Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Χρυσοχοΐδης στον Αυτιά: «Δεν πρόκειται να αφήσουμε την τρομοκρατία να αναβιώσει»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσοχοΐδης στον Αυτιά: «Δεν πρόκειται να αφήσουμε την τρομοκρατία να αναβιώσει»

Χρυσοχοΐδης στον Αυτιά: «Θα κάνουμε οτι είναι δυνατόν ώστε οι δράστες τέτοιων εγκληματικών ενεργειών να οδηγούνται στην Δικαιοσύνη και να τιμωρούνται»

Στην έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε χθες τα ξημερώματα απέναντι από το υπουργείο Εργασίας αναφέρθηκε σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. «Δεν πρόκειται να αφήσουμε αυτή την υπόθεση (της τρομοκρατίας) να αναβιώσει, δεν θα το επιτρέψουμε», τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ενώ έκανε λόγο για σοβαρή και βαριά εγκληματική ενέργεια στο κέντρο της πόλης, την ώρα που κυκλοφορούσαν παιδιά για διασκέδαση. «Κάποιοι τόσο θρασείς και επικίνδυνοι προέβησαν σε μια ενέργεια που θα μπορούσε να βάλει σε κίνδυνο ζωές συμπολιτών μας», είπε χαρακτηριστικά. «Θα κάνουμε οτι είναι δυνατόν ώστε οι δράστες τέτοιων εγκληματικών ενεργειών να οδηγούνται στην Δικαιοσύνη και να τιμωρούνται» τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης για την εγκληματικότητα

Αναφερόμενος στο ζήτημα της εγκληματικότητας ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε: Έχουμε υπερδιπλασιάσει κάποιες ομάδες κατά της εγκληματικότητας, τις ΟΠΚΕ, οι οποίες πλέον διατάσσονται στην Αττική, στη Θεσσαλονίκη, έτσι ώστε όλα τα αστικά κέντρα ώστε να πολεμήσουμε τη μεσαία και βαριά εγκληματικότητα. Αυτή τη στιγμή, γίνονται έλεγχοι σε κρίσιμα σημεία από βαριά οπλισμένους αστυνομικούς για να αντιμετωπίσουν το βαρύ έγκλημα. Μετά την έκρηξη βόμβας απέναντι από το υπουργείο Εργασίας στο μικροσκόπιο των αρχών βρίσκεται το υλικό από τις κάμερες στο κέντρο της Αθήνας, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα από τα εργαστήρια.

Το χτύπημα στο υπουργείο Εργασίας προκαλεί προβληματισμό καθώς οι αρχές βλέπουν αναβίωση ή ολική επαναφορά της τρομοκρατίας. Όπως εκτιμούν οι αρχές, πρόκειται για πολύ καλά μελετημένη ενέργεια με καλή τεχνογνωσία κατασκευής του ωρολογιακού μηχανισμού αλλά και γνώση για το προς τα πού θα κατευθυνθεί το ωστικό κύμα. Σύμφωνα με τα όσα εκτιμούν οι πυροτεχνουργοί, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΙ, είχαν τοποθετήσει ποσότητα εκρηκτικής ύλης μεταξύ τριών και πέντε κιλών και βρέθηκαν υπολείμματα της τσάντας στην οποία βρισκόταν, η οποία δέθηκε στα κάγκελα με πλαστικό δεματικό. Η σύσταση της εκρηκτικής ύλης θα διαπιστωθεί στο Χημείο. Εάν εκτός από τη ζελατοδυναμίτιδα υπάρχει και πλαστικό εκρηκτικό C-4, ενδεχομένως να σχετίζεται αυτή η ενέργεια στο υπουργείο με την ενέργεια στο Γουδί.

Στην απόπειρα στην έδρα των ΜΑΤ εντοπίστηκε ατόφια η βόμβα και ορισμένα «ορφανά» αποτυπώματα» που δεν έχουν ταυτοποιηθεί., ούτε συσχετισθεί με το χτύπημα στο υπουργείο Εργασίας. Για τον εκρηκτικό μηχανισμό απέναντι από το υπουργείο θα αρθεί και το τηλεφωνικό απόρρητο. Το ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ ανέφερε ότι οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής εκτιμούν ότι ενδεχομένως υπάρχει ένα παλιό διευθυντήριο που έχει μεταφέρει την τεχνογνωσία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις