Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

01

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Λάτσιο – Μπάγερν Μονάχου: Ιστορική νίκη για την ομάδα του Σάρι
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Λάτσιο – Μπάγερν Μονάχου: Ιστορική νίκη για την ομάδα του Σάρι

Λάτσιο - Μπάγερν Μονάχου: Οι δηλώσεις του Τόμας Τούχελ

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Χθες (14/2) η Λάτσιο υποδέχτηκε την Μπάγερν Μονάχου για την φάση των 16 αλλά και την πρόκριση στους 8 του Champions League στο καυτό Ολύμπικο της Ρώμη. Η ομάδα του Σάρι επικράτησε με σκορ 1-0 με εύστοχο πέναλτι του Τσίρο Ιμόμπιλε, με αποτέλεσμα να έχουν προβάδισμα για τον 2ο αγώνα που θα γίνει στις 5/3.

Ο αγώνας

Ο αγώνας άρχισε με μια αναποδιά για τη Λάτσιο, αφού ο Μαουρίτσιο Σάρι είχε επιλέξει τον Ματίας Βεσίνο για το κέντρο, αλλά επανέφερε τον Ντανίλο Κατάλντι στην ενδεκάδα λόγω τραυματισμού του Ουρουγουανού στο ζέσταμα. Οι Γερμανοί πήραν τον έλεγχο του αγώνα στα πρώτα λεπτά και επέτρεψαν μόνο αντεπιθέσεις στους γηπεδούχους, που έμοιαζαν να βολεύονται από αυτήν τη συνθήκη.

Οι παίκτες του Τόμας Τούχελ δεν κατάφεραν να διασπάσουν την άμυνα των “λατσιάλι” σε πολλές περιπτώσεις, ολοκληρώνοντας το 1ο μέρος με δύο καλές στιγμές. Η πρώτη έπειτα από κομπίνα σε εκτέλεση φάουλ με τον Λιρόι Σανέ να σουτάρει άουτ και η δεύτερη έπειτα από αδιανότη συνεργασία όπου κρύφτηκε η μπάλα, με τον Τζαμάλ Μουσιάλα επίσης να σουτάρει άουτ.

Δεύτερο ημίχρονο

Η καλύτερη στιγμή των γηπεδούχων καταγράφηκε στην αρχή του 2ου μέρους, με τον Γκούσταβ Ίσακσεν να αιφνιδιάζεται από λάθος του Τζάε-Μιν Κιμ και να μην έχει σωστή αντίδραση όταν βρέθηκε σε τετ α τετ με τον Μάνουελ Νόιερ.

Ο Δανός επιθετικός αποδείχθηκε κομβικός λίγο αργότερα. Στο 69ο λεπτό, ο Νταγιότ Ουπαμεκανό επιβεβαίωσε για πολλοστή φορά την επιπολαιότητά του ως στόπερ και πάτησε τον Ίσακσεν στην περιοχή κι ενώ ετοιμαζόταν να σουτάρει, με συνέπεια να αποβληθεί και να παραχωρήσει πέναλτι. Ο Τσίρο Ιμόμπιλε εκτέλεσε εύστοχα και η Λάτσιο απέκτησε μεγάλο προβάδισμα.

Οι φιλοξενούμενοι επιχείρησαν να απαντήσουν άμεσα, με τον Τόμας Τούχελ να ρίχνει στη μάχη τον Ματίς Τελ και τον Ερίκ-Μαξίμ Τσούπο-Μότινγκ (αλλά και τον παραγκωνισμένο Ματάις ντε Λιχτ στο κέντρο της άμυνας), χωρίς αποτέλεσμα. Η Λάτσιο κράτησε το 1-0, η Μπάγερν υπέστη νέα κομβική ήττα ύστερα από αυτήν κόντρα στη Λεβερκούζεν και μια σεζόν χωρίς τρόπαιο δεν μοιάζει πια τόσο απίθανο σενάριο.

Οι δηλώσεις του Τόμας Τουχελ

“Είχαμε τον έλεγχο του αγώνα στο πρώτο ημίχρονο. Υπάρχει έλλειψη διείσδυσης αυτή τη στιγμή. Δυσκολευόμαστε να δημιουργήσουμε ευκαιρίες για γκολ και να τις μετατρέψουμε. Στο δεύτερο ημίχρονο χάσαμε τον ρυθμό μας και κάναμε τον αντίπαλο δυνατό”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις