Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Μπάιντεν γκάφες: Νέο… μπέρδεμα
ΚΟΣΜΟΣ

Μπάιντεν γκάφες: Νέο… μπέρδεμα

Από γκάφα σε γκάφα ο Μπάιντεν: Μπέρδεψε τη Μέρκελ με τον... Χέλμουτ Κολ που πέθανε το 2017

Ο Τζο Μπάιντεν αναφέρθηκε, κατά λάθος, την Τετάρτη το βράδυ σε μια συνομιλία που είχε με την Άνγκελα Μέρκελ το 2021, ως συνομιλία με τον εκλιπόντα Γερμανό καγκελάριο Χέλμουτ Κολ, ο οποίος απεβίωσε το 2017. Μερικές ημέρες μετά τις νέες γκάφες του, όπου ο Αμερικανός πρόεδρος είχε μπερδέψει τον Μακρόν με τον Φρανσουά Μιτεράν, αλλά και είχε ξεχάσει το όνομα της Χαμάς, ο 81χρονος Μπάιντεν διέπραξε μία ακόμη…Σε μια δεξίωση στη Νέα Υόρκη, που έγινε με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για την επανεκλογή του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ άλλαξε μια ιστορία που ήταν το βασικό μέρος της ομιλίας του για να συμπεριλάβει τον Κολ, αντί τη Μέρκελ, που ήταν στην εξουσία την περίοδο της συνομιλίας στην οποία αναφέρθηκε, στη σύνοδο κορυφής της G7 το 2021.

Η αναφορά έγινε όταν ο Μπάιντεν μιλούσε για την 6η Ιανουαρίου του 2021, όταν στο Καπιτώλιο εισέβαλαν οι υποστηρικτές του τότε προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος διεκδικεί εφέτος το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικανών. «Όταν για πρώτη φορά εξελέγην πρόεδρος, πήγα σε μια συνάντηση της G7 με τους επτά ηγέτες των χωρών της Ευρώπης και του Ηνωμένου Βασιλείου. Κάθισα και είπα, ”λοιπόν, η Αμερική επέστρεψε”, και ο πρόεδρος της Γαλλίας με κοίταξε και είπε: ”για πόσο καιρό”. Ποτέ δεν το σκέφτηκα με αυτόν τον τρόπο», είπε ο Μπάιντεν.

«Τότε, ο Χέλμουτ Κολ της Γερμανίας με κοίταξε και είπε: ”Τι θα λέγατε, κύριε πρόεδρε, αν παίρνατε αύριο το πρωί τους London Times και μαθαίνατε ότι 1.000 άνθρωποι έχουν σπάσει τις πόρτες, τις πόρτες του βρετανικού κοινοβουλίου, και σκότωναν κάποιους κατά την είσοδό τους», είπε ο Μπάιντεν.

Ο Λευκός Οίκος δεν προέβη σε σχόλιο για το μπέρδεμα αυτό

Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, ο Μπάιντεν, ενώ μιλούσε για τη σύνοδο κορυφής της G7 το 2021, μπέρδεψε τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν με τον εκλιπόντα Φρανσουά Μιτεράν, ο οποίος ήταν στην εξουσία από το 1981 έως το 1995 και απεβίωσε το 1996. Ο 77χρονος Τραμπ έχει επίσης κάνει λάθη ως προς τα πολιτικά πρόσωπα, μπερδεύοντας πρόσφατα τη Ρεπουμπλικανή αντίπαλό του Νίκι Χέιλι με τη Νάνσι Πελόζι, τη Δημοκρατική από την Καλιφόρνια, η οποία ήταν πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων όταν ήταν ο ίδιος στην εξουσία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις