Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Φοιτητής-«βαποράκι» πουλούσε κάνναβη σε συμφοιτητές του
ΕΛΛΑΔΑ

Φοιτητής-«βαποράκι» πουλούσε κάνναβη σε συμφοιτητές του

Περνούσε τα ναρκωτικά στο ίδρυμα και τα έκρυβε σε δωμάτιο της φοιτητικής εστίας που τον φιλοξενούσε.

Μεγάλο προβληματισμό έχει προκαλέσει στην πανεπιστημιακή και φοιτητική κοινότητα η αποκάλυψη της αστυνομίας ότι στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, φοιτητής από τη Γεωργία με «έδρα δωμάτιο φοιτητικής εστίας, πουλούσε ναρκωτικά σε συμφοιτητές του! Σε επιχείρηση, που έλαβε χώρα από τη Δίωξη Ναρκωτικών της Αχαϊκής πρωτεύουσας, μετά από έρευνες τεσσάρων μηνών, συνελήφθη ο 22χρονος φοιτητής, αλλά και ένα ακόμη άτομο. Πρόκειται για Αλβανό υπήκοο, ο οποίος φέρεται ως ο προμηθευτής του φοιτητή με ποσότητες κάνναβης, τις οποίες ο τελευταίος απέκρυπτε στο δωμάτιο της εστίας και στη συνέχεια με απευθείας συνεννόηση με ενδιαφερόμενους σπουδαστές, προχωρούσε στην πώληση, εκτός του Πανεπιστημίου.

Από τη μέχρι τώρα έρευνα της αστυνομίας έχει διαπιστωθεί ότι είκοσι φοιτητές αγόρασαν κάνναβη με αποτέλεσμα τα ονόματά τους να βρίσκονται στη δικογραφία, η οποία έχει παραδοθεί στις εισαγγελικές Αρχές.

81 γραμμάρια στο δωμάτιο

Οι αστυνομικοί, αναφέρουν οι πληροφορίες, κατά τη διάρκεια των ερευνών στο δωμάτιο του γεωργιανού φοιτητή εντόπισαν αρχικά 81 γραμμάρια κάνναβης. Από την έρευνα προέκυψε ότι μαζί με τον Αλβανό συνεργό του, βασικό προμηθευτή των ουσιών, είχε προχωρήσει σε 103 περιπτώσεις αγοραπωλησίας , έχοντας διακινήσει συνολικά 214 γραμμάρια της ίδιας ναρκωτικής ουσίας. Σε έρευνα που ακολούθησε από τη Δίωξη στο σπίτι του προμηθευτή βρέθηκαν πάνω από 1.100 γραμμάρια κάνναβης, ζυγαριά ακριβείας κλπ.

103 περιπτώσεις αγοραπωλησίας

Ιδού τι αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ΕΛ.ΑΣ, για τη σοβαρή υπόθεση: «Διακριβώθηκε, ότι ο ένας συλληφθείς με την ιδιότητα του φοιτητή εκπαιδευτικής δομής και ο συνεργός του, ενέχονται τους τελευταίους τέσσερις μήνες, σε 103 περιπτώσεις αγοραπωλησίας ναρκωτικών ουσιών, έχοντας διακινήσει συνολικά 214 γραμμάρια κάνναβης. Πιο συγκεκριμένα, οι κατηγορούμενοι πωλούσαν τις ναρκωτικές ουσίες κυρίως σε σπουδαστές της δομής (σ.σ. πανεπιστημίου), αποκομίζοντας από την διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών, συνολικά 1.712 ευρώ. Σε έρευνες, που ακολούθησαν στις οικίες των δυο συλληφθέντων στην εκπαιδευτική δομή στην Πάτρα και σε οικία στο Ρίο Πατρών, προσθέτει η ΕΛ.ΑΣ, οι αστυνομικοί βρήκαν επακριβώς και κατέσχεσαν τα εξής: 1.181 γραμμάρια κάνναβης, 2.350 ευρώ, μία λειτουργική ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και τρία κινητά τηλέφωνα.

Το παράνομο περιουσιακό όφελος που θα αποκόμιζαν οι κατηγορούμενοι από την διακίνηση των κατασχεθέντων ναρκωτικών ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 9.500 ευρώ, επισημαίνει η ΕΛ.ΑΣ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις