Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 9χρονη στρεπτόκοκκος Διδυμότειχο: Το ιατρικό ανακοινωθέν για το θάνατο του κοριτσιού
ΕΛΛΑΔΑ

9χρονη στρεπτόκοκκος Διδυμότειχο: Το ιατρικό ανακοινωθέν για το θάνατο του κοριτσιού

9χρονη στρεπτόκοκκος Διδυμότειχο: Το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο στις 12 το μεσημέρι

Τη μάχη για τη ζωή της έχασε μια 9χρονη που μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου με βαριά αναπνευστική ανεπάρκεια, λόγω λοίμωξης. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στο τεστ που έγινε στο κορίτσι βγήκε θετικό στο βακτήριο του στρεπτόκοκκου. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών το κορίτσι κατέληξε. Η σορός της θα διακομισθεί στην Αλεξανδρούπολη για νεκροψία νεκροτομή.

Αναλυτικότερα:

Με επιθετικό στρεπτόκοκκο και βαριά πνευμονία διαγνώστηκε η 9χρονη που πέθανε στο νοσοκομείο Διδυμότειχου. Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο στις 12 το μεσημέρι και κατά την προετοιμασία για τη διακομιδή της στο στο ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης, παρουσίασε μεγάλο επεισόδιο αιμόπτυσης και αιφνίδια απώλεια συνείδησης. Δίπλα της έσπευσαν άμεσοι οι γιατροί, οι οποίοι επί μία ώρα προσπαθούσαν να την κρατήσουν στη ζωή.

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου

Περί ώρα 12μ.μ. προσκομίστηκε στο Νοσοκομείο 9χρονο κορίτσι από τη μητέρα του λόγω υψηλού εμπύρετου, δύσπνοιας και διαρροικών κενώσεων. Συνωδά Συμπτώματα: Ρινίτιδα, Βήχας. Μετά από εξετάσεις διαπιστώθηκε η σοβαρότητα της κατάστασης (ύπαρξη στρεπτόκοκκου και μάλιστα επιθετικού, και βαριά πνευμονία με άλλα συνωδά συμπτώματα: Ωχρότητα, περιστοματική κυάνωση, δύσπνοια, ταχυπαλμία κλπ), και η ασθενής ετοιμάστηκε για διακομιδή στο ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης, αλλά κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας για τη διακομιδή η ασθενής παρουσίασε μεγάλο επεισόδιο αιμόπτυσης και αιφνίδια απώλεια συνείδησης. Κλήθηκαν κατέφθασαν και επελήφθησαν του περιστατικού: Αναισθησιολόγος, Καρδιολόγος, Ουρολόγος Χειρουργός, οι οποίοι με την παιδίατρο επεχείρησαν ανάνηψη για περισσότερο από 1 ώρα αλλά δυστυχώς αναποτελεσματικά. Η μικρή ασθενής κατέληξε περί την 14.30 μ.μ. Η Διοίκηση και το προσωπικό του Γ.Ν. Διδυμοτείχου εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη για το γεγονός και τα συλλυπητήρια στους γονείς και συγγενείς της θανούσης 9χρονης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις