Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ο Μπάιντεν απαντά στους επικριτές: «Η μνήμη μου είναι μια χαρά»
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Μπάιντεν απαντά στους επικριτές: «Η μνήμη μου είναι μια χαρά»

Η ηλικία του Μπάιντεν έχει γίνει η κύρια ανησυχία για τους ψηφοφόρους

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάιντεν επέκρινε με οργή την έρευνα για τον χειρισμό απόρρητων αρχείων που αμφισβήτησαν τη μνήμη του. Ο Μπάιντεν πραγματοποίησε μια αιφνιδιαστική ενημέρωση το απόγευμα της Πέμπτης (τοπική ώρα) στους δημοσιογράφους, λέγοντάς τους ότι «η μνήμη μου είναι καλή». Ο κ. Μπάιντεν αντιμετώπισε τον ισχυρισμό ότι δυσκολευόταν να θυμηθεί πότε πέθανε ο γιος του, λέγοντας: «Πώς διάολο τολμά να το πει κάποιος αυτό;». «Έχω καλές προθέσεις, είμαι ηλικιωμένος και ξέρω τι κάνω, που να πάρει. Δεν έχω προβλήματα μνήμης», αντέταξε ο Αμερικανός πρόεδρος, 81 ετών, ο οποίος στάθηκε ιδίως στο ότι ο ειδικός εισαγγελέας Χουρ ανέφερε στο πόρισμα πως δεν θυμόταν πότε πέθανε ο γιος του Μπο. «Πώς τολμάει, διάβολε;» είπε.

Ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Χουρ αποφάσισε να μην ασκηθεί ποινική δίωξη στον Μπάιντεν για κακή διαχείριση αρχείων. Ωστόσο, την έκθεσή του έκανε αρκετές καυστικές παρατηρήσεις, συμπεριλαμβανομένου ότι η μνήμη του προέδρου είχε «σημαντικούς περιορισμούς». Είπε ότι θα ήταν δύσκολο να καταδικαστεί ο πρόεδρος για ακατάλληλο χειρισμό φακέλων, επειδή «στη δίκη, ο κ. Μπάιντεν πιθανότατα θα παρουσιαζόταν σε μια κριτική επιτροπή, όπως έκανε κατά τη συνέντευξή μας μαζί του, ως ένας συμπαθής, καλοπροαίρετος, ηλικιωμένος άνδρας με κακή μνήμη».

Η ηλικία του Μπάιντεν έχει γίνει η κύρια ανησυχία για τους ψηφοφόρους

Ο κ. Μπάιντεν απάντησε ότι παρά την ηλικία του, ήταν το άτομο με τα περισσότερα προσόντα για να γίνει πρόεδρος. Αναφερόμενος σε συνεντεύξεις που έδωσε στον ειδικό σύμβουλο στα τέλη του περασμένου έτους, είπε: «Ήμουν πολύ απασχολημένος. Ήμουν στη μέση του χειρισμού μιας διεθνούς κρίσης», – αναφερόμενος στις επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου που σημειώθηκαν μια μέρα πριν. Η ηλικία του Μπάιντεν έχει γίνει η κύρια ανησυχία για τους ψηφοφόρους που συμμετέχουν στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Κληθείς να σχολιάσει τις τελευταίες εξελίξεις στον πόλεμο της Γάζας κατά τη βραδινή συνέντευξη Τύπου της Πέμπτης, μπέρδεψε τους προέδρους του Μεξικού και της Αιγύπτου. «Νομίζω ότι όπως γνωρίζετε αρχικά, ο πρόεδρος του Μεξικού, Σίσι, δεν ήθελε να ανοίξει την πύλη για να επιτρέψει την είσοδο ανθρωπιστικού υλικού. Μίλησα μαζί του. Τον έπεισα», είχε πει.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις