Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Βελόπουλος: Έχει δικαίωμα να μιλάει ο Λιάγκας, η Καινούργιου η Σκορδά κι όχι οι μητροπολίτες
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βελόπουλος: Έχει δικαίωμα να μιλάει ο Λιάγκας, η Καινούργιου η Σκορδά κι όχι οι μητροπολίτες

Για άθρησκους και άθεους που βάλλουν εναντίον της ορθοδοξίας μίλησε ο Κυριάκος Βελόπουλος - Το αιχμηρό σχόλιο του Λιάγκα.

Επίθεση σε τηλεοπτικούς παρουσιαστές και ακτιβιστές της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας έκανε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος ο οποίος έχει εκφράσει την αντίθεσή του στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. “Σε αυτήν τη χώρα έχει δικαίωμα να μιλάει ο Βαλλιανάτος, ο Λιάγκας, η Καινούργιου και η Σκορδά – τυχαία τα ονόματα- αλλά δεν έχουν δικαίωμα να μιλούν οι μητροπολίτες που είναι οι ιεράρχες αυτού του τόπου. Και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί όλοι οι άθρησκοι, όλοι οι άθεοι βάλλουν εναντίον της ορθοδοξίας και μόλις λες κάτι, σου ορμάνε όλοι μαζί για να σε κατασπαράξουν. Δεν τα καταλαβαίνω αυτά, είμαι εκνευρισμένος παιδιά με όλα αυτά που γίνονται” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Βελόπουλος, με το απόσπασμα να μεταδίδεται από την εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα.

Ο γνωστός παρουσιαστής δεν άφησε ασχολίαστη την επίμαχη τοποθέτηση, χαρακτηρίζοντας επικίνδυνη τη ρητορική του Βελόπουλου. “Επειδή τον βλέπουμε, φοράει κόκκινα κι αισθανόμαστε ταύροι, παρότι λένε ότι οι ταύροι έχουν αχρωματοψία, και πρέπει να επιτεθούμε στο υαλοπωλείο του κ. Βελόπουλου. Ο κ. Βελόπουλος βούτυρο στο ψωμί του, άλλο που δεν θέλει, γιατί βλέπει ότι δημοσκοπικά εκτινάσσεται. Όμως η ρητορική που χρησιμοποιεί είναι πραγματικά επικίνδυνη για τη Δημοκρατία. Κατηγοριοποιεί ανθρώπους και εγώ θα πω ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Δεν είμαι ίδιος ούτε με τον Βαλλιανάτο, ούτε με την Καινούργιου. Δεν λέω ότι είμαι καλύτερος, μπορεί να είμαι χειρότερος δεν είμαι ίδιος πάντως. Ίσοι όμως είμαστε όλοι… Ίσοι είμαστε όλοι και έχουμε ίσα δικαιώματα για να διατυπώσουμε τα επιχειρήματα και τον λόγο τους” ανέφερε αρχικά ο δημοσιογράφος.

“Πού βλέπει ο κ .Βελόπουλος ότι οι Μητροπολίτες δεν μιλάνε; Έχουν μιλήσει αυτούς τους δύο μήνες περισσότερο από ό,τι έχουν μιλήσει σε οχτώ ζωές. Δηλαδή ο κ. Βελόπουλος, ειλικρινά, αισθάνεται ότι φιμώνονται οι Μητροπολίτες; Εγώ βλέπω παντού να μιλάνε, άρα το πρόβλημά του δεν είναι εκείνοι αλλά το πρόβλημά του είναι ότι μιλάω εγώ, ο Βαλλιανάτος και δε ξέρω κι εγώ ποιος άλλος. Ντροπή” πρόσθεσε.

“Θεωρείτε υποτιμητικά ότι η δική μου γνώμη είναι μία κατώτερη γνώμη; Ενώ η γνώμη η δική σας ή ενός μητροπολίτη είναι μία ανώτερη γνώμη; Διαχωρισμός ανθρώπων κύριε Βελόπουλε; Ανώτεροι και κατώτεροι; Αυτά έλεγε και ο Χίτλερ ξέρετε, περί Αρίας φυλής. Εγώ θεωρώ ότι είναι δημοκράτης ο κ. Βελόπουλος και όλα αυτά τα καταγγέλλει και δεν του αρέσουν” συμπλήρωσε αιχμηρά ο Γιώργος Λιάγκας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις