Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

01

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Champions League: Στη μάχη Σίτι και Ρεάλ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Champions League: Στη μάχη Σίτι και Ρεάλ

Champions League: Τα δεδομένα των αποψινών ομάδων

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Απόψε (13/2) θα πραγματοποιηθεί η πρόκριση στους 8 του Champions League με 2 κορυφαίες ομάδες να αγωνίζονται και μια που κάνει την έκπληξη και εμφανίζεται μετά από χρόνια στους 16.

Η περσινή νικήτρια και πρωταθλήτρια Αγγλίας, Μάντσεστερ Σίτι, θα αντιμετωπίσει την Κοπεγχάγη που έκανε την έκπληξη στον πρώτο όμιλο που είχε Μπάγερν Μονάχου και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, κατάφερε και βγήκε 2η με αποτέλεσμα να βρίσκεται στους 16. Από την άλλη, το άλλο παιχνίδι, είναι ενδιαφέρον με την Λειψία να υποδέχεται την Ρεάλ Μαδρίτης, σε ένα παιχνίδι που οι δύο ομάδες ήταν μαζί στον όμιλο την σεζόν 2022/23.

Κοπεγχάγη – Μάντσεστερ Σίτι (22:00)

Η Κοπεγχάγη, προέρχεται από μια νίκη στο Ατλάντικ Καπ Νορβηγίας από την Μόλντε με σκορ 3-1, η ομάδα του Neestrup είχε πάρει από νωρίς την πρωτοβουλία με το σκορ να είναι στο ημίχρονο 2-0 και στην συνέχεια να κάνει το 3-0, αλλά με την Μόλντε να μειώνει στο 3-1 στο 52ο λεπτό. Από απώλειες, δεν θα αγωνιστούν οι Boilesen (Τραυματισμός στο γόνατο), Khocholava (Τραυματισμός στο γόνατο), Lerager (Κόκκινη κάρτα) και Sander (Τραυματισμός στο γόνατο), ενώ αμφίβολο είναι για τον Meling (Μυϊκός τραυματισμός).

Από την άλλη, η Μάντσεστερ Σίτι η ομάδα που πέρυσι τα πήρε όλα, έχει να χάσει από της 6/12/2023 τότε που ηττήθηκε από την Άστον Βίλα με σκορ 1-0. Οι δύο ομάδες έχουν αντιμετωπιστεί 4 φορές με τους Πολίτες να έχουν 2 νίκες στην έδρα τους, αλλά και 2 ισοπαλίες στην έδρα της Κοπεγχάγη. Η ομάδα του Πεπ, δεν έχει καμία απώλεια και έχει στην διάθεση του αρκετούς παίκτες για απόψε.

Λειψία – Ρεάλ Μαδρίτης (22:00)

Η Λειψία θα αντιμετωπίσει την Ρεάλ στο Red Bull Αρένα σε ένα γήπεδο που οι φίλαθλοι της ομάδας παίρνουν “φωτιά”. Σε γενικές γραμμές, η ομάδα του Rose έρχεται με μια ισοπαλία με την Άουγκσμπουργκ στο πρωτάθλημα με σκορ 2-2 εκτός έδρας αλλά και με μια νίκη με την Ουνιόν Βερολίνου. Μια απώλεια έχει η γερμανική ομάδα αυτή του Haidara (Τραυματισμός στο γόνατο). Να σημειωθεί ότι, η Λειψία στις 25/10/2022 είχε νικήσει την Ρεάλ με σκορ 3-2 στους ομίλους του Champions League.

Η Ρεάλ αντίθετα, έχει ένα τρελό σερί νικών με την τελευταία νίκη να είναι με την Χιρόνα, που πηγαίνει εξαιρετικά την φετινή σεζόν, με σκορ 4-0 με τους Vinicius J., Bellingham 2 γκολ και Rodrygo να βάζουν το όνομα τους στον πίνακα του σκορ. Ο Αντσελότι, δεν θα υπολογίζει τις γνωστές απουσίες αυτές των Alaba (Τραυματισμός στο γόνατο), Bellingham (Τραυματισμός στον αστράγαλο), Courtois (Τραυματισμός στο γόνατο), Militao (Τραυματισμός στο γόνατο) και Rudiger (Μυικός τραυματισμός).

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις