Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αγρότες Καρδίτσα: Έφτασαν στο κέντρο με τα τρακτέρ τους και έριξαν γάλα και άχυρα στο δρόμο
ΕΛΛΑΔΑ

Αγρότες Καρδίτσα: Έφτασαν στο κέντρο με τα τρακτέρ τους και έριξαν γάλα και άχυρα στο δρόμο

Αγρότες Καρδίτσα: «Δεν αποκλείεται να ακολουθήσουμε σκληρότερη στάση»

Πετώντας συμβολικά δέματα άχυρου και χύνοντας λίτρα γάλα στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας, αγρότες και κτηνοτρόφοι από το μπλόκο του Ε-65 διοργανώνουν συλλαλητήριο στο κέντρο της πόλης με τη συμμετοχή τρακτέρ. Οι αγροτο-κτηνοτρόφοι στέλνουν μήνυμα προς την κυβέρνηση πως δεν θα υποχωρήσουν αν δεν δοθούν λύσεις στα αιτήματα του αγροτικού κόσμου. Στο πλευρό τους, εκφράζοντας την έμπρακτη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους, βρίσκονται εργατικά σωματεία και φορείς, επαγγελματικές ενώσεις κ.ά.

Σύμφωνα με το neosagon, περίπου στις 6.30 το απόγευμα άρχισε να καταφθάνει στο κέντρο της Καρδίτσας το κομβόι των τρακτέρ και των αυτοκινήτων από το μπλόκο. Περίπου 15-20 τρακτέρ ανέβηκαν στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η μεγάλη συγκέντρωση. Οι αγρότες της Καρδίτσας και των Φαρσάλων παραμένουν ακλόνητοι στο μπλόκο εδώ και σχεδόν 20 ημέρες, κλιμακώνοντας τον αγώνα τους σε συντονισμό με τα υπόλοιπα μπλόκα της χώρας. Με τα μπλόκα να παραμένουν σε κομβικά σημεία σε όλη τη χώρα, αναμένεται συνάντηση αντιπροσωπείας των αγροτών με τον Πρωθυπουργό την Τρίτη στην Αθήνα με βάση το υπόμνημα των αιτηματων που έχουν αποστείλει.

Διανυκτέρευση με τα τρακτέρ στην πλατεία της Λάρισας

Την ίδια ώρα, νέα κινητοποίηση οργανώνεται στη Λάρισα. Αγρότες ξεκίνησαν με τα τρακτέρ τους από τον κόμβο του Πλατυκάμπου με προορισμό την Κεντρική Πλατεία της Λάρισας. Τα τρακτέρ, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, θα μείνουν στην πλατεία όπου και θα διανυκτερεύσουν μέχρι αύριο Σάββατο.

Συνεχίζονται οι συμβολικοί αποκλεισμοί

Να σημειωθεί ότι σε συμβολικούς αποκλεισμούς μισής ώρας, από τη μία το μεσημέρι, προχώρησαν και σήμερα αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι που έχουν στήσει μπλόκα σε διάφορα κομβικά σημεία της Κεντρικής Μακεδονίας. Ορισμένοι δε, όπως αυτοί στον κόμβο της Γαλάτιστας επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης- Πολυγύρου, έκλεισαν το δρόμο από τη μία το μεσημέρι και για ένα δίωρο, αφήνοντας ωστόσο μία λωρίδα ελεύθερη για τη διέλευση των οχημάτων και φορτηγών.

Σε συμβολικό αποκλεισμό μισής ώρας προχώρησαν και τα αγροτικά μπλόκα στους κόμβους Δερβενίου, επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Καβάλας και Στρυμονικού επί της Εγνατίας οδού Θεσσαλονίκης – Σερρών και σε άλλα σημεία στους νομούς Ημαθίας, Πέλλας και Πιερία, όπως μεταξύ άλλων κόμβο Νησελίου επί της Εγνατίας οδού Θεσσαλονίκης-Βέροιας, Γιαννιτσά και Χαλκηδόνα.

Μάλιστα, στο μπλόκο του Δερβενίου, δυναμικό “παρών” έδωσαν σήμερα οι κτηνοτρόφοι, οι οποίοι και μοίρασαν 200 μπουκάλια γάλα των 500 Ml στα διερχόμενα οχήματα και φορτηγά από την παράπλευση οδό.

Οι συμμετέχοντες στα αγροτικά μπλόκα των Μαλγάρων, επί της εθνικής οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης προχώρησαν σε δίωρο αποκλεισμό το απόγευμα από τις έξι στο ένα ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, ενώ στον κόμβο Μουδανιών αντίστοιχη κινητοποίηση, και ακριβώς την ίδια ώρα, έγινε επί της Εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Μουδανιών και στα δύο ρεύματα. Παράλληλα, εδώ και δύο ημέρες έχει στηθεί νέο αγροτικό μπλόκο στην ορεινή Χαλκιδική και συγκεκριμένα στα Βραστά ή αλλιώς Βράσταμα. Στο μεταξύ, για αύριο στις 19.30, έχει προγραμματιστεί σύσκεψη των εκπροσώπων των αγροτικών μπλόκων της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για τον συμβολικό αποκλεισμό των συνόρων της Ελλάδας με τη Βόρεια Μακεδονία, τη Βουλγαρία και την Αλβανία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις