Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / LIFESTYLE / Πάνος Βλάχος τραγούδι: “Φασισμός με αγγελικό πρόσωπο”
LIFESTYLE

Πάνος Βλάχος τραγούδι: “Φασισμός με αγγελικό πρόσωπο”

Πάνος Βλάχος τραγούδι: "Μπράβο στον Άρη Πορτοσάλτε που θα κινηθεί νομικά"

Για την επιλογή του Πάνου Βλάχου να τραγουδήσει κατά τη διάρκεια εμφάνισής του «μέσα σε έναν σάκο βάλτε Άδωνι και Πορτοσάλτε», συζήτησε η ομάδα του «Πρωινού Σου Σου» το πρωί της Δευτέρας 12 Φεβρουαρίου. Τη δική του άποψη μοιράστηκε και ο Ποσειδώνας Γιαννόπουλος, ο οποίος εξέφρασε τον εκνευρισμό του με τον ηθοποιό. «Μπράβο στον Άρη Πορτοσάλτε που θα κινηθεί νομικά, γιατί υπάρχει κι ένα όριο. Ο Πάνος Βλάχος “ασέλγησε” και πάνω σε ένα ωραίο παλιό ρεμπέτικο τραγούδι, αλλάζοντας τους στίχους. Εδώ βλέπουμε αυτό που ζούμε 10-15 χρόνια στα social, απειλές, βρισιές προς όποιον διαφωνεί με την άποψή μας… από πολλούς ανθρώπους, από ένα-δύο συγκεκριμένα κόμματα που βρίσκονται στα δύο άκρα. Βλέπουμε αυτό να περνάει στην ψυχαγωγία και να γίνεται αποδεκτό. Μιλάμε για καθαρόαιμο ακραίο λόγο από τον Πάνο Βλάχο, μιλάμε για αντιδημοκρατικό λόγο. Πρώτον, δεν υπήρξε ποτέ σατιρικός καλλιτέχνης, δεύτερον δεν είναι σάτιρα αυτό».

Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Ο Τζίμης Πανούσης, τον επικαλούνται ορισμένοι και τον έβλεπα από μικρό παιδί επανειλημμένα, δεν έφτανε σε τέτοιο σημείο ατοπήματος, όπου προτρέπει σε φόνο. Γιατί όλοι καταλαβαίνουμε τι σημαίνει κορμιά σε σάκους, σημαίνει ή ότι έχουν πεθάνει ή ότι θα τους δολοφονήσουμε. Μιλάμε για αντιδημοκρατικό λόγο. Περάσαμε από τη δημοκρατία που είναι “διαφωνώ μέχρι θανάτου με αυτό που λες, αλλά θα υποστηρίξω μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες” στο “διαφωνώ με αυτό που λες, θέλω να πεθάνεις”, αυτό είναι!».

Επίσης σχολίασε,

«Το είχα πει τότε με το “μην με λερώσετε” και δεν περίμενα να επιβεβαιωθώ τόσο γρήγορα, όταν είπε “μην με λερώσετε” σε εμάς, ότι είμαστε ένα είδος που “λερώνει” και ότι ντε και καλά “λερώνεται”, ότι αυτό είναι ένα delay (σ.σ. καθυστέρηση) από εμένα από κάποιους που θεωρούν πολύ in αυτή την αντισυστημικότητα, αυτή την δήθεν επαναστατικότητα, και φτάνουν σε αυτόν τον ακραίο λόγο που είναι φασιστικός. Φασιστικός λόγος!».

Τέλος, ο Ποσειδώνας Γιαννόπουλος ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του είπε: «Το όνομα του Πορτοσάλτε δείχνει ότι δεν ήταν τυχαίο αυτό που είπε για τους δημοσιογράφους. Στο μυαλό του συγκεκριμένου ανθρώπου είναι κάποιοι πολιτικοί και κάποιοι δημοσιογράφοι άξιοι να πεθάνουν. Αν έβαζα έναν τίτλο σε αυτό, θα ήταν “φασισμός με αγγελικό πρόσωπο”. Γιατί είναι αγγελικό το πρόσωπο, αλλά φασιστικά αυτά που λέει».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις