Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

07

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Στο αμφιθέατρο των αστυνομικών επιχειρήσεων της Αττικής θα «ζει» πλέον ο αρχιφύλακας Λυγγερίδης
ΕΛΛΑΔΑ

Στο αμφιθέατρο των αστυνομικών επιχειρήσεων της Αττικής θα «ζει» πλέον ο αρχιφύλακας Λυγγερίδης

Ο αστυνομικός των ΜΑΤ έχασε τη ζωή του από χτύπημα ναυτικής φωτοβολίδας.

Από το μεσημέρι της Τρίτης 6 Φεβρουαρίου ο Αρχιφύλακας των ΜΑΤ Γιώργος Λυγγερίδης, δεν θα «ζει» μόνο στις καρδιές της οικογένειας και των φίλων του, αλλά και στο αμφιθέατρο της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων, της υπηρεσίας στην οποία υπηρετούσε. Το όνομα του αστυνομικού, που οι αφηνιασμένοι χούλιγκανς έκοψαν το νήμα της ζωής του στα 31 χρόνια του, στου Ρέντη, σε μια συγκινητική εκδήλωση παρουσία των γονέων του της αδελφής του, δόθηκε στο αμφιθέατρο των Αστυνομικών Επιχειρήσεων. Συγκίνηση προκάλεσε ο πατέρας του Αρχιφύλακα, ο οποίος ζήτησε Δικαιοσύνη και να μην ξεχαστεί ο γιος του.

Τη διαβεβαίωση αυτή, ρητά και κατηγορηματικά, ότι ο Γιώργος Λυγγερίδης δεν θα ξεχαστεί, έδωσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, τονίζοντας ότι «η ημέρα με την αποκάλυψη της πλακέτας και της ονοματοδοσίας της αίθουσας είναι ημέρα συμβολισμού», αλλά και αφετηρία για να τιμάμε κάθε μέρα όλους αυτούς, οι οποίοι δίνουν τη μάχη για την ειρήνη και την ασφάλεια.

 

Οι υπαίτιοι θα λογοδοτήσουν

«Είμαστε εδώ σήμερα να διαβεβαιώσουμε πρώτα απ’ όλα τους γονείς του, ότι οι ένοχοι και οι υπαίτιοι αυτής της απεχθούς δολοφονικής πράξης θα λογοδοτήσουν, όπως πρέπει, στην ελληνική Δικαιοσύνη και ταυτόχρονα δεσμευόμαστε ότι θα δώσουμε τη μάχη, όλοι εμείς μαζί, για να καταπολεμήσουμε αυτό το απεχθές, φρικαλέο φαινόμενο της βίας – της τυφλής βίας που σκοτώνει – που αφαιρεί αναίτια ζωές αθώων ανθρώπων – της βίας που είναι τόσο βλαπτική για την κοινωνική ειρήνη, για την ίδια μας κοινωνία, για τη δημοκρατία μας».

Ήταν δολοφονική ενέργεια

Από την πλευρά του, ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αντιστράτηγος Δημήτριος Μάλλιος, επεσήμανε ότι το γεγονός αυτό «δεν είναι μια απώλεια ή ένα ατύχημα, είναι μια δολοφονική ενέργεια και δείχνει πόσο δύσκολο και επικίνδυνο είναι, όχι το επάγγελμα, αλλά το λειτούργημα του αστυνομικού… ιδιαίτερα σε δύσκολες υπηρεσίες, όπως είναι και η Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων». Ζήτησε, όμως και κάτι άλλο ο νέος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Αφορμή στάθηκαν οι υβριστικές φράσεις που ακούστηκαν από αντιεξουσιαστές στη Θεσσαλονίκη για τον νεκρό αστυνομικό.

 

Ψυχραιμία

Ζήτησε ψυχραιμία από τους αστυνομικούς, απέναντι στις «βαρβαρικές» όπως τις χαρακτήρισε συμπεριφορές κάποιων. Είπε, συγκεκριμένα: « Ένα άλλο ζήτημα, που θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας, με αφορμή και κάποια επεισόδια που έγιναν στη Θεσσαλονίκη και κάποια συνθήματα, που ακούστηκαν και δείχνουν απρέπεια, δείχνουν βαρβαρικές συμπεριφορές, απολίτιστες στην κυριολεξία, είναι πιθανό να ακουστούν και στην Αθήνα και αλλού.  Σας παρακαλώ λοιπόν, όχι ως Αρχηγός, ως συνάδελφος, να μην παρασυρθείτε από τέτοια φαινόμενα. Να έχετε στο μυαλό σας δυο πράγματα: Τη μνήμη του Γιώργου, που θα πρέπει να τη σεβόμαστε πάντα και να μην παρασυρθούμε από τους βάρβαρους και δεύτερον το μεγάλο όπλο, που έχετε σαν εκπρόσωποι του Νόμου και το όπλο αυτό είναι η νομιμότητα.

Αυτό φοβούνται όλοι, τη νομιμότητα. Να μείνετε ψύχραιμοι, αλληλέγγυοι, ο ένας δίπλα στον άλλον και να θυμόμαστε πάντα τη μνήμη του συναδέλφου μας, του Γιώργου Λυγγερίδη».

Για τους νεκρούς του Σώματος εν ώρα καθήκοντος ο Αρχηγός τόνισε:

«Το γεγονός αυτό, μέσα στην τραγικότητα του, έρχεται να προστεθεί στους δεκάδες αστυνομικούς του Σώματος, τους δεκάδες ήρωες αστυνομικούς, που με αυτή την έννοια, δεν πρέπει ποτέ να ξεχάσουμε και να υποκλινόμαστε και να θυμόμαστε καθημερινά στην επιχειρησιακή μας δράση τους νεκρούς συναδέλφους μας, τους νεκρούς ήρωες».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις