Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

01

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πώς θα γυαλίσει το πάτωμα: Το φυσικό συστατικό που θα επαναφέρει τη λάμψη
PLUS

Πώς θα γυαλίσει το πάτωμα: Το φυσικό συστατικό που θα επαναφέρει τη λάμψη

Πώς θα γυαλίσει τοι πάτωμα: Ποια η δράση του και τι αποτελέσματα να περιμένετε

Είτε έχετε παρκέ, μάρμαρο ή οποιοδήποτε άλλο υλικό στο πάτωμά σας ένα πράγμα είναι σίγουρο. Ο καθαρισμός και το γυάλισμα του δεν αποτελεί μία από τις αγαπημένες σας συνήθειες! Τα δάπεδα έχουν να αντιμετωπίσουν τα πάντα, από βρώμικα παπούτσια και φαγητό που έπεσε κατά λάθος, μέχρι αποτυπώματα από πατούσες, οπότε δεν θα ήταν υπερβολικό αν λέγαμε ότι αυτές οι επιφάνειες χρειάζονται πολύ «αγάπη και στοργή»!

Τα παραδοσιακά καθαριστικά που αγοράζονται από το σούπερ μάρκετ μπορεί να φαίνονται ως η καλύτερη επιλογή για αυτό, αλλά είτε το πιστεύετε είτε όχι, υπάρχει μια ακόμη καλύτερη εναλλακτική λύση, και πρόκειται για μια εντελώς φυσική λύση που ονομάζεται γλυκερίνη.

Πώς λειτουργεί η γλυκερίνη

Γνωστή και ως γλυκερόλη, η γλυκερίνη είναι μια οργανική ένωση που προέρχεται από φυτικά έλαια και ζωικά λίπη. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, βρίσκεται σε όλα, από προϊόντα οικιακού καθαρισμού μέχρι προϊόντα περιποίησης και καλλυντικά. Τώρα, πώς μπορεί ένα απλό συστατικό να αποδειχθεί τόσο πολυλειτουργικό; Με βάση όσα αναφέρει το housedigest.com, αυτό οφείλεται στις βακτηριοστατικές ιδιότητες που βρίσκονται στη γλυκερίνη. Σύμφωνα με δημοσίευση στο Advances in Wound Care (New Rochelle), πληθώρα κλινικών μελετών έχουν αποδείξει ότι όταν βρίσκεται σε υψηλές συγκεντρώσεις, η γλυκερίνη προάγει ένα βακτηριοστατικό περιβάλλον, δηλαδή ένα περιβάλλον που απαγορεύει την εξάπλωση και την αναπαραγωγή των βακτηρίων.

Έτσι, όταν εφαρμόζεται στα πλακάκια του δαπέδου σας, η γλυκερίνη τελικά τα αποστειρώνει και εξουδετερώνει κάθε πιθανό βακτήριο. Ομοίως, η γλυκερίνη είναι επίσης γνωστή για τα λαμπερά αποτελέσματά της, καθώς χρησιμοποιείται συχνά για την απομάκρυνση της σκόνης και την προστασία των βερνικιών και των laminates. Απλώς προσθέστε δύο ή τρεις κουταλιές της σούπας γλυκερίνη σε έναν κουβά με νερό και σφουγγαρίστε καλά για να κάνετε το πάτωμά σας να φαίνεται σαν καινούργιο.

Γλυκερίνη: Η φυσική λύση για τον καθαρισμό των δαπέδων στο σπίτι

Στην εποχή μας, πολλοί άνθρωποι απομακρύνονται από τα καθαριστικά που πωλούνται στο εμπόριο και υπάρχει μια πληθώρα σημαντικών λόγων για αυτή τη στροφή. Για αρχή, το κόστος των προϊόντων καθαρισμού αυξάνεται συνεχώς και μπορεί να οδηγήσει σε περιττές δαπάνες.

Επιπλέον, πολλοί έχουν εκφράσει ανησυχίες σχετικά με την ηθική των καθιερωμένων, αγοραζόμενων στο κατάστημα προϊόντων καθαρισμού και μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο International Journal of Occupational and Environmental Health διαπίστωσε ότι πολλά κοινά προϊόντα καθαρισμού είναι γεμάτα με χημικές ουσίες που μπορεί να αποδειχθούν επιβλαβείς για την υγεία σας, το σπίτι σας και το περιβάλλον. Ομοίως, η Αμερικανική Πνευμονολογική Εταιρεία διαπίστωσε ότι οι χημικές ουσίες που απελευθερώνονται από τα καθαριστικά του εμπορίου μπορούν να συμβάλουν σε αναπνευστικές παθήσεις, αλλεργικές αντιδράσεις και πολλά άλλα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις