Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ινδονησία εκλογές 2024: Μία ιδιαίτερη υποψήφια
ΚΟΣΜΟΣ

Ινδονησία εκλογές 2024: Μία ιδιαίτερη υποψήφια

Ινδονησία: Υποψήφια κάνει προεκλογική εκστρατεία με μία γάτα και λιχουδιές για κατοικίδια

Η Ινδονήσια Φρανσίν Γουιτζότζο διεξάγει την προεκλογική της εκστρατεία κρατώντας στα χέρια της λιχουδίτσες για γάτες θέλοντας έτσι να αφυπνίσει τους πολίτες διεκδικώντας μια θέση στο κοινοβούλιο της Τζακάρτας. Η Ινδονησία, η τρίτη μεγαλύτερη δημοκρατία στον κόσμο, θα πραγματοποιήσει προεδρικές και βουλευτικές εκλογές στις 14 Φεβρουαρίου και οι εκστρατείες των υποψηφίων κορυφώνονται. Στις αφίσες, που έχουν τοποθετηθεί ανά την πρωτεύουσα, η Φρανσίν εμφανίζεται να κρατάει στην αγκαλιά της την Γιακούλτ, μια λευκή γάτα που διέσωσε όταν ήταν μωρό και σήμερα είναι μια από τις 27 που ζουν στο σπίτι της. Η 44χρονη περπατάει στους δρόμους της πόλης κρατώντας ένα σκεύος με λιχουδιές για γάτες και πάνω του κολλημένο ένα αυτοκόλλητο με την εικόνα της Γιακούλτ. Με αυτό τον τρόπο ζητάει από τους πολίτες να ταΐζουν τα αδέσποτα της πόλης.

«Ενα από τα ζητήματα για τα οποία θα αγωνιστώ είναι να γίνει η Τζακάρτα φιλική πόλη προς τα κατοικίδια», έλεγε στο Reuters τον περασμένο μήνα σε εκδήλωση με αφορμή τον εμβολιασμό της Γιακούλτ και πρόσθετε ότι, αν εκλεγεί βουλευτής, θέλει να αυξήσει τους εμβολιασμούς και τις στειρώσεις για τα κατοικίδια στην πόλη.

Πιέσεις από οργανώσεις

Σε ορισμένα τμήματα της χώρας κάποιοι καταναλώνουν κρέας γάτας και σκύλου και η κυβέρνηση δέχεται πιέσεις από οργανώσεις για τα δικαιώματα των ζώων να σταματήσει την πρακτική αυτή. Το 2018 το υπουργείο Γεωργίας ανακοίνωσε ότι το κρέας σκύλου δεν περιλαμβάνεται στην ανθρώπινη διατροφή, αλλά αυτό δεν επηρέασε ιδιαίτερα το εμπόριό του, καθώς δεν υπάρχουν κυρώσεις που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν εις βάρος εκείνων που πουλάνε κρέας σκύλου, υποστηρίζουν οι ακτιβιστές.

Τον περασμένο μήνα, η κυβέρνηση της Κεντρικής Ιάβας ανακοίνωσε ότι κατέσχεσε ένα φορτίο με 200 σκύλους που είχαν μεταφερθεί εκεί για κατανάλωση. Αυτό τον μήνα ακτιβιστές πραγματοποίησαν διαδηλώσεις ζητώντας την απαγόρευση του εμπορίου κρέατος σκύλου και γάτας, σε εθνικό επίπεδο, σύμφωνα με την οργάνωση για τα δικαιώματα των ζώων The Humane Society International. Η Φρανσίν, η οποία είναι υποψήφια με το Κόμμα Αλληλεγγύης, του οποίου ηγείται ο μικρότερος γιος του προέδρου Τζόκο Γουιντόντο, σχεδιάζει να αγωνιστεί κατά της διαφθοράς και της θρησκευτικής και φυλετικής μισαλλοδοξίας. Υπογραμμίζει όμως ότι η κακοποίηση των ζώων είναι ένα θέμα που δεν αντιμετωπίζεται στην Ινδονησία και γι’ αυτό δεσμεύεται να δώσει μάχη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις