Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Νομοσχέδιο οπαδική βία ψήφιση: Κυρώθηκε η ΠΝΠ από την Ολομέλεια της Βουλής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νομοσχέδιο οπαδική βία ψήφιση: Κυρώθηκε η ΠΝΠ από την Ολομέλεια της Βουλής

Νομοσχέδιο οπαδική βία ψήφιση: Ψηφίστηκε και η τροπολογία για τον κατώτατο και το αγροτικό ρεύμα

Με ευρύτατη πλειοψηφία κύρωσε πριν από λίγη ώρα η Ολομέλεια της Βουλής, την ΠΝΠ με τα μέτρα καταπολέμησης της οπαδικής βίας. Συγκεκριμένα, επί της αρχής, υπερψήφισαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Πλεύση Ελευθερίας, ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε «παρών», ενώ καταψήφισαν ΚΚΕ, Νέα Αριστερά και Νίκη. Επί της τροπολογίας που καθορίζει την αύξηση του κατώτατου μισθού και την αναστολή πληρωμών ρεύματος στους αγρότες, υπέρ ψήφισαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ελληνική Λύση, Σπαρτιάτες, Νίκη και Πλεύση Ελευθερίας, ενώ καταψήφισαν ΚΚΕ και Νέα Αριστερά.

Στην καταληκτική του ομιλία ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρόυτσης τόνισε πως στις 12 Φεβρουαρίου (επιστρέφουν οι φίλαθλοι στα γήπεδα), είναι το δέντρο, σημειώνοντας πως το δάσος «είναι μπροστά μας και ευχόμαστε να υλοποιηθούν αυτά από τις ΠΑΕ και το μπάσκετ και να μη χρειαστεί να ξανακλείσει γήπεδο ποτέ από φιλάθλους. Να μην υπάρξουν κυρώσεις του νόμου, το εύχομαι». «Παρακαλώ όσους μας ακούν, τις ΠΑΕ, το μπάσκετ, να πάρουν το νόμο που έχει αποδοχή πολλών κομμάτων να το διαβάσουν και να προετοιμαστούν. Ο νόμος θα εφαρμοστεί, οι διοικητικές κυρώσεις είναι δρακόντειες», είπε.

Με βάση το χρονοδιάγραμμα που ανακοίνωσε ο κ. Βρούτσης τα επόμενα βήματα της πολιτείας στην προσπάθεια αντιμετώπισης της οπαδικής βίας αφορούν:

  • Στις 13/2 τίθεται σε ισχύ η αναβαθμισμένη λειτουργία της Διαρκούς Επιτροπής Αντιμετώπισης της Βίας (ΔΕΑΒ)
  • Στις 6/3 τίθενται σε ισχύ οι διατάξεις που αφορούν στην ηλεκτρονική εποπτεία των αθλητικών εγκαταστάσεων με την λειτουργία καμερών.
  • Στις 9/4 τίθενται σε ισχύ οι διατάξεις για την ταυτοποίηση των κατόχων εισιτηρίων

Παράλληλα, με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου καθορίζεται και η αύξηση του κατώτατου μισθού, με την αρμόδια υπουργό, Δόμνα Μιχαηλίδου να δηλώνει στην Ολομέλεια πως η έναρξη ισχύος της προσδιορίζεται στον προσεχή Απρίλιο προκειμένου να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα οι εργαζόμενοι στον τουρισμό που ξεκινούν την νέα σεζόν. Η υπουργός Εργασίας, επανέλαβε τον κυβερνητικό στόχο για κατώτατο μισθό στα 950 ευρώ σε βάθος τετραετίας και μέσο μισθό στα 1500 ευρώ. Από την πλευρά του ο υφυπουργός Κλιματικής κρίσης Χρήστος Τριαντόπουλος εξήγησε ότι η διετής αναστολή πληρωμών των τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος για τους πληγέντες αγρότες της Θεσσαλίας θα συνοδευτεί και από πενταετή άτοκη ρύθμιση των συγκεκριμένων οφειλών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις