Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Κύπελο Εθνών Αφρικής: Πρωταθλήτρια η Ακτή Ελεφαντοστού
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Κύπελο Εθνών Αφρικής: Πρωταθλήτρια η Ακτή Ελεφαντοστού

Κύπελο Εθνών Αφρικής: Για 3η φορά κατέκτησε το κύπελο η Ακτή Ελεφαντοστού

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Χθες (11/2) η Νιγηρία υποδέχτηκε την Ακτή Ελεφαντοστού στο Κύπελο Εθνών Αφρικής στο Stade Olympique Alassane Ouattara (Αμπιντζάν). Ο μεγάλος τελικός βρήκε νικήτρια την Ακτή Ελεφαντοστού που επικράτησε με σκορ 2-1 ύστερα από ανατροπή.

Να σημειωθεί ότι ο Troost-Ekong του ΠΑΟΚ έγινε ο πρώτος παίκτης που σκοράρει σε τελικό που αγωνίζονται οι “Ελέφαντες”, όμως οι Kessie και Haller έκαναν την ανατροπή στο 2ο μέρος κι έδωσαν το τρόπαιο στην ομάδα τους, που διαδέχθηκε τη Σενεγάλη.

Ο αγώνας

Οι οικοδεσπότες μπήκαν πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, πήραν την κατοχή της μπάλας και άρχισαν από νωρίς να δημιουργούν φάσεις. Ένα κόρνερ στο 36ο λεπτό έδωσε την ευκαιρία στους “σούπερ αετούς” να προηγηθούν με κεφαλιά του αρχηγού τους, όμως κόντρα στη ροή του αγώνα. Δύο λεπτά αργότερα, η Νιγηρία βρήκε δίχτυα με τον Troost-Ekong.

Το πρώτο μέρος οι δύο ομάδες τελείωσαν με την Νιγηρία να είχε δύο τελικές και η Ακτή Ελεφαντοστού εννέα και γι’ αυτό ο Εμέρς Φαέ δεν άλλαξε κάτι στην ομάδα του. Δικαιώθηκε σχετικά γρήγορα, αφού ο Kessie ισοφάρισε στο 62ο λεπτό με κεφαλιά και έδωσε το έναυσμα για το πάρτι στις κερκίδες.

Η ομάδα του Ζοζέ Πεσέιρο κλείστηκε στο γήπεδό της κι η Ακτή κυνήγησε το γκολ της ανατροπής, το οποίο βρήκε με τον Haller στο 81ο λεπτό και δεν δυσκολεύτηκε να κρατήσει. Ύστερα από τέσσερις τελικούς με 0-0 που κρίθηκαν στα πέναλτι, οι “Ελέφαντες” πέτυχαν και δέχθηκαν γκολ για πρώτη φορά και ανέβηκαν για τρίτη στην κορυφή της αφρικανικής ηπείρου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις