Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Οι παλμοί της καρδιάς… αποκάλυψαν κυκλώματα διακινητών
ΕΛΛΑΔΑ

Οι παλμοί της καρδιάς… αποκάλυψαν κυκλώματα διακινητών

Οι αστυνομικοί αντελήφθησαν την ύπαρξη στα ρυμουλκά 12 παράτυπων μεταναστών.

Οι παλμοί της καρδιάς δεν χρησιμεύουν μόνο για να στέλνουν αίμα στα αγγεία, αλλά και για να… αποκαλύπτουν σκληρά κυκλώματα διακινητών παράτυπων μεταναστών! Είναι τα υπερσύγχρονα μηχανήματα ανίχνευσης καρδιακών παλμών, που χειρίζονται στην παραμεθόριο οι αστυνομικοί και μέσω των οποίων «ακούνε» τους χτύπους της καρδιάς, από σημεία, τα οποία δεν είναι ορατά. Ιδιαίτερα, αντιλαμβάνονται την ανθρώπινη παρουσία με τα «καρδιογραφήματα» που εμφανίζονται πάνω στους υπολογιστές τους, οι οποίοι είναι ενσωματωμένοι στα μηχανήματα. Χρησιμοποιούνται ιδιαίτερα, όταν από μπροστά τους περνούν φορτηγά διεθνών μεταφορών μετά ρυμουλκουμένων.

Κι αυτό γιατί οι εγκέφαλοι των κυκλωμάτων, συνηθίζουν να κρύβουν τους διακινούμενους κάτω από εμπορεύματα και μόνο με πολύωρη έρευνα θα μπορούσαν να τους βρουν οι αστυνομικοί. Με τον τρόπο αυτόν ξετυλίχθηκαν τα γεγονότα στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων Έβρου. Εκεί, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, συνελήφθησαν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, δύο αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, παράτυπους μετανάστες, που είχαν πληρώσει αδρά τη μεταφορά τους από Τουρκία στην Ελλάδα. Οι δύο διακινητές οδηγώντας Δ.Χ.Φ. οχήματα (ρυμουλκά μετά των ρυμουλκούμενων), μετέβησαν στο παραπάνω Συνοριακό Σημείο Διέλευσης, προκειμένου να πραγματοποιήσουν είσοδο στη χώρα.

Οι καρδιακοί παλμοί

Λέει η Αστυνομία: «Κατά τον ενδελεχή έλεγχο, που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων με τη βοήθεια μηχανήματος ανίχνευσης καρδιακών παλμών και τη συνδρομή τελωνειακών υπαλλήλων, διαπίστωσαν ότι οι δράστες είχαν αποκρύψει στα ρυμουλκούμενα των οχημάτων, στη μία περίπτωση εννέα μη νόμιμους μετανάστες και στη δεύτερη περίπτωση τρεις μη νόμιμους μετανάστες, μεταφέροντάς τους με αυτό τον τρόπο παράνομα στο εσωτερικό της χώρας. Κατασχέθηκαν τα ανωτέρω οχήματα, κινητά τηλέφωνα και χρηματικό ποσό».

Δεν συμμορφώθηκε

Λίγες ώρες νωρίτερα, καθώς οι «μάχες» με τα κυκλώματα, που θησαυρίζουν από το δράμα των παράτυπων μεταναστών, είναι καθημερινές, στην Εγνατία οδό Ξάνθης – Καβάλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Ροδόπης, συνελήφθη ένας αλλοδαπός διακινητής, ο οποίος προωθούσε κι αυτός στο εσωτερικό της χώρας, μη νόμιμους μετανάστες. Και όπως οι περισσότεροι, έτσι κι αυτός δεν συμμορφώθηκε με τα σήματα των αστυνομικών για έλεγχο.

Στα κιγκλιδώματα

Στην προσπάθειά του να διαφύγει, ξεκίνησε «τρελή κούρσα» η οποία τερματίστηκε μόνο όταν έχασε τον έλεγχο και έπεσε πάνω σε κιγκλιδώματα, χωρίς το ευτύχημα κανέναν τραυματισμό. Η Αστυνομία για αντιληφθεί κανείς, πως οι κυνικοί διακινητές παίζουν κορώνα γράμματα τη ζωή αυτών που τους πληρώνουν, επισημαίνει ότι -για άλλη μια φορά- ο οδηγός που πατούσε γκάζι να ξεφύγει δεν διέθετε καν δίπλωμα οδήγησης!

Επικίνδυνη οδήγηση

Ιδού πως περιγράφουν οι αστυνομικοί την κατάσταση: «Ο οδηγός – διακινητής, ο οποίος στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης, αρχικά δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα οδηγώντας επικίνδυνα. Τελικά το όχημα ακινητοποιήθηκε μετά από πρόσκρουση στα προστατευτικά κιγκλιδώματα, χωρίς να υπάρξει τραυματισμός και ο οδηγός συνελήφθη». Όπως αποδείχθηκε, ο συγκεκριμένος μετέφερε παράνομα στο εσωτερικό της χώρας πέντε μη νόμιμους μετανάστες. Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα και ένα κινητό τηλέφωνο.

Χωρίς καν στοιχειώδεις γνώσεις οδήγησης, στοιχείο που βάζει σε κίνδυνο και τους ανύποπτους διερχόμενους πολίτες στους δρόμους που χρησιμοποιούν και οι κακοποιοί, συνελήφθησαν άλλοι δύο αλλοδαποί οι οποίοι με ΙΧΕ μετέφεραν συνολικά 14 παράτυπους μετανάστες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις