Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Πρίγκιπας Χάρι Βρετανία: Θα βρεθεί στο πλευρό του πατέρα του βασιλιά Καρόλου Γ’
ΚΟΣΜΟΣ

Πρίγκιπας Χάρι Βρετανία: Θα βρεθεί στο πλευρό του πατέρα του βασιλιά Καρόλου Γ’

Πρίγκιπας Χάρι Βρετανία: Εσπευσμένα στο Λονδίνο ο πρίγκιπας Χάρι

Ο πρίγκιπας Χάρι έφτασε στο Λονδίνο σήμερα το μεσημέρι για να επισκεφθεί τον πατέρα του βασιλιά Κάρολο Γ‘, μετά την ανακοίνωση ότι ο μονάρχης διαγνώσθηκε με καρκίνο, μετέδωσαν βρετανικά μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα με την Telegraph, ο δούκας του Σάσεξ, πρίγκιπας Χάρι, ο μικρότερος γιος του 75χρονου μονάρχη, ο οποίος έχει απαρνηθεί τα βασιλικά του καθήκοντα και ζει τα τελευταία χρόνια στις ΗΠΑ, έφτασε στο αεροδρόμιο του Χίθροου ταξιδεύοντας με νυχτερινή πτήση για να επισκεφτεί τον πατέρα του στην κατοικία του στο Λονδίνο στο Clarence House. Ο Χάρι έχει αποξενωθεί από τον πατέρα του και τον αδελφό του τα τρία τελευταία χρόνια και το 2023 εξέδωσε μια αυτοβιογραφία στην οποία επικρίνει τη βασιλική οικογένεια. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δευτερότοκος γιος του Βρετανού μονάρχη έφτασε στο Λονδίνο χωρίς τη Μέγκαν Μαρκλ.

Άγνωστο πού θα μείνει ο πρίγκιπας Χάρι

Όπως μεταδίδει η Daily Mail, ο δούκας του Σάσσεξ επιβιβάστηκε σε πτήση της British Airways με προορισμό το Χίθροου του Λονδίνου αμέσως μόλις έμαθε για την διάγνωση του πατέρα του. Τα βρετανικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι ο βασιλιάς επικοινώνησε προσωπικά και ενημέρωσε τους δύο γιους του για την κατάσταση της υγείας του. Σύμφωνα πάντα με την Daily Mail ο Χάρι ζήτησε να μείνει στο κάστρο του Ουίνδσορ προκειμένου να επισκέπτεται και τον τάφο της γιαγιάς του, βασίλισσας Ελισάβετ αλλά το Παλάτι αρνήθηκε το αίτημα του.

Επιπλέον δεν είναι ξεκάθαρο εάν θα συναντηθεί με τον αδερφό του ή την Κέιτ Μίντελτον, η οποία αναρρώνει από σοβαρή επέμβαση στην κοιλιακή χώρα στο σπίτι της στο Ουίνδσορ. Μέχρι σήμερα από το περιβάλλον του πρίγκιπα Ουίλιαμ υπήρχαν «διαρροές» ότι είναι εξαιρετικά θυμωμένος με τον αδερφό του και πιστεύει ότι το χάσμα μεταξύ τους δεν μπορεί να γεφυρωθεί. Ωστόσο βασιλικοί ανταποκριτές υποστηρίζουν ότι αυτή είναι μία σημαντική ευκαιρία προκειμένου να έρθουν και πάλι κοντά τα δύο αδέρφια. Άλλωστε και ο ίδιος ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ φέρεται να τους είχε πει να αφήσουν στις άκρη τις όποιες διαφωνίες τους και να έρθουν και πάλι κοντά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις