Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / “Τον αγαπώ τον γιο μου, αλλά…”: Συγγνώμη από τον υπουργό Εθνικής Ασφαλείας του Ισραήλ
ΚΟΣΜΟΣ

“Τον αγαπώ τον γιο μου, αλλά…”: Συγγνώμη από τον υπουργό Εθνικής Ασφαλείας του Ισραήλ

Ισραήλ: «Συγγνώμη» από τον υπουργό Μπεν Γκβιρ για το tweet του γιου του για τον Μπάιντεν

Ο υπουργός Εθνικής Ασφαλείας του Ισραήλ Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ ζήτησε συγγνώμη, αφού ο γιος του χλεύασε τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Ο Σουβαέλ είναι γιος μου και τον αγαπώ, αλλά χθες το βράδυ έκανε ένα σοβαρό λάθος με ένα tweet το οποίο αποδοκιμάζω έντονα», έγραψε ο ακροδεξιός Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ με ανάρτησή στο Χ (πρώην twitter). «Οι ΗΠΑ είναι ο μεγαλύτερος φίλος μας και ο πρόεδρος Μπάιντεν είναι φίλος του Ισραήλ», συνέχισε. Δεν υπάρχει χώρος για «υποτιμητικά» σχόλια, τόνισε ο Ισραηλινός υπουργός.

Ο 18χρονος Σουβαέλ Μπεν Γκβιρ ανήρτησε μια φωτογραφία του 81χρονου Μπάιντεν, γράφοντας ότι είναι «σημαντικό να ευαισθητοποιηθεί το κοινό» για τη νόσο Αλτσχάιμερ «η οποία είναι η πιο συχνή αιτία νοητικού εκφυλισμού και άνοιας στους ηλικιωμένους». Η ανάρτηση αργότερα διαγράφηκε και, όπως και ο πατέρας του, ο Σουβαέλ ζήτησε συγγνώμη με νέα ανάρτηση του από τους περίπου 2.800 ακόλουθους του.

Δεν είναι η πρώτη φορά…

Δεν είναι η πρώτη φορά που η ηλικία του προέδρου Μπάιντεν – ο οποίος διεκδικεί μια δεύτερη προεδρική θητεία – αποτελεί αντικείμενο χλευασμού. Ο Μπεν Γκβιρ είναι ένας από τους ακροδεξιούς υπουργούς της κυβέρνησης του Μπενιαμίν Νετανιάχου. Ηγέτης του κόμματος Εβραϊκή Δύναμη, είναι γνωστός για τις ακραίες και χλευαστικές δηλώσεις που κάνει συχνά. Πρόσφατα επιτέθηκε στην αμερικανική κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν, λέγοντας ότι η υποστήριξή της για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας ωφελεί τη Χαμάς.

Το περασμένο καλοκαίρι, ο ακροδεξιός υπουργός είπε ότι «ο πρόεδρος Μπάιντεν πρέπει να χωνέψει το γεγονός ότι το Ισραήλ δεν είναι πλέον ένα ακόμη αστέρι της αμερικανικής σημαίας», έπειτα από αναφορές του Αμερικανού προέδρου για «πολύ ακραία μέλη» της ισραηλινής κυβέρνησης που αποτελούν «μέρος του προβλήματος» του Ισραήλ. Οι ΗΠΑ παραμένουν παραδοσιακά ο βασικός διπλωματικός και στρατιωτικός σύμμαχος του Ισραήλ, που τους τελευταίους μήνες πολεμά στη Λωρίδα της Γάζας μετά τις αιματηρές επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

Πολλές οι γκάφες του Μπάιντεν

Πάντως και ο Αμερικανός πρόεδρος δεν πάει πίσω από… γκάφες. Αυτή τη φορά ο πρόεδρος των ΗΠΑ μπέρδεψε τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν με τον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Μιτεράν ο οποίος έφυγε από τη ζωή το 1996 αλλά και τη Γαλλία με τη Γερμανία. Στη διάρκεια προεκλογικής ομιλίας του την Κυριακή στο Λας Βέγκας ο Μπάιντεν περιέγραψε την αντίδραση που είχε ο Γάλλος ομόλογός του σε μια ομιλία σε συνάντηση της G7 το 2021.

«Αμέσως μετά την εκλογή μου πήγα σε μια σύνοδο της G7. Κάθισα και είπα: “Η Αμερική επέστρεψε!” Κι ο Μιτεράν από τη Γερμανία – εννοώ από τη Γαλλία, με κοίταξε και λέει: “ξέρετε, τι, πώς, για πόσο καιρό επέστρεψε;», είπε ο Μπάιντεν σύμφωνα με το απομαγνητοφωνημένο κείμενο της ομιλίας του, που έδωσε στη δημοσιότητα ο Λευκός Οίκος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις