Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός: Σκληρό παιχνίδι με νικητές τους πράσινους
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός: Σκληρό παιχνίδι με νικητές τους πράσινους

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός: Οι δηλώσεις του Λουτσέσκου, και η συγγνώμη του Μπακασέτα

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Χθες (14/2) ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε τον Παναθηναϊκό στον πρώτο γύρο στα ημιτελικά του Κύπελλο Ελλάδος  στην Τούμπα. Η ομάδα του Τερίμ πήρε το παιχνίδι μέσα στην Θεσσαλονίκη με σκορ 0-1, με αποτέλεσμα να έχει προβάδισμα τελικού. Πλέον, ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ δίνουν νέο ραντεβού την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου, 19:00 στη Λεωφόρο για την ρεβάνς. Ο Δικέφαλος θα κληθεί να κάνει την ανατροπή και οι πράσινοι να υπερασπιστούν ή να μεγαλώσουν το προβάδισμά τους. Η “μάχη” προβλέπεται μεγάλη.

Ο αγώνας

Το παιχνίδι από τα πρώτα του λεπτά είχε ρυθμό. Ο ΠΑΟΚ, όπως τού αρέσει να κάνει, πίεζε ψηλά, με τον Παναθηναϊκό από την πλευρά του να ανταποκρίνεται την πίεση. Μάλιστα, οι πράσινοι κατάφερναν να δημιουργήσουν προϋποθέσεις μπροστά απ’ τον Κοτάρσκι. Η πρώτη καλή φάση του παιχνιδιού ανήκε στους γηπεδούχους στο 13ο λεπτό. Ο Ζίβκοβιτς από τα αριστερά απέφυγε δύο παίκτες του Παναθηναϊκού μπήκε στην περιοχή και έψαξε τον Ντεσπόντοφ στο δεύτερο δοκάρι. Ο ποδοσφαιριστής του Δικεφάλου έβαλε το πόδι του, αλλά δεν έδωσε στην μπάλα κατεύθυνση προς τα δίχτυα.

Στο 21ο λεπτό ο ΠΑΟΚ είχε νέα καλή στιγμή, ο Σοάρες από τα αριστερά έκανε το γύρισμα στην περιοχή, με τον Τόμας να κάνει την προβολή και τον Ντραγκόφσκι να αποκρούει με το πόδι. Στη συνέχεια σουτ του Ντεσπόντοφ έφυγε άουτ. Μετά το 30ο λεπτό ήταν σειρά του Παναθηναϊκού να γίνει απειλητικός. Στο 36ο λεπτό, ο Μπερνάρ πάτησε στην περιοχή από τα αριστερά, έκανε το πλασέ, με τον Κετζιόρα να βάζει το πόδι του και την μπάλα να φεύγει κόρνερ. Λίγο αργότερα ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να αιφνιδιάσει. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα έφτασε στον Πέρεθ, ο οποίος από μακριά έστειλε την μπάλα άουτ. Ο Κοτάρσκι εκτέλεσε αμέσως το ελεύθερο, με τον Τόμας να φεύγει στην αντεπίθεση επικίνδυνα, με τον Μλαντένοβιτς να κόβει σωτήρια.

Η τελευταία ευκαιρία του πρώτου μέρους ήταν για τον ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος είχε φάουλ από τα αριστερά, ο Ζίβκοβιτς άφησε στον Ντεσπόντοφ, ο οποίος έψαξε επιλογή στο δεύτερο δοκάρι. Ο Μιχαηλίδης πήρε μία κεφαλιά, ο Ντραγκόφσκι έδιωξε με γροθιές, όχι μακριά, με τον Τόμας να κάνει το γυριστό εναέριο σουτ, αλλά να είναι άστοχος. Έτσι, το 0-0 ήταν και το αποτέλεσμα του πρώτο μέρους.

Δεύτερο μέρος

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυναμικά στο δεύτερο μέρος και κατάφερε να πάρει προβάδισμα. Οι πράσινοι άλλαξαν ωραία την μπάλα εκτός περιοχής, ο Κώτσιρας έκανε το γέμισμα, ο Μπερνάρ πήρε την κεφαλιά αριστερά της περιοχής, ο Κοτάρσκι απέκρουσε, με τον Σπόραρ να παίρνει το ριμπάουντ και να σκοράρει.

Οι φιλοξενούενοι προσπάθησαν με την κυκλοφορία τους να ελέγξουν τον ρυθμό και στο 60′ είχαν ευκαιρία και για δεύτερο γκολ. Ο Μλαντένοβιτς, αφού συνδυάστηκε με τον Μπακασέτα, από τα αριστέρα τροφοδότησε τον Σπόραρ στην καρδιά της περιοχής, εκείνος γύρισε το σώμα του, αδειάζοντας δύο αντιπάλους, έκανε το σουτ, αλλά ο Κοτάρσκι απέκρουσε.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να αντιδράσει και να πιέσει τον Παναθηναϊκό, με τους δύο προπονητές να προχωρούν σε αλλαγές. Ο Δικέφαλος είχε καλή στιγμή στο 75ο λεπτό. Μετά από εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά, ο Σαμάτα βρήκε την μπάλα με τον ώμο, με τον Ντραγκόφσκι να εκτινάσσεται και να διώχνει. Στη συνέχεια στο 78ο λεπτό τα αίματα άναψαν για τα καλά. Ο Τάισον και ο Μπακασέτας πιάστηκαν στα χέρια, με τους δύο παίκτες να αποβάλλονται εν τέλει από τον διαιτητή.

Θρίλερ στο τέλος του αγώνα

Μέχρι και το φινάλε του παιχνιδιού, ο Δικέφαλος είχε την κατοχή και έψαχνε τον τρόπο να απαντήσει, με τον Παναθηναϊκό βέβαια να χτυπάει στην κόντρα και να έχει δύο ευκαιρίες με Μαντσίνι (88′) και Κώτσιρα (89′). Ο Δικέφαλος έφτασε κοντά στο 1-1 στο 90+3′, με τον Μεϊτέ να σουτάρει εκτός περιοχής, την μπάλα να κοντράρει δύο φορές, να σταματάει στο δοκάρι και τον Ντραγκόφσκι να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια. Έτσι, ο Παναθηναϊκός πηγαίνει στη ρεβάνς της Λεωφόρου έχοντας το προβάδισμα με ένα γκολ.

Η συγγνώμη του Μπακασέτα

Ο Τάσος Μπακασέτας, σε story που ανάρτησε στο Instagram αναφέρει ότι:

“Αρχικά οφείλω να ζητήσω συγγνώμη για την αποβολή μου και ό,τι την προκάλεσε. Δυστυχώς μέσα σ’ έναν αγώνα δεν μπορείς να ελέγξεις τις αντιδράσεις σου. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Ήταν λάθος μου. Από εκεί και πέρα, η προσπάθεια σύνδεσης μιας αψιμαχίας με την Εθνική Ελλάδας και η στοχευμένη επίθεση είναι ατυχής. Ευτυχώς όλοι κρινόμαστε από το σύνολο των πράξεών μας και όχι μεμονωμένα ανά περίσταση”.

Οι δηλώσεις του Λουτσέσκου

Ραζβάν Λουτσέσκου στη συνέντευξη Τύπου σχολίασε επικριτικά τα όσα έκανε ο Τάσος Μπακασέτας, λέγοντας ότι έκανε θέατρο και στο παιχνίδι Κυπέλλου αλλά και του πρωταθλήματος, ενώ σχολίασε και το εξώδικο που του έστειλε η πράσινη ΠΑΕ. Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ραζβάν Λουτσέσκου στη συνέντευξη Τύπου

Για το τι δεν πήγε καλά και το αν οι αποβολές αποσυντόνισαν την ομάδα: “Το αποτέλεσμα ήταν λάθος για εμάς και δεν πήγε καλά. Οι μεγάλες και οι περισσότερες ευκαιρίες ήταν δικές μας και δεν ήταν ένα ματς που έπρεπε να χάσουμε. Ο Παναθηναϊκός ήταν συμπαγής στην άμυνα και έψαξε να παίξει στις μεταβάσεις. Είχαμε την ευκαιρία με τον Μπράντον με την απόκρουση του τερματοφύλακα και άλλη μια λίγο αργότερα…

Στο δεύτερο μέρος, από το 50ο λεπτό μέχρι το 60ο λεπτό, χάσαμε τον έλεγχο και ο Παναθηναϊκός έβαλε ένα γκολ και έχασε μια ακόμα καλή ευκαιρία. Μετά πήραμε τον έλεγχο ξανά, κάναμε φάσεις αλλά δεν καταφέραμε να σκοράρουμε. Πιέσαμε μέχρι το φινάλε και πιστεύω ότι έπρεπε να σκοράρουμε, αξίζαμε ένα γκολ.

Είναι κρίμα που δεν βάλαμε ένα γκολ, μας βοήθησαν οι αλλαγές. Στο ποδόσφαιρο συμβαίνουν αυτά, τελείωσε το πρώτο ημίχρονο και θα πάμε στην Αθήνα να παλέψουμε για να γυρίσουμε από εκεί με την πρόκριση στον τελικό. Έχουμε την υποχρέωση να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις”.

Για το ότι ο Παναθηναϊκός χτύπησε από την πλευρά του Ότο και αν ήταν ρίσκο να παίξει απότομα βασικός:

“Ο Γιόνι είναι ένας έμπειρος παίκτης, με μεγάλες παραστάσεις από τέτοια παιχνίδια και ηήαν μια επιλογή μας για να παίξει σήμερα. Έδειξε προσωπικότητα και έκανε ένα καλό παιχνίδι. Ίσως να βρέθηκε μόνος του σε κάποιες καταστάσεις, αλλά δεν μπορώ να πω ότι δεν ήταν καλός.

Στο α’ μέρος δεν θυμάμαι ευκαιρία του Παναθηναϊκού αλλά στο δεύτερο μέρος δημιουργήθηκαν καταστάσεις κυρίως από την αριστερή πλευρά την δική μας, όπως και στο γκολ που δεχτήκαμε, αλλά η ευθύνη είναι συνολική. Για εμάς είναι κακή η στιγμή γιατί στα δυο τελευταία παιχνίδια, καταφέραμε να σκοράρουμε μόλις μια φορά μετά από πολλές ευκαιρίες και μου δημιουργεί μια αναστάτωση. Υπάρχει ένα ακόμα ματς με τον Παναθηναϊκό και έχουμε δώσει πολλές μάχες φέτος σε ανάλογες καταστάσεις. Είναι καθαρά θέμα πίστης. Για έναν παίκτη που έχει θέληση, συναισθήματα, ελπίδες σε ένα παιχνίδι”.

Για τον Τάισον και την αντίδρασή του:

“Πιθανότατα, όλο αυτό το σκηνικό, με τον Μπακασέτα στο θέατρο που έκανε στο πέναλτι εδώ στην Τούμπα στο παιχνίδι πριν από 10 μέρες, όπως το θέατρο έκανε και σήμερα, να τον επηρέασε.

Ο Παναθηναϊκός πρέπει να σταματήσει να μου στέλνει αυτά τα… γράμματα που στέλνει γιατί λέω την αλήθεια. Ο Παναθηναϊκός έχει εύνοια και… πουσάρεται από την διαιτησία. Ήταν μια αντίδραση που δεν ήταν σωστή, για έναν παίκτη όπως αυτός, έπρεπε να κρατήσει την αγανάκτηση του εσωτερικά”.

Για την συνύπαρξη Ντεσπόντοφ και Ζίβκοβιτς στην ενδεκάδα:

“Εξαρτάται τον αντίπαλο και την κατάσταση. Ο Κωνσταντέλιας έπαιξε αλλαγή με την ΑΕΚ και σήμερα ήταν άρρωστος, δεν μπορούσε να παίξει. Μετά την Κυριακή, ο Τάισον δεν μπορούσε να παίξει από την αρχή. Η λύση ήταν να παίξουμε με αυτό το σχήμα, με τον Ντεσπόντοφ στα αριστερά. Είναι προφανές έτι και οι δυο θέλουν να παίζουν στα δεξιά, ο Ντεσπόντοφ είναι πιο εύκολο να παίζει στα αριστερά”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις