Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μουτζούρης – Κασσελάκης: Η απάντηση για το βίντεο, καταδικάζει το ΠΑΣΟΚ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μουτζούρης – Κασσελάκης: Η απάντηση για το βίντεο, καταδικάζει το ΠΑΣΟΚ

Μουτζούρης - Κασσελάκης: «Ουδέποτε ο σεξουαλικός προσδιορισμός ενός ανθρώπου αποτέλεσε στοιχείο που να επηρεάζει την κρίση μου»

Στην αντεπίθεση περνά ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης, μετά την έντονη κριτική που δέχθηκε για τα ακραία σχόλια κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη. Σε ανάρτηση που έκανε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο κ. Μουτζούρης λέει ότι το βίντεο προέρχεται «από παλαιότερη προσωπική μου στιγμή με φίλους, που παρεμβαίνουν σε μια χιουμοριστική συζήτηση η οποία κατεγράφη παρανόμως (πράξη για την οποία επιφυλάσσομαι)». Μάλιστα, υποστηρίζει ότι το βίντεο διέρρευσε σκόπιμα για ιδιοτελείς και εκβιαστικούς λόγους.

Για το περιεχόμενο του βίντεο, περιορίζεται να πει ότι για τον ίδιο ουδέποτε ο σεξουαλικός προσδιορισμός ενός ατόμου «αποτέλεσε ή αποτελεί στοιχείο που να επηρεάζει την κρίση μου. Όσοι με γνωρίζουν ξέρουν». «Ο μοναδικός στόχος μου είναι να προσφέρω έμπρακτα και με έργο στην κοινωνία του Βορείου Αιγαίου. Οτιδήποτε άλλο έχει σκοπό να πλήξει εμένα προσωπικά και να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη» καταλήγει.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Κώστα Μουτζούρη:

Σχετικά με βίντεο από παλαιότερη προσωπική μου στιγμή με φίλους, που παρεμβαίνουν σε μια χιουμοριστική συζήτηση η οποία κατεγράφη παρανόμως (πράξη για την οποία επιφυλάσσομαι) και διέρρευσε σκοπίμως για ιδιοτελείς και εκβιαστικούς λόγους, έχω να επισημάνω τα παρακάτω: Σε ότι με αφορά, ουδέποτε ο σεξουαλικός προσδιορισμός ενός ανθρώπου αποτέλεσε ή αποτελεί στοιχείο που να επηρεάζει την κρίση μου. Όσοι με γνωρίζουν ξέρουν. Ο μοναδικός στόχος μου είναι να προσφέρω έμπρακτα και με έργο στην κοινωνία του Βορείου Αιγαίου. Οτιδήποτε άλλο έχει σκοπό να πλήξει εμένα προσωπικά και να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη.

Η επιθεση

Η ανάρτηση του κ. Μουτζούρη έρχεται μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι τοποθετήσεις του, πριν λίγες ημέρες, σε ανοιχτή εκδήλωση σε παραλιακή ταβέρνα της Λέσβου για να γιορτάσει την επανεκλογή του στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Κατά την ομιλία του και παρουσία αρκετών φίλων και συνεργατών του αποκάλεσε τον Στέφανο Κασσελάκη «κουνίστρα» και «οπισθογεμή» προκαλώντας τα χλευάσματα των παρευρισκόμενων.

Πιο συγκεκριμένα είπε: «Αρχίζει μια νέα σεζόν τώρα, μια νέα Περιφερειακή Αρχή. Θα πάμε καλά. Όλους θα τους βοηθάμε αν μπορούμε. Και με όλους θα συνεργαστούμε. Και με Νέα Δημοκρατία και με το ΠΑΣΟΚ και με το ΣΥΡΙΖΑ… με όλους. Είναι κόμματα που τα ψηφίζει ο λαός». Τότε κάποιος από τους παρευρισκόμενους ρώτησε: «Και με τον Κασσελάκη;», με τον Κώστα Μουζούρη να απαντά «Κουνίστρα είναι αυτός! Είναι λίγο οπισθογεμής!» με τον κόσμο που ήταν στην εκδήλωση να δείχνει πως απολαμβάνει το «χιούμορ» του Περιφερειάρχη.

Γλαβίνας: Το ΠΑΣΟΚ καταδικάζει απερίφραστα την ομοφοβική επίθεση Μουτζούρη σε Κασσελάκη

Το ΠΑΣΟΚ καταδίκασε απερίφραστα διά του εκπροσώπου του τη χυδαία επίθεση του περιφερειάρχη Β. Αιγαίου Κων. Μουτζούρη στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη. Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Θανάσης Γλαβίνας, σε ανάρτησή του τόνισε: «Ο χυδαίος και προκλητικά ομοφοβικός λόγος του Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου κ. Μουτζούρη δεν έχει θέση στη δημόσια σφαίρα και είναι απόλυτα καταδικαστέος. Ο αγώνας για μια κοινωνία ισότητας χωρίς διακρίσεις και μισαλλοδοξία είναι διαρκής και δεν ανέχεται τέτοιου είδους εκφράσεις».

ΝΔ: Καταδικάζουμε απερίφραστα και χωρίς αστερίσκους τις άθλιες ομοφοβικές επιθέσεις κατά του Στέφανου Κασσελάκη

Το γραφείo τύπου της ΝΔ εξέδωσε σχετικά με την ομοφοβική επίθεση από τον Αχιλλέα Μπέο κατά του Στέφανου Κασσελάκη. Στην ανακοίνωση αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει απερίφραστα και χωρίς αστερίσκους τις άθλιες ομοφοβικές επιθέσεις κατά του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης από αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την ίδια εβδομάδα μάλιστα, που η χώρα μας κάνει ένα μεγάλο βήμα στο πεδίο των δικαιωμάτων.

Ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας όλων ανεξαιρέτως των πολιτών είναι αδιαπραγμάτευτος. Ως Παράταξη είμαστε διαχρονικά, σταθερά και αποφασιστικά απέναντι στον ρατσισμό, τον λεκτικό εκφοβισμό, τη ρητορική μίσους και τη βία από όπου και αν προέρχεται».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις