Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αφγανός μαχαίρωσε αστυνομικό: Σοκαριστικό περιστατικό στην Ομόνοια
ΕΛΛΑΔΑ

Αφγανός μαχαίρωσε αστυνομικό: Σοκαριστικό περιστατικό στην Ομόνοια

Προσπάθησε να αρπάξει το όπλο άλλου ένστολου

Ένα αδιανόητο περιστατικό που λίγο έλειψε να εκτυλιχθεί σε τραγωδία σημειώθηκε γύρω στις 22:00 το βράδυ της Τετάρτης (7/2) στην περιοχή της Ομόνοιας κατά τη διάρκεια ενός τυπικού αστυνομικού ελέγχου επί της οδού Αγησιλάου. Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, οι αστυνομικοί πλησίασαν έναν 30χρονο άνδρα αφγανικής καταγωγής τον οποίο θεώρησαν ύποπτο προκειμένου να προβούν σε έναν τυπικό έλεγχο. Ωστόσο, ξαφνικά, και ενώ ο έλεγχος βρισκόταν σε εξέλιξη ο 30χρονος Αφγανός αιφνιδίασε τους αστυνομικούς με ένα πτυσσόμενο μαχαίρι. Ο ένας αστυνομικός κατάφερε να αποφύγει την επίθεση από τον 30χρονο πέφτοντας στο έδαφος, ωστόσο ο συνάδελφός του που έσπευσε να τον βοηθήσει δέχθηκε χτύπημα με το μαχαίρι από τον δράστη, κάτω από την μασχάλη.

Το έβαλε στα πόδια, αλλά συνελήφθη λίγο αργότερα

Αμέσως μετά την μαχαιριά στον αστυνομικός ο 30χρονος Αφγανός χάθηκε στα γύρω στενά και αμέσως ξεκίνησε το ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του. Τελικά, λίγη ώρα αργότερα οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. κατάφεραν και τον εντόπισαν, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι και κατά τη στιγμή της σύλληψής του προσπάθησε να αρπάξει όπλο ενός αστυνομικού.

Ο 30χρονος μεταφέρθηκε στο τμήμα της Ομόνοιας, όπου δεν έδωσε τα στοιχεία του και συνελήφθη για βαριές σωματικές βλάβες, βία κατά υπαλλήλων και παράβαση του νόμου περί όπλων. Ο αστυνομικός που τραυματίστηκε μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο «401».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις