Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Ανδρέας Λοβέρδος κόμμα: «Το “εμπρός” θα είναι σύνθημα μου»
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ανδρέας Λοβέρδος κόμμα: «Το “εμπρός” θα είναι σύνθημα μου»

Ανδρέας Λοβέρδος κόμμα: Προβληματισμός Ανδρουλάκη

Το κόμμα που αναμένεται να ανακοινώσει τον Μάρτιο, αποκάλυψε κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στην ΕΡΤ ο Ανδρέας Λοβέρδος. Ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ό,τι του απομένουν ορισμένα διαδικαστικά και οργανωτικά βήματα για τις επίσημες ανακοινώσεις, όμως το νέο κόμμα είναι γεγονός. «Θα κάνω τώρα κόμμα για τις ευρωεκλογές και θα είμαι υποψήφιος. Το κόμμα θα τοποθετείται στο κέντρο ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ», τόνισε ο Ανδρέας Λοβέρδος. Σχετικά με την ονομασία του νέου του κόμματος, ανέφερε πως προσπάθησε να κατοχυρώσει τα ονόματα «Κέντρο» ή «Εμπρός» αλλά ήταν ήδη «πιασμένα». Ωστόσο επέλεξε να τοποθετηθεί και στις φήμες που κυκλοφόρησαν τους προηγούμενους μήνες και τον ήθελα στη Νέα Δημοκρατία. Ξεκαθάρισε πως δεν υπήρξε ποτέ η προοπτική ένταξης του καθώς ποτέ δεν του έγινε σχετική πρόταση. «Δεν υπήρχε ποτέ θέμα να κατέβω υποψήφιος με την Νέα Δημοκρατία. Αυτό που είχα πει είναι ότι οι φίλοι μου και άνθρωποι που με συναντούσαν στον δρόμο που έλεγαν να κατέβω με την Νέα Δημοκρατία όμως δεν είχα μιλήσει για τα δικά μου σχέδια. Από την Νέα Δημοκρατία δεν μου έγινε ποτέ πρόταση» τόνισε.

Ανδρέας Λοβέρδος: « Το “εμπρός” θα είναι σύνθημα μου»

«Έχω βρει το όνομα. Το «εμπρός» θα είναι σύνθημα μου. Δεν το σκέφτηκα από τον Μακρόν. Το έχουν κατοχυρώσει άλλοι για τίτλο κόμματος αλλά θα είναι το σύνθημα μου. Κάθε πατριωτικό αίτημα που ανταποκρίνεται στην βούληση της κοινωνίας δεν θα το χαρίσουμε στους φασιστές. Δεν βγαίνω από δεξιά. Βγαίνω από την κοινωνία και λέω αυτά που λέει και η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών. Θα ήταν ωραίος τίτλος το «Κέντρο» αλλά είναι κατοχυρωμένος στον Άρειο Πάγο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος.

Σχετικά με τους λόγους που τον οδήγησαν να πάρει αυτή την απόφαση ίδρυσης νέου κόμματος είπε ότι το πολιτικό σκηνικό έχει τεράστιο κενό. Συγκεκριμένα ανέφερε πως από τη μία μεριά κυριαρχεί η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης και από την άλλη υπάρχει ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και οι αρχηγοί τους που περιορίζονται σε μονοψήφια ποσοστά. «Η πολιτική κατάσταση μοιάζει με την Χιονάτη και τους 7 νάνους. Υπάρχει ένα μεγάλο κόμμα και 7 μικρά. Έχει έναν κατάλληλο για πρωθυπουργό και από εκεί και πέρα έχει το ΠΑΣΟΚ με 13-14%, τον τον αρχηγό του στο 7% και τον ΣΥΡΙΖΑ στο 12% και τον αρχηγό του στο 6%» πρόσθεσε.

«Κάνω κόμμα γιατί πιστεύω ότι στον χώρο αυτό υπάρχει κενό. Υπάρχει ο πρωθυπουργός που παίρνει 42% στην καταλληλότητα και αντίπαλοι του είναι στο 7% και 6%. Υπάρχει ένας πρωθυπουργήσιμος και άλλοι που δεν είναι. Στοχεύω να καλύψω αυτό το κενό. Υπάρχει ανάγκη αντιπολίτευσης που θα λέει “ναι” στην αξιολόγηση και παράλληλα θα λέει ότι η κυβέρνηση δεν το έχει κάνει πράξη. Κάνω κόμμα για να παίξει κάποιο ρόλο ως κυβέρνηση. Δεν κάνεις κόμμα αν πιστεύεις ότι δεν θα γίνει κάποια στιγμή κυβέρνηση», κατέληξε.






Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις