Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

01

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μητσοτάκης σε αγρότες: Ανοιχτός διάλογος γίνεται μόνο με ανοιχτούς δρόμους
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης σε αγρότες: Ανοιχτός διάλογος γίνεται μόνο με ανοιχτούς δρόμους

«Να μην αισθάνεται κανείς ότι κάποια κοινωνική ομάδα μπορεί να έχει κάποια προνομιακή μεταχείριση, επειδή μπορεί να φωνάζει περισσότερο»

Από το Χαϊδάρι, όπου πραγματοποίησε επίσκεψη σήμερα Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης διαμήνυσε προς τους αγρότες ότι «Ανοιχτός διάλογος γίνεται μόνο με ανοιχτούς δρόμους και κανείς δεν μπορεί να εκβιάζει το κοινωνικό σύνολο όσο δίκαιο και αν είναι το αίτημα του». «Να μην αισθάνεται κανείς ότι κάποια κοινωνική ομάδα μπορεί να έχει κάποια προνομιακή μεταχείριση, επειδή μπορεί να φωνάζει περισσότερο και να διαδηλώνει πιο έντονα», είπε ακόμα ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα, υπενθύμισε ότι «εμείς ήμασταν αυτοί που μειώσαμε τη φορολογία για τους αγρότες, που διαπραγματευτήκαμε μια κοινή αγροτική πολιτική, που, ναι, έχει δυσκολίες και εδώ πέρα είμαστε πάλι να συζητήσουμε για το πώς μπορούμε να την κάνουμε καλύτερη, που πολεμήσαμε με τις παράνομες ελληνοποιήσεις, που δώσαμε παραπάνω από 1 δισεκατομμύριο ευρώ – προσέξτε! 1 δισεκατομμύριο ευρώ- την τετραετία για αποζημιώσεις και είμαστε πάντα ανοιχτοί στο διάλογο». «Αλλά να το ξαναπώ: ανοιχτός διάλογος με ανοιχτούς δρόμους. Κανείς δεν μπορεί να εκβιάζει το κοινωνικό σύνολο όσο δίκαιο και αν είναι το αίτημα του», κατέληξε για τους αγρότες ο πρωθυπουργός.

«Η ΝΔ είναι το μόνο πραγματικά λαϊκό κόμμα, που εκφράζει τις προσδοκίες των Ελλήνων»

Ξεκινώντας την τοποθέτησή του, η ομιλία του είχε και προεκλογικό χρώμα. «Ήρθε η ΝΔ πρώτη σε όλη τη Δυτική Αθήνα, και ειδικά εδώ στο Χαϊδάρι πήραμε 38% και ο ΣΥΡΙΖΑ 19%. Αυτό το οφείλουμε στους παλιούς αγωνιστές της παράταξης, γιατί εσείς κρατήσατε το κόμμα όρθιο στις δύσκολες στιγμές. Το οφείλουμε, όμως, και σε πολλούς νέους φίλους, οι οποίοι ήρθαν με τη μεγάλη προοδευτική παράταξη, γιατί σήμερα η ΝΔ είναι το μόνο, πραγματικά, λαϊκό κόμμα, το οποίο εκφράζει τις προσδοκίες όλων των Ελλήνων», είπε.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις